ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Interpol – εμβόλιο κορωνοϊός: Συναγερμός για πλαστά εμβόλια

Interpol – εμβόλιο κορωνοϊός: Συναγερμός για πλαστά εμβόλια

Interpol - εμβόλιο κορωνοϊός: Πορτοκαλί συναγερμό σε παγκόσμιο επίπεδο εξέδωσε η Interpol προειδοποιώντας τις 194 χώρες - μέλη για τις πιθανότητες το οργανωμένο έγκλημα να έχει στόχους εκμετάλλευσης των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα προειδοποίησε για ενδεχόμενη δραστηριότητα των διεθνών δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος για παραποίηση, κλοπή και παράνομη προώθηση και διάθεση εμβολίων κατά του Covid – 19. Ο οργανισμός με έδρα τη Λυών, εξέφρασε ότι η πανδημία δίνει πρωτοφανή ευκαιρία για επιθετική και καιροσκοπική εγκληματική δραστηριότητα άνευ προηγουμένου, καθώς ήδη έχουν διαπιστωθεί σχετικές δραστηριότητες των κυκλωμάτων.

Ακριβώς την ώρα που ετοιμάζεται να δοθεί έγκριση από τις εκάστοτε χώρες σε σχέση με τη χορήγηση του εμβολίου στους πολίτες, είναι σημαντικό με βάση την Interpol να διασφαλιστεί η ασφάλεια της αλυσίδας τροφοδοσίας και ο εντοπισμός των παράνομων διευθύνσεων στο Ίντερνετ, που θα επιχειρήσουν να πουλήσουν πλαστά προϊόντα. Είναι σημαντικό οι αρχές να προετοιμαστούν καλά σε σχέση με το ενδεχόμενο.

Η ομάδα της Interpol έχει ήδη εντοπίσει τρεις χιλιάδες ιστοτόπους, που συνδέονται με ύποπτα φαρμακεία για την πώληση πλαστού και παράνομου ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού. Είναι γεγονός ότι η ζήτηση είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με την προσφορά και άρα τα εμβόλια για τον Covid – 19 αποτελούν φλέβα χρυσού για τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, και η προσεχείς επανάληψη των διεθνών μετακινήσεων πολλαπλασιάζει δραματικά τον κίνδυνο.

Η Interpol συμβουλεύει να παραμείνουμε σε επιφυλακή και να είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε όλες τις προσφορές, που θα είναι “υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές”.

Η Interpol είναι μη κυβερνητικός διακρατικός οργανισμός, ο μεγαλύτερος μετά τον ΟΗΕ, με πλήρες όνομα Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας. Το 1923 είναι η ιδρυτική ημερομηνία του Οργανισμού, ενώ το 1956 έλαβε τη σημερινή του ονομασία. Ως σκοπό ο οργανισμός έχει την από κοινού συνεργασία των διαφορετικών εθνικών αστυνομικών αρχών. Γίνεται προσπάθεια η Interpol να διατηρηθεί πολιτικά ουδέτερη, γι’ αυτό στον καταστατικό της χάρτη διατυπώνεται ρητά και απερίφραστα η απαγόρευση ανάληψης παρεμβάσεων πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής ή φυλετικής φύσεως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

H Βρετανία έδωσε έκτακτη έγκριση στο εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer

ΠΟΕΔΗΝ: "Ανακαλέστε την απόφαση μετακίνησης του προσωπικού των νοσοκομείων στα εμβολιαστικά κέντρα"

Ψυγεία καταφθάνουν στην Ελλάδα για την αποθήκευση των εμβολίων

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Καθηγητές της της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κοντά στους ασθενείς με καρκίνο

Ορισμένες αντινεοπλασματικές θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ώστε να προγραμματιστεί η θεραπεία σε σχέση με την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

Έφτασε στην Κίνα η ομάδα του ΠΟΥ για να ερευνήσει την αρχή της πανδημίας

Πανδημια Covid 19: Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στην κινεζική πόλη Γουχάν για να ξεκινήσει την έρευνά της για την προέλευση της πανδημίας Covid-19. Η πολυαναμενόμενη έρευνα έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΠΟΥ και του Πεκίνου.

4+1 εκπληκτικά οφέλη των σπόρων καρπουζιού

Σπόροι Καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι πυκνοί σε θρεπτικά συστατικά. Όταν ψήνονται, είναι τραγανοί και μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν άλλες ανθυγιεινές επιλογές σνακ.

Να φας μακαρόνια ή να μη φας; Ιδού η απορία!

Μακαρόνια Υγεία: Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, κάτι που μπορεί να είναι κακό αν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες, ενώ επίσης περιέχουν γλουτένη, έναν τύπο πρωτεΐνης που προκαλεί προβλήματα σε όσους έχουν ευαισθησία.

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.