Επιστημονικά Νέα

Θάλασσα: Οι επιστήμονες εξερευνούν κόκκινα φύκια για τη θεραπεία της λιπώδους ηπατικής νόσου [vid]

Θάλασσα: Οι επιστήμονες εξερευνούν κόκκινα φύκια για τη θεραπεία της λιπώδους ηπατικής νόσου [vid]

Θάλασσα: Οι επιστήμονες εξερευνούν ένα συμπλήρωμα με πολλά μέταλλα για να επιβραδύνουν την εξέλιξη της λιπώδους νόσου του ήπατος.

Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος. Είναι μια σιωπηλή κατάσταση που οι άνθρωποι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν. Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες επί του παρόντος, νέα έρευνα σε ποντίκια υποδηλώνει ότι ένα συμπλήρωμα πολλαπλών ορυκτών μπορεί να είναι σε θέση να διαταράξει τις οδούς που προκαλούν τα πιο επιζήμια αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το American Liver Foundation, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος. Αυτός ο αριθμός έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια και η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD) είναι η πιο κοινή μορφή ηπατικής νόσου στα παιδιά. Περίπου το 24% των Αμερικανών έχουν NAFLD και πολλοί που το έχουν δεν γνωρίζουν ότι το έχουν. Το NAFLD μπορεί να εξελιχθεί σε μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα (NASH) εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Με το NASH, το ήπαρ φλεγμονώνεται ή καταστρέφεται.

Ο Δρ Muhammad Nadeem Aslam, βοηθός ερευνητής στο Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (UMich), ανέφερε: «Το NASH τελικού σταδίου αντιπροσωπεύει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση όταν το ήπαρ έχει περάσει από τους μηχανισμούς δημιουργίας ουλών και επιδιόρθωσης και τελικά αναπτύσσει είτε μόνιμες ουλές (κίρρωση) είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, καρκίνο του ήπατος. Μεταξύ περίπου 1,5% και 6,5% των Αμερικανών έχουν NASH. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν φάρμακα εγκεκριμένα από τον FDA για τη θεραπεία της NASH. Η πρόληψη είναι δυνατή αλλά εξαρτάται από αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφικές αλλαγές. Kι αυτό δεν θα λειτουργήσει για όλους».

Η NAFLD δεν προκαλείται από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά η ανάπτυξή της έχει συσχετιστεί με τον διαβήτη τύπου 2, την παχυσαρκία, την υψηλή χοληστερόλη, τα υψηλά γλυκερίδια, τη γρήγορη απώλεια βάρους και τις κακές διατροφικές συνήθειες.

Ο Δρ. Aslam είναι ο ανώτερος ερευνητής για την προκλινική έρευνα που διερευνά τη χρήση ενός συμπληρώματος πολλαπλών ορυκτών που ονομάζεται Aquamin για τη θεραπεία της NASH. Προέρχεται από κόκκινα θαλάσσια φύκια και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, 72 άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Δρ Aslam.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της American Society for Investigative Pathology στο συνέδριο Experimental Biology (EB) 2022 στις 3 Απριλίου 2022.

Aκολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι συνέπειες της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος

Ολιστική αντιμετώπιση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου ήπατος

Συμπτώματα που υποδηλώνουν μη αλκοολική λιπώδη νόσο ήπατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.

Οι πολιτικοί ζουν περισσότερα χρόνια από τον γενικό πληθυσμό

Νέα μελέτη: Μεγάλο το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ομάδων ελίτ και γενικού πληθυσμού. Νέα μελέτη, διαπιστώνει ότι από τον 20ο αιώνα, οι πολιτικοί έχουν αυξανόμενο πλεονέκτημα επιβίωσης συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό. Για παράδειγμα, στη γειτονική Ιταλία ο μέσος πολίτης είχε 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο από ό,τι ένας πολιτικός της ίδιας ηλικίας και φύλου.

Η μέτρηση γλυκόζης συμβάλλει στην ανίχνευση των αντισωμάτων του κορωνοϊού

Covid-19: Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο προσδιορισμός πρωτεΐνης αντισώματος-ινβερτάσης που βασίζεται σε μετρητή γλυκόζης θα μπορούσε να ανιχνεύσει με ακρίβεια τα αντισώματα IgG κατά του SARS-CoV-2 και η απόδοσή του ήταν συγκρίσιμη με τα εμπορικά διαθέσιμα ELISA.

Ουσιαστικός ο ρόλος του λίπους στην ανάπτυξη καρκινικού όγκου

Καρκίνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και του MIT αποκαλύπτουν γιατί τα καρκινικά κύτταρα συχνά αναγκάζονται να εισαγάγουν λίπος για να αναπτυχθούν. Το εύρημά τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του όγκου.

Ποιες είναι οι αιτίες της υπομελάγχρωσης;

Υπομελάγχρωση: . Η υπομελάγχρωση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα όλων των φυλών, αλλά μπορεί να είναι πιο αισθητή σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του φυσικού χρώματος του δέρματος και των λευκών κηλίδων.

Εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει το Πάρκινσον

Νόσος του Πάρκινσον: Μια ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιέλου ανέπτυξε μια μέθοδο που εντοπίζει αξιόπιστα τις πρωτεϊνικές αλλαγές στο αίμα που είναι χαρακτηριστικές της νόσου του Πάρκινσον.