Επιστημονικά Νέα

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα μάτια σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα μάτια σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Ο αέρας αποτελείται από μικροσκοπικά κομμάτια βρωμιάς και επιβλαβών αερίων που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα οφθαλμικών προβλημάτων, όπως σύνδρομο ξηροφθαλμίας, ερεθισμό, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και βακτηριακή επιπεφυκίτιδα.

Οι πόλεις μας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα κακής ποιότητας αέρα και είναι ύπουλο για τα μάτια σας. Ο αέρας αποτελείται από μικροσκοπικά κομμάτια βρωμιάς και επιβλαβών αερίων που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα οφθαλμικών προβλημάτων, όπως σύνδρομο ξηροφθαλμίας, ερεθισμό, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και βακτηριακή επιπεφυκίτιδα.

Φορέστε μεγάλα γυαλιά ηλίου

Επιλέξτε γυαλιά ηλίου που τυλίγονται γύρω από το πρόσωπό σας. Βοηθούν να κρατήσετε τον κακό αέρα μακριά από τα μάτια σας σε εξωτερικούς χώρους. Μειώνοντας έτσι την άμεση έκθεση στον κακό αέρα. 

Χρησιμοποιήστε έναν καθαριστή αέρα στο σπίτι

Αυτό το μηχάνημα καθαρίζει τον αέρα στο εσωτερικό, αφαιρώντας τα μικροσκοπικά κομμάτια βρωμιάς που μπορεί να ενοχλήσουν τα μάτια σας.

Λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες

Είναι ευεργετικά στη διατήρηση της υγρασίας και στην απομάκρυνση των ερεθιστικών παραγόντων. Είναι απαραίτητο να επιλέγετε σταγόνες χωρίς συντηρητικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιούνται συχνά.  

Μην τρίβετε τα μάτια σας

Εάν τα μάτια σας αισθάνονται άσχημα λόγω της ρύπανσης, προσπαθήστε να μην τα τρίψετε. Μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ξεπλύντε τα με καθαρό νερό.

Μείνετε μέσα όταν ο αέρας είναι κακός

Τις μέρες που η ποιότητα του αέρα είναι κατώτερη, είναι καλύτερα να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Εάν πρέπει να βγείτε έξω, επιλέξτε μια ώρα το απόγευμα ή όταν ο αέρας είναι πιο καθαρός.

Κρατήστε τα χέρια σας καθαρά

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε τα μάτια σας, εάν δεν θέλετε να βάλετε βρωμιά ή μικρόβια σε αυτά.

Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα

Εάν τα μάτια σας ερεθιστούν, ένα κρύο ύφασμα ή κομπρέσα στα μάτια σας μπορεί να είναι ωραία. 

Δείτε έναν οφθαλμίατρο

Αφού εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα μάτια, επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε τα μάτια σας να παραμείνουν υγιή, ακόμα και όταν ο αέρας της πόλης σας είναι στο χειρότερο. Ας καταπολεμήσουμε τη ρύπανση μαζί.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ΧΑΠ μπορεί να αυξηθεί λόγω κακής ποιότητας αέρα

Ο ΠΟΥ υποστηρίζει την προσέγγιση One Health Day

Γιατί η αλλεργική ρινίτιδα επιδεινώνεται αν μετακομίσετε σε άλλη χώρα;

Μελέτη διαπιστώνει σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και της έναρξης της εφηβείας των κοριτσιών στις ΗΠΑ

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η σκωληκοειδίτιδα και πότε πρέπει να αφαιρείται;

Σκωληκοειδίτιδα χειρουργείο: Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού θύλακα που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της κοιλιάς.

Τι είναι η νόσος του Addison και πώς αντιμετωπίζεται;

Νόσος Addison: Η νόσος του Addison, γνωστή και ως πρωτοπαθής επινεφριδιακή ανεπάρκεια, είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παραγωγή κορτιζόλης και συχνά ορμονών αλδοστερόνης από τα επινεφρίδια.

Τι είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Aγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (AS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και τελικά σύντηξη των σπονδύλων.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Η κατανόηση και η αντιμετώπιση των πρώιμων σημείων του Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής αποτρέποντας μακροχρόνιες βλάβες.