ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Interpol – εμβόλιο κορωνοϊός: Συναγερμός για πλαστά εμβόλια

Interpol – εμβόλιο κορωνοϊός: Συναγερμός για πλαστά εμβόλια

Interpol - εμβόλιο κορωνοϊός: Πορτοκαλί συναγερμό σε παγκόσμιο επίπεδο εξέδωσε η Interpol προειδοποιώντας τις 194 χώρες - μέλη για τις πιθανότητες το οργανωμένο έγκλημα να έχει στόχους εκμετάλλευσης των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα προειδοποίησε για ενδεχόμενη δραστηριότητα των διεθνών δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος για παραποίηση, κλοπή και παράνομη προώθηση και διάθεση εμβολίων κατά του Covid – 19. Ο οργανισμός με έδρα τη Λυών, εξέφρασε ότι η πανδημία δίνει πρωτοφανή ευκαιρία για επιθετική και καιροσκοπική εγκληματική δραστηριότητα άνευ προηγουμένου, καθώς ήδη έχουν διαπιστωθεί σχετικές δραστηριότητες των κυκλωμάτων.

Ακριβώς την ώρα που ετοιμάζεται να δοθεί έγκριση από τις εκάστοτε χώρες σε σχέση με τη χορήγηση του εμβολίου στους πολίτες, είναι σημαντικό με βάση την Interpol να διασφαλιστεί η ασφάλεια της αλυσίδας τροφοδοσίας και ο εντοπισμός των παράνομων διευθύνσεων στο Ίντερνετ, που θα επιχειρήσουν να πουλήσουν πλαστά προϊόντα. Είναι σημαντικό οι αρχές να προετοιμαστούν καλά σε σχέση με το ενδεχόμενο.

Η ομάδα της Interpol έχει ήδη εντοπίσει τρεις χιλιάδες ιστοτόπους, που συνδέονται με ύποπτα φαρμακεία για την πώληση πλαστού και παράνομου ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού. Είναι γεγονός ότι η ζήτηση είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την προσφορά και άρα τα εμβόλια για τον Covid – 19 αποτελούν φλέβα χρυσού για τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, και η προσεχείς επανάληψη των διεθνών μετακινήσεων πολλαπλασιάζει δραματικά τον κίνδυνο.

Η Interpol συμβουλεύει να παραμείνουμε σε επιφυλακή και να είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε όλες τις προσφορές, που θα είναι “υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές”.

Η Interpol είναι μη κυβερνητικός διακρατικός οργανισμός, ο μεγαλύτερος μετά τον ΟΗΕ, με πλήρες όνομα Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας. Το 1923 είναι η ιδρυτική ημερομηνία του Οργανισμού, ενώ το 1956 έλαβε τη σημερινή του ονομασία. Ως σκοπό ο οργανισμός έχει την από κοινού συνεργασία των διαφορετικών εθνικών αστυνομικών αρχών. Γίνεται προσπάθεια η Interpol να διατηρηθεί πολιτικά ουδέτερη, γι’ αυτό στον καταστατικό της χάρτη διατυπώνεται ρητά και απερίφραστα η απαγόρευση ανάληψης παρεμβάσεων πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής ή φυλετικής φύσεως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer

ΠΟΕΔΗΝ: "Ανακαλέστε την απόφαση μετακίνησης του προσωπικού των νοσοκομείων στα εμβολιαστικά κέντρα"

Ψυγεία καταφθάνουν στην Ελλάδα για την αποθήκευση των εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πνευμονία : Δείτε τα συμπτώματα που προκαλεί

Η πνευμονία είναι οίδημα (φλεγμονή) του ιστού στον έναν ή και στους δύο πνεύμονες. Συνήθως προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ιό, όπως ο κορονοϊός (COVID-19).

Καρδιακές αρρυθμίες : Μάθετε γιατί φτερουγίζει η καρδιά σας

Καρδιακές αρρυθμίες :Οι καρδιακές αρρυθμίες (uh-RITH-me-uhs) μπορεί να αισθάνονται σαν μια καρδιά που φτερουγίζει ή τρέχει και μπορεί να είναι ακίνδυνη. Ωστόσο, ορισμένες καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να προκαλέσουν ενοχλητικά-μερικές φορές ακόμη και απειλητικά για τη ζωή-σημεία και συμπτώματα.

Αστρική προβολή : Το μέσο για να επικοινωνήσετε με την κοσμική νοημοσύνη

Οι έρευνες δείχνουν ότι μεταξύ 8 και 20 τοις εκατό των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι είχαν κάτι σαν εξωσωματική εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωή τους-αίσθηση της συνείδησης, του πνεύματος ή του «αστρικού σώματος» που έφευγε από το φυσικό σώμα.

Η μελέτη των ουδετερόφιλων κυττάρων φέρνει νέα δεδομένα στην κατανόηση του καρκίνου

Καρκίνος: Χρησιμοποιώντας μικροτομογραφία ακτίνων Χ για την παρακολούθηση των αδενοκαρκινωμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αφαίρεση της πρωτεΐνης Glut1 από τα TANs οδήγησε σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης του όγκου, αλλά επίσης αύξησε την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας, μιας κοινής θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα. Με άλλα λόγια, η ικανότητα των TAN να μεταβολίζουν αποτελεσματικά τη γλυκόζη φαίνεται να καθιστά τον όγκο ικανό να αντιστέκεται στη θεραπεία - τουλάχιστον στον καρκίνο του πνεύμονα.