ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών

Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών

Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών μετά την πανδημία. Τον Φεβρουάριο του 2019, το σύστημα υγείας Kaiser Permanente ανακοίνωσε ένα νέο είδος ιατρικής σχολής. Η σχολή θα χτιστεί “από την αρχή” για να προετοιμάσει τους μαθητές για την πολυπλοκότητα του αμερικανικού ιατρικού συστήματος.

Η διδακτέα ύλη θα τονίζει την πολιτιστική ικανότητα, την ευημερία των ασθενών και των παρόχων και την εξάλειψη των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στο ιατρικό σύστημα. Οι μαθητές θα έβλεπαν τους ασθενείς αμέσως, και η πρακτική μάθηση θα αντικαθιστούσε πολλές διαλέξεις. Επιπλέον, για τα πρώτα 5 μαθήματα αποφοίτησης δεν θα πλήρωναν τίποτα για να παρακολουθήσουν. Το μέλλον αυτό ήταν πολύ πιο επείγον όταν το Kaiser Permanente Bernard J. Tyson School of Medicine άνοιξε τις πόρτες του στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια τον Ιούλιο. Η πανδημία COVID19 είχε θέσει υπό έλεγχο σχεδόν κάθε πτυχή της “φυσιολογικής” ζωής, και το ιατρικό σύστημα προσπαθούσε να θεραπεύσει εκατομμύρια ασθενείς με μια νέα και τρομακτική νόσο.

Τα θεμέλια του αμερικανικού συστήματος ιατρικής εκπαίδευσης δεν έχουν αλλάξει πολύ εδώ και δεκαετίες. Τα πρώτα δύο χρόνια είναι μια τρελή βιασύνη να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να απομνημονεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι μαθητές συνήθως παίρνουν το πρώτο μέρος των εξετάσεων τους για ιατρικές άδειες μετά το δεύτερο έτος του σχολείου τους. Κατά το τρίτο έτος, οι φοιτητές ξεκινούν κλινικές εναλλαγές σε νοσοκομεία, και στη συνέχεια περνούν το μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης προσπαθώντας να βρουν αντιστοιχία για την επόμενη φάση της εκπαίδευσής τους: ιατρική βάση. 

Το σύστημα της Ιατρικής Σχολής των Η.Π.Α. έχασε επίσης ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν από το COVID-19. Για παράδειγμα, σχετικά λίγα σχολεία άλλαξαν τις απαιτήσεις εισαγωγής για διευκολύνουν τη ζωή των αιτούντων. Για να κάνουν αίτηση για τις περισσότερες ιατρικές σχολές των ΗΠΑ, οι μαθητές έπρεπε να κάνουν ένα τυποποιημένο τεστ  $320 ωρών, που λέγεται: Εξέταση Αποδοχής Ιατρικής Ακαδημίας (MCAT).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Πλάνο της έρευνας για την πορεία της διασποράς του κορωνοϊού

Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Κίνδυνος καταγμάτων στους χορτοφάγους σύμφωνα με την πρώτη σχετική βρετανική έρευνα

Προστατέψτε τον εαυτό σου και την ηρεμία σου από κακές ειδήσεις

Λίστα με φρούτα και λαχανικά με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα

Θανατηφόρος ιός στην Ασία εγείρει ανησυχίες για καινούρια πανδημία

Πανδημία Covid 19: Το ποσοστό θανάτου για τον ιό Nipah είναι έως 75% και δεν έχει εμβόλιο. Ενώ ο κόσμος επικεντρώνεται στο Covid-19, οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν, ότι δεν θα προκαλέσει την επόμενη πανδημία.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι των θαλασσών

Το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι στον κόσμο - ικανό να τρώει θαλάσσια θηλαστικά που ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά - είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Τα μόνα δύο ψάρια που είναι μεγαλύτερα από τον μεγάλο λευκό καρχαρία είναι ο καρχαρίας φάλαινα και ο καρχαρίας basking και τα δύο όμως τρ΄ρφονται απλώς με πλαγκτόν.

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Καθηγητές της της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κοντά στους ασθενείς με καρκίνο

Ορισμένες αντινεοπλασματικές θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ώστε να προγραμματιστεί η θεραπεία σε σχέση με την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

Έφτασε στην Κίνα η ομάδα του ΠΟΥ για να ερευνήσει την αρχή της πανδημίας

Πανδημια Covid 19: Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στην κινεζική πόλη Γουχάν για να ξεκινήσει την έρευνά της για την προέλευση της πανδημίας Covid-19. Η πολυαναμενόμενη έρευνα έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΠΟΥ και του Πεκίνου.

4+1 εκπληκτικά οφέλη των σπόρων καρπουζιού

Σπόροι Καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι πυκνοί σε θρεπτικά συστατικά. Όταν ψήνονται, είναι τραγανοί και μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν άλλες ανθυγιεινές επιλογές σνακ.