ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών

Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών

Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών μετά την πανδημία. Τον Φεβρουάριο του 2019, το σύστημα υγείας Kaiser Permanente ανακοίνωσε ένα νέο είδος ιατρικής σχολής. Η σχολή θα χτιστεί “από την αρχή” για να προετοιμάσει τους μαθητές για την πολυπλοκότητα του αμερικανικού ιατρικού συστήματος.

Η διδακτέα ύλη θα τονίζει την πολιτιστική ικανότητα, την ευημερία των ασθενών και των παρόχων και την εξάλειψη των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στο ιατρικό σύστημα. Οι μαθητές θα έβλεπαν τους ασθενείς αμέσως, και η πρακτική μάθηση θα αντικαθιστούσε πολλές διαλέξεις. Επιπλέον, για τα πρώτα 5 μαθήματα αποφοίτησης δεν θα πλήρωναν τίποτα για να παρακολουθήσουν. Το μέλλον αυτό ήταν πολύ πιο επείγον όταν το Kaiser Permanente Bernard J. Tyson School of Medicine άνοιξε τις πόρτες του στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια τον Ιούλιο. Η πανδημία COVID19 είχε θέσει υπό έλεγχο σχεδόν κάθε πτυχή της “φυσιολογικής” ζωής, και το ιατρικό σύστημα προσπαθούσε να θεραπεύσει εκατομμύρια ασθενείς με μια νέα και τρομακτική νόσο.

Τα θεμέλια του αμερικανικού συστήματος ιατρικής εκπαίδευσης δεν έχουν αλλάξει πολύ εδώ και δεκαετίες. Τα πρώτα δύο χρόνια είναι μια τρελή βιασύνη να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να απομνημονεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι μαθητές συνήθως παίρνουν το πρώτο μέρος των εξετάσεων τους για ιατρικές άδειες μετά το δεύτερο έτος του σχολείου τους. Κατά το τρίτο έτος, οι φοιτητές ξεκινούν κλινικές εναλλαγές σε νοσοκομεία, και στη συνέχεια περνούν το μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης προσπαθώντας να βρουν αντιστοιχία για την επόμενη φάση της εκπαίδευσής τους: ιατρική βάση. 

Το σύστημα της Ιατρικής Σχολής των Η.Π.Α. έχασε επίσης ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν από το COVID-19. Για παράδειγμα, σχετικά λίγα σχολεία άλλαξαν τις απαιτήσεις εισαγωγής για διευκολύνουν τη ζωή των αιτούντων. Για να κάνουν αίτηση για τις περισσότερες ιατρικές σχολές των ΗΠΑ, οι μαθητές έπρεπε να κάνουν ένα τυποποιημένο τεστ  $320 ωρών, που λέγεται: Εξέταση Αποδοχής Ιατρικής Ακαδημίας (MCAT).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Πλάνο της έρευνας για την πορεία της διασποράς του κορωνοϊού

Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Κίνδυνος καταγμάτων στους χορτοφάγους σύμφωνα με την πρώτη σχετική βρετανική έρευνα

Προστατέψτε τον εαυτό σου και την ηρεμία σου από κακές ειδήσεις

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζονται οι ξηροί οργασμοί

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μια σύντομη βόλτα στην παραλία μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία

Θάλασσα ψυχική υγεία: Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης διαπίστωσε ότι ακόμη και ένας σύντομος περίπατος στην παραλία μπορεί να ωφελήσει τη συνολική ψυχική σας υγεία και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη.

Βασικά οφέλη που αποκομίζετε από το πιλάτες

Αθλητισμός: Η εστίαση στην ενδυνάμωση του κορμού, τη σωστή ευθυγράμμιση και τη σύνδεση σώματος-μυαλού κάνουν το Pilates προσβάσιμο σε όλους. Με χιλιάδες πιθανές ασκήσεις και τροποποιήσεις, οι προπονήσεις Pilates μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές σας ανάγκες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 4.000 ανέργους άνω των 30 με μισθό έως 933 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά σε περιοχές υψηλής ανεργίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.