ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα Νότια Αφρική: Πρόγραμμα εμβολιασμού για άτομα με συννοσηρότητες

Γιατροί Χωρίς Σύνορα Νότια Αφρική: Πρόγραμμα εμβολιασμού για άτομα με συννοσηρότητες

Γιατροί Χωρίς Σύνορα Νότια Αφρική: Τα δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας του Κέιπ Τάουν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος COVID-19 έδειξαν πώς ορισμένες συννοσηρότητες σχετίζονται με θάνατο από COVID-19, όπως διαβήτης, υπέρταση, HIV και φυματίωση.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα υποστήριξης εμβολιασμού για άτομα με συννοσηρότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου από COVID-19 . Οι περισσότερες εγκαταστάσεις στη Νότια Αφρική δεν προσφέρουν στοχευμένη υποστήριξη εμβολιασμού για άτομα υψηλού κινδύνου, αν και τα άτομα αυτά επισκέπτονται τακτικά τις εγκαταστάσεις υγείας. Η επιτυχημένη και οικονομικά αποδοτική προσέγγιση των ΓΧΣ είχε ως αποτέλεσμα τον εμβολιασμό επιπλέον 2.238 ατόμων με συννοσηρότητες σε μια περίοδο έξι εβδομάδων από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Κατά συνέπεια, οι ΓΧΣ συνιστούν αυτό το μοντέλο στο Εθνικό Υπουργείο Υγείας.

“Τα δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας του Κέιπ Τάουν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος COVID-19 έδειξαν πώς ορισμένες συννοσηρότητες σχετίζονται με τον θάνατο από COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης, του HIV και της φυματίωσης. Στο τέταρτο κύμα θέλαμε να στοχεύσουμε εκείνα με συννοσηρότητες που δεν είχαν λάβει ακόμη εμβόλια”, δήλωσε ο Δρ Κόλιν Πφαφ, ιατρικός συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Khayelitsha. Τρεις κλινικές Khayelitsha διέθεταν θέσεις εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις, αλλά αυτές χρησιμοποιήθηκαν κυρίως από παρευρισκόμενους πελάτες. Οι περισσότεροι ασθενείς που ερχόντουσαν για κλινική περίθαλψη ήταν απρόθυμοι να κάνουν εμβόλιο την ίδια μέρα, καθώς ένιωθαν ότι περίμεναν ήδη πάρα πολύ καιρό, έτσι οι ΓΧΣ ανέπτυξαν 15 υποστηρικτές υγείας για να μιλήσουν με ασθενείς που περίμεναν στην ουρά για να λάβουν κλινικές υπηρεσίες.

Εάν αυτοί οι ασθενείς ήταν πρόθυμοι να λάβουν εμβόλιο, στη συνέχεια εγγράφηκαν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Δεδομένων Εμβολιασμού (EVDS) —την πύλη εγγραφής του κυβερνητικού προγράμματος εμβολιασμού για την COVID-19 — ενώ περίμεναν στην ουρά για κλινικές υπηρεσίες. Μόλις τελείωσαν οι συνήθεις διαβουλεύσεις τους, οι ασθενείς συνοδεύονταν από τον προαγωγό της υγείας στη θέση του εμβολίου. Μια προσέγγιση μιας στάσης ήταν από καιρό η φιλοδοξία των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV, και ως εκ τούτου η προσθήκη του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να ληφθούν την ίδια ημέρα ήταν απολύτως λογική όσον αφορά τη συνεχιζόμενη προσέγγιση. Από τα 2.238 άτομα με συννοσηρότητες που είχαν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, το 41 τοις εκατό ήταν άτομα με HIV. Το 18 τοις εκατό είχε υπέρταση. Το 15% ήταν ασθενείς με φυματίωση και το 10 τοις εκατό είχαν διαβήτη.

Επέκταση της πρόσβασης σε εμβόλια με αναδυόμενους ιστότοπους για κινητές συσκευές

Παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιούν εμβολιασμούς στην κοινότητα Khayelitsha από τον Ιούλιο του 2021, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και λειτουργίας αναδυόμενων τοποθεσιών εμβολίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της πόλης του Κέιπ Τάουν. “Ο εμβολιασμός βάσει εγκαταστάσεων ξεκίνησε τον Μάιο του 2021, αλλά διαπιστώσαμε ότι πολλοί άνθρωποι δεν έρχονταν σε αυτές τις τοποθεσίες λόγω του κόστους μεταφοράς, των περιοριστικών ωρών λειτουργίας της κλινικής και της έλλειψης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για να εγγραφούν ηλεκτρονικά για εμβολιασμό”, είπαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. διευθυντής Mpumi Zokufa. “Ξεκινήσαμε να επισκεπτόμαστε συγκεκριμένες περιοχές και με τη βοήθεια μελών του κοινοτικού φόρουμ για την υγεία, που είναι γνωστά και με επιρροή, κάναμε την προώθηση της υγείας και καταγράψαμε όσους ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν στο EVDS”.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

6 χώρες της Αφρικής θα παράγουν εμβόλια mRNA

Έκκληση ΠΟΥ 23 δισ. δολαρίων για τον τερματισμό της πανδημίας

Υψηλότερος κίνδυνος θανάτου Covid για παιδιά στην Αφρική

Ένα μοντέλο με επιρροή προβλέπει ότι σχεδόν όλα τα έθνη θα έχουν ξεπεράσει το κύμα Omicron έως τα μέσα Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το επιπλέον αλάτι να βλάψει τα νεφρά σας;

Το να προσθέτεις πολύ αλάτι στη διατροφή σου δεν είναι καλό. Μια πρόσφατη μελέτη στο JAMA Network Open διαπίστωσε ότι η προσθήκη αλατιού στο φαγητό σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ελιές: Ένα θησαυροφυλάκιο ωφέλιμων συστατικών

Ελιές: Η κατανάλωση ελιών βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εντέρου βελτιώνοντας την πέψη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Νέα ανοσοθεραπεία με βάση τα κύτταρα για το μελάνωμα

Το Siteman Cancer Center, που εδρεύει στο Barnes-Jewish Hospital και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, είναι ένα από τα πρώτα κέντρα σε εθνικό επίπεδο που προσφέρει μια πρόσφατα εγκεκριμένη ανοσοθεραπεία με βάση τα κύτταρα που στοχεύει το μελάνωμα. Οι γιατροί θα χορηγήσουν θεραπεία με διηθητικά λεμφοκύτταρα (TIL) για τη θεραπεία […]

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας.