Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Θάλασσα: Οι επιστήμονες εξερευνούν κόκκινα φύκια για τη θεραπεία της λιπώδους ηπατικής νόσου [vid]

Θάλασσα: Οι επιστήμονες εξερευνούν κόκκινα φύκια για τη θεραπεία της λιπώδους ηπατικής νόσου [vid]

Θάλασσα: Οι επιστήμονες εξερευνούν ένα συμπλήρωμα με πολλά μέταλλα για να επιβραδύνουν την εξέλιξη της λιπώδους νόσου του ήπατος.

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος. Είναι μια σιωπηλή κατάσταση που οι άνθρωποι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν. Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες επί του παρόντος, νέα έρευνα σε ποντίκια υποδηλώνει ότι ένα συμπλήρωμα πολλαπλών ορυκτών μπορεί να είναι σε θέση να διαταράξει τις οδούς που προκαλούν τα πιο επιζήμια αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το American Liver Foundation, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος. Αυτός ο αριθμός έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια και η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD) είναι η πιο κοινή μορφή ηπατικής νόσου στα παιδιά. Περίπου το 24% των Αμερικανών έχουν NAFLD και πολλοί που το έχουν δεν γνωρίζουν ότι το έχουν. Το NAFLD μπορεί να εξελιχθεί σε μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα (NASH) εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Με το NASH, το ήπαρ φλεγμονώνεται ή καταστρέφεται.

Ο Δρ Muhammad Nadeem Aslam, βοηθός ερευνητής στο Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (UMich), ανέφερε: «Το NASH τελικού σταδίου αντιπροσωπεύει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση όταν το ήπαρ έχει περάσει από τους μηχανισμούς δημιουργίας ουλών και επιδιόρθωσης και τελικά αναπτύσσει είτε μόνιμες ουλές (κίρρωση) είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, καρκίνο του ήπατος. Μεταξύ περίπου 1,5% και 6,5% των Αμερικανών έχουν NASH. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν φάρμακα εγκεκριμένα από τον FDA για τη θεραπεία της NASH. Η πρόληψη είναι δυνατή αλλά εξαρτάται από αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφικές αλλαγές. Kι αυτό δεν θα λειτουργήσει για όλους».

Η NAFLD δεν προκαλείται από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά η ανάπτυξή της έχει συσχετιστεί με τον διαβήτη τύπου 2, την παχυσαρκία, την υψηλή χοληστερόλη, τα υψηλά γλυκερίδια, τη γρήγορη απώλεια βάρους και τις κακές διατροφικές συνήθειες.

Ο Δρ. Aslam είναι ο ανώτερος ερευνητής για την προκλινική έρευνα που διερευνά τη χρήση ενός συμπληρώματος πολλαπλών ορυκτών που ονομάζεται Aquamin για τη θεραπεία της NASH. Προέρχεται από κόκκινα θαλάσσια φύκια και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, 72 άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Δρ Aslam.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της American Society for Investigative Pathology στο συνέδριο Experimental Biology (EB) 2022 στις 3 Απριλίου 2022.

Aκολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι συνέπειες της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος

Ολιστική αντιμετώπιση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου ήπατος

Συμπτώματα που υποδηλώνουν μη αλκοολική λιπώδη νόσο ήπατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Εγκεφαλική φλεγμονή και βλάβη στο DNA

Μακροπρόθεσμη μνήμη: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, ανακάλυψαν ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο που προκαλείται από την ανοσολογική απόκριση σε τραυματισμό ή μόλυνση μπορεί να πυροδοτήσει έναν καταρράκτη γεγονότων που οδηγεί στο σχηματισμό μακροπρόθεσμων αναμνήσεων.

Μια σπάνια μορφή βρεφικής επιληψίας

Σύνδρομο Dravet: Οι υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και υποστήριξης, όπως η φυσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η λογοθεραπεία, μπορούν επίσης να είναι ωφέλιμες για παιδιά με σύνδρομο Dravet.

Έχετε αντικαταστήσει μια άρθρωση; Μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί μετά από χημειοθεραπεία

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Close Icon