Επιστημονικά Νέα

Βρέφη Ασφυξία: Tο μαλακό κρεβάτι εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο παράγοντα

Βρέφη Ασφυξία: Tο μαλακό κρεβάτι εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο παράγοντα

Στα δεδομένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 75% των εξηγημένων και πιθανών θανάτων ασφυξίας προέκυψαν από απόφραξη των αεραγωγών που αποδόθηκε σε μαλακό κρεβάτι.

Βρέφη Ασφυξία: Μια μελέτη για σχεδόν 5.000 ξαφνικούς απροσδόκητους βρεφικούς θανάτους (SUID) διαπίστωσε ότι τα μαλακά κλινοσκεπάσματα εξακολουθούν να ευθύνονται για την πλειονότητα των θανάτων. Στα δεδομένα που παρακολουθούνται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία περιελάμβαναν θανάτους που εμφανίστηκαν σε παιδιά κάτω του 1 έτους από το 2011-2017, το 72% των περιπτώσεων αφορούσαν “μη ασφαλή κλινοσκεπάσματα”.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, έκδοση Μαΐου, διαπίστωσε ότι μόνο το 1-2% των ξαφνικών θανάτων SUID δεν σημείωσε μη ασφαλείς παράγοντες ύπνου.

Η μελέτη σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρξε σημαντική μείωση των ξαφνικών θανάτων SUID από τη δεκαετία του 1990, παρά τα αυξημένα μηνύματα και τις οδηγίες σχετικά με τις ασφαλείς συνήθειες ύπνου για τα βρέφη. Τα Κέντρα CDC συμβουλεύουν για την τοποθέτηση βρεφών στην πλάτη τους για ύπνο. Επί του παρόντος, τα CDC συμβουλεύουν την τοποθέτηση μωρών στην πλάτη τους για ύπνο ανά πάσα στιγμή είτε για έναν υπνάκο είτε για νυχτερινό ύπνο.

Το πρακτορείο συνιστά μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια ύπνου σε ένα παχνί εγκεκριμένο για την ασφάλεια που καλύπτεται από ένα τοποθετημένο σεντόνι και να διατηρείτε την περιοχή ύπνου στο ίδιο δωμάτιο όπου κοιμάστε μέχρι το μωρό να είναι τουλάχιστον 6 μηνών ή μέχρι ενός έτους. Συνιστάται επίσης να διατηρείτε μαλακά κλινοσκεπάσματα όπως κουβέρτες, μαξιλάρια, μαξιλάρια προφυλακτήρα και μαλακά παιχνίδια μακριά από την περιοχή ύπνου και να ελέγχετε για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας δεν είναι πολύ ζεστό.

Στα δεδομένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 75% των εξηγημένων και πιθανών θανάτων ασφυξίας προέκυψαν από απόφραξη των αεραγωγών που αποδόθηκε σε μαλακό κρεβάτι. “Οι μη ασφαλείς παράγοντες ύπνου ήταν συχνές σε εξηγημένες και ανεξήγητες περιπτώσεις ξαφνικών θανάτων SUID, αλλά οι θάνατοι μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ασφυξία μόνο για το 20% των περιπτώσεων”, κατέληξαν οι ερευνητές.

“Η περαιτέρω ανάλυση των ανεξήγητων θανάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων βελτιώσεων στην έρευνα και την τεκμηρίωση της σκηνής θανάτου, μπορεί να δημιουργήσει υποθέσεις για φυσιολογική και γενετική έρευνα, για τη προώθηση της κατανόησής μας που αφορά τα κενά στην έρευνα των ξαφνικών θανάτων SUID και για τη βελτίωση της κατανόησής μας για τα βρέφη με υψηλότερο κίνδυνο.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μέχρι πότε μπορώ να κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό;

Αυξάνονται οι θάνατοι βρεφών από προστατευτικά κούνιας

Μεγάλο το ποσοστό θνησιμότητας στα βρέφη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.