Γιατροί

Ιατρικές Σχολές ΗΠΑ: Οι αιτήσεις εισαγωγής εκτοξεύτηκαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ κατά το σχολικό έτος 2021-2022

Ιατρικές Σχολές ΗΠΑ: Οι αιτήσεις εισαγωγής εκτοξεύτηκαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ κατά το σχολικό έτος 2021-2022

"Η πανδημία έριξε φως στις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα μπορούσε να παρακινήσει κάποιον που λέει: "Θέλω να κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνω αυτό;"

Ιατρικές Σχολές ΗΠΑ: Οι αιτήσεις και οι εγγραφές σε ιατρικές σχολές εκτοξεύτηκαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 σε όλες τις ΗΠΑ, ειδικά μεταξύ των υποεκπροσωπούμενων μειονοτήτων, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων (AAMC). Οι αιτήσεις συνήθως αυξάνονται και μειώνονται κατά 2% ή 3% τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά για τη σεζόν 2021-22, αυξήθηκαν κατά 17,8%, με 62.443 συνολικά αιτούντες να επισκιάζουν το προηγούμενο ρεκόρ των 53.370 το 2019-20, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC.

Από τους πάνω από 22.000 φοιτητές που εγγράφηκαν σε ιατρικές σχολές αυτό το φθινόπωρο, σημειώθηκε αύξηση 21% σε όσους αυτοπροσδιορίστηκαν ως Μαύροι ή Αφροαμερικανοί, αύξηση 8,3% στους Ασιάτες φοιτητές και 7,1% στους Ισπανόφωνους, Λατίνους ή ισπανικής καταγωγής, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC.

Η Ένωση πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη μαζική εισροή και το ενδιαφέρον για την ιατρική.

«Δεν νομίζω ότι κανείς ξέρει γιατί», είπε ο Δρ. Kevin Holcomb, αναπληρωτής κοσμήτορας στο Weill Cornell Medicine Medical College, όπου είδε μια αύξηση 15% στις αιτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC πρόσθεσε ότι πολλοί υποψήφιοι υιοθέτησαν τη φιλοσοφία “ένας αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία”, καθώς πολλοί μαθητές δεν μπορούσαν να κάνουν τις δραστηριότητες που συνήθως συνιστούν τα σχολεία πριν υποβάλουν αίτηση σε ιατρικές σχολές, όπως σκιάσεις γιατρών, πρακτική άσκηση ή να εργάζονται σε περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ηγέτες εισδοχής πιστεύουν ότι η πανδημία παρακίνησε περισσότερους μαθητές που ονειρευόντουσαν να γίνουν γιατροί «κάποτε» να κάνουν αίτηση «τώρα», καθώς η COVID-19 εξέθεσε κοινωνικές αδικίες στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και επίσης ανάγκασε τα σχολεία να εξαλείψουν τις συνεντεύξεις σε ιατρικές σχολές, κάτι που είναι συνήθως πολύ δαπανηρό, πρόσθεσε επίσης η Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC.

Ωστόσο, οι ηγέτες εισδοχής δεν αποδίδουν το αυξημένο ενδιαφέρον στον «ήρωα» ή στο «φαινόμενο Fauci», όπου οι μαθητές εμπνέονται από τους καταβεβλημένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φρόντιζαν πολύ άρρωστους ασθενείς ή από τον θαυμασμό του Δρ Anthony Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Τα γύρω γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών, αντίθετα, ώθησαν όσους «κάθονταν στον φράχτη» να υποβάλουν αίτηση τελικά στη σχολή ιατρικής, εξήγησε ο Holcomb.

Η μεγάλη αύξηση των αιτήσεων, ωστόσο, αύξησε τον ανταγωνισμό για το ιατρικό επάγγελμα, επειδή οι ιατρικές σχολές δεν μπορούσαν να επεκτείνουν τα μεγέθη των τάξεών τους ώστε να ανταποκρίνονται στη ζήτηση, λόγω των πολλαπλών εμποδίων από τον φυσικό χώρο, τον εξοπλισμό και τους δασκάλους, στην εύρεση κατάλληλων χώρων εκπαίδευσης για κλινικές εναλλαγές.

Άρα ο αριθμός των μαθητών που έγιναν δεκτοί αυξήθηκε μόνο κατά 2,6%. «Αυτή η τάξη των μαθητών ασχολείται πολύ με ζητήματα ισότητας και δικαιοσύνης», υπενθύμισε ο Χόλκομπ.

“Η πανδημία έριξε φως στις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα μπορούσε να παρακινήσει κάποιον που λέει: “Θέλω να κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνω αυτό;”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα γενιά γιατρών και η εκπαίδευση τους σε νέα δεδομένα

Συνθετικά οστά για εκπαίδευση και έρευνα

Έρχεται η επίσημη αναγνώριση της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής

Τα κλειστά σαλόνια των γιατρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η COVID-19 ώθησε τους γιατρούς να εγκαταλείψουν το ιδιωτικό ιατρείο για απασχόληση με ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Σύμφωνα με την έκθεση, 108.700 γιατροί εγκατέλειψαν το ανεξάρτητο ιατρείο για να εργαστούν σε νοσοκομεία ή άλλες εταιρικές οντότητες κατά την 3ετή περίοδο που έληξε το 2021.

Μετά από μια βουτιά το 2020, όταν πολλά ιατρεία έκλεισαν, η αποζημίωση των γιατρών άρχισε να ανακάμπτει το 2021, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ευρήματα ότι έξι από τις 10 κορυφαίες πολιτείες για εισόδημα γιατρών βρίσκονται στον Νότο, και οι έξι κατατάσσονται μεταξύ των χειρότερων για τη συνολική υγεία, σύμφωνα με έκθεση του United Health Foundation.

Αναφορά με τις Καλύτερες & Χειρότερες Πολιτείες του 2022 για τους Γιατρούς στις ΗΠΑ

Οι αριθμοί που απασχολούνται στο Μισισιπή είναι 4,7 φορές χαμηλότεροι από ό,τι στην Περιφέρεια της Κολούμπια, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης με 5,9 ανά 1000 άτομα.

Μέτρο ασφάλειας των ασθενών απαγορεύει την κατάχρηση τίτλων ιατρικής ειδικότητας

Μια δήλωση από την Αμερικανική Οστεοπαθητική Εταιρεία (AOA), για παράδειγμα, επισημαίνει ότι μόνο οι DO και οι MD μπορούν να έχουν άδεια για την άσκηση της ιατρικής — και, ως εκ τούτου, η λέξη «υπό την καθοδήγηση ιατρού» δεν πρέπει να σημαίνει «προαιρετικός ιατρός».

Πολλοί ρευματολόγοι στην Ουκρανία γίνονται πρόσφυγες εν μέσω χάους

Είπε στο Medscape Medical News ότι οι μάχες απέχουν περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) από αυτόν. «Έχω μια μικρή ιδιωτική ρευματολογική κλινική στη Zaporizhzhia [στη νοτιοανατολική Ουκρανία], οπότε αν εισβάλουν στην πόλη μας, θα πρέπει να κλείσω την κλινική μου και να βρω άλλο μέρος για να ζήσω και να εργασθώ».

Απεργία πείνας νοσηλευτή του Νοσοκομείου Λάρισας

Ο συνάδελφος προέβη σε αυτήν τη μορφή διαμαρτυρίας για την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών εργασίας και νοσηλείας. Για την ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους. Ο αγώνας του συναδέλφου είναι δίκαιος και το μήνυμα εστάλη στους αρμόδιους

Γιατροί από όλο τον κόσμο στην “πράσινη” μάχη κατά του κοροναϊού

Γιατροί και επαγγελματίες υγείας από όλο τον κόσμο κάλεσαν τους παγκόσμιους ηγέτες να διασφαλίσουν μια πράσινη ανάκαμψη από την κρίση του ιού κοροναϊού λαμβάνοντας υπόψη την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κατάρρευση του κλίματος. Περισσότεροι από 200 οργανισμοί που εκπροσωπούν τουλάχιστον 40 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας – αποτελώντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου ιατρικού εργατικού […]