ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γονιμότητα: Πώς τα τεστ ωορρηξίας βοηθούν στα προβλήματα γονιμότητας;

Γονιμότητα: Πώς τα τεστ ωορρηξίας βοηθούν στα προβλήματα γονιμότητας;

Γονιμότητα: Αν και τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα, υπογραμμίζουν τη σημασία της διαβούλευσης με τους επαγγελματίες υγείας και της συνεκτίμησης διαφόρων παραγόντων κατά την προσπάθεια σύλληψης.

Ο συγχρονισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς την επιτυχή σύλληψη, όπως επισημαίνεται σε πρόσφατη ανασκόπηση κλινικών δοκιμών. Η εν λόγω ανασκόπηση υπογραμμίζει τη σημασία της χρήσης τεστ ωορρηξίας ούρων για τον εντοπισμό του γόνιμου παραθύρου, ιδίως για ζευγάρια κάτω των 40 ετών που προσπαθούν να μείνουν έγκυοι για λιγότερο από ένα χρόνο.

Γονιμότητα

Η ανασκόπηση, η οποία βασίστηκε σε επτά ελεγχόμενες δοκιμές που αφορούσαν πάνω από 2.000 γυναίκες ή ζευγάρια, ανακάλυψε ότι ο χρονικός προσδιορισμός της επαφής γύρω από τη γόνιμη περίοδο με τη χρήση τεστ ωορρηξίας ούρων αύξησε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης και γέννησης ζώντων παιδιών κατά 20% έως 28%. Αυτή η σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με ένα ποσοστό επιτυχίας 18% χωρίς τη χρήση αυτών των τεστ.

Η επικεφαλής συγγραφέας Tatjana Gibbons, ερευνήτρια στο Τμήμα Γυναικείας και Αναπαραγωγικής Υγείας Nuffield του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε τη σημασία του ευρήματος αυτού για την υποστήριξη των ζευγαριών στο ταξίδι της γονιμότητάς τους. Η Gibbons σημείωσε ότι η απλότητα και η προσβασιμότητα των τεστ ωορρηξίας ούρων δίνουν στα ζευγάρια τη δυνατότητα να ελέγχουν περισσότερο τις προσπάθειές τους να συλλάβουν. Επιπλέον, η προσέγγιση αυτή μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την ανάγκη για έρευνες και θεραπείες υπογονιμότητας.

Το στενό παράθυρο για σύλληψη κάθε μήνα οφείλεται στην περιορισμένη διάρκεια ζωής του σπέρματος και στην απελευθέρωση του ωαρίου. Τα τεστ ωορρηξίας ούρων, τα οποία ανιχνεύουν ορμονικές αλλαγές στα ούρα με τη χρήση συσκευών dipstick, επιτρέπουν στις γυναίκες να παρακολουθούν με ακρίβεια πού βρίσκονται στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο. Άλλες μέθοδοι παρακολούθησης της γονιμότητας περιλαμβάνουν την παρακολούθηση ημερολογίου, την παρακολούθηση των αλλαγών στο τραχηλικό υγρό, την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος και τη χρήση υπερήχων για τον εντοπισμό της απελευθέρωσης ενός ωαρίου.

Η ανασκόπηση Cochrane, που δημοσιεύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, τονίζει την ανάγκη για συμπεράσματα βασισμένα σε αποδείξεις. Ο Dr. Christian Becker από το Τμήμα Γυναικείας και Αναπαραγωγικής Υγείας του Nuffield υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των μέτριας ποιότητας στοιχείων που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των τεστ ωορρηξίας ούρων, ιδίως δεδομένης της μακροχρόνιας διαθεσιμότητάς τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλές από τις μελέτες που εξετάστηκαν σε αυτή την έρευνα χρηματοδοτήθηκαν από κατασκευαστές τεστ, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για προσεκτική ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, η ανασκόπηση δεν βρήκε επαρκή στοιχεία για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας άλλων μεθόδων σύλληψης.

Αυτή η ολοκληρωμένη ανασκόπηση ήταν μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πολλών νοσοκομείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Royal Berkshire Hospital στο Reading και του Princess Anne Hospital στο Southampton. Αν και τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα, υπογραμμίζουν τη σημασία της διαβούλευσης με τους επαγγελματίες υγείας και της συνεκτίμησης διαφόρων παραγόντων κατά την προσπάθεια σύλληψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η τεχνολογία βοηθάει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πώς μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα γονιμότητάς σας;

Προσθήκη τροφών στην καθημερινότητα για την βελτίωση της σεξουαλικής σας ικανότητας

Η σεξουαλική ευεξία αξίζει να είναι μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυτοφάρμακα συνδέονται με κρούσματα Πάρκινσον στις Δυτικές ΗΠΑ

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτική εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματος. Οι ασθενείς γίνονται όλο και λιγότερο ικανοί να ελέγχουν το σώμα τους, υποφέροντας από τρόμο, δυσκαμψία στα πόδια και προβλήματα βάδισης και ισορροπίας. 

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμα με ελιές;

Αυτή η μεγάλη ελιά από την Ισπανία, είναι γνωστή ως «ισπανική βασίλισσα». Είναι μια κοκκινωπή ελιά που αποκτά μαύρο-μπλε χρώμα μετά την επεξεργασία της. Είναι μια επιτραπέζια ελιά, με πλούσια σύσταση και σαρκώδη γεύση.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα;

Προσβασιμότητα: Ενώ έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, απαιτούνται συνεχείς προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική ένταξη.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.