Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Συνταγή της ημέρας: Μπουκιές μάφινς γεμιστές απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: Μπουκιές μάφινς γεμιστές  απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Μπουκιές μάφινς γεμιστές  

 Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 320 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  4. 1 κ.γλ. αλάτι
  5. 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  6. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
  7. 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  8. 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
  10. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  11. 320 ml γάλα
  12. 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση με καπνιστό σολομό

  1. 4 φέτες καπνιστό σολομό κομμένο σε μπαστουνάκια
  2. 4 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα με γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  3. Λίγα φύλλα άνηθου για το γαρνίρισμα

Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες

  1. 2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  2. 4 κ.σ. ανθότυρο κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  3. Λίγες ροδέλες ελιάς για γαρνίρισμα
  4. Φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα

 Για τη γέμιση με προσούτο

  1. 4 φέτες προσούτο κομμένες σε λωρίδες
  2. 4 μίνι μπαλίτσες μοτσαρέλα κομμένες σε φέτες
  3. 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 12΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε στη φόρμα 5΄ και έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin:

Για τη γέμιση με καπνιστό σολομό: Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολομό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο. Κλείνουμε πλαγιαστά.

Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες: Γεμίζουμε με ανθότυρο, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και φύλλα μαϊντανού. Κλείνουμε πλαγιαστά να φαίνεται η γέμιση.

Για τη γέμιση με προσούτο: Γεμίζουμε με μία φέτα μοτσαρέλα, 1/2 ντοματίνι, φύλλα βασιλικού και 1 κομμάτι προσούτο.

Ετοιμάζουμε τα muffins 2 ώρες πριν.

μερίδες 35

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά

 

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρέπει να φοράτε αντηλιακό ακόμα κι αν έχετε πιο σκούρο δέρμα

Βλέπουμε τα χρώματα με τον ίδιο τρόπο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλλεργική ρινίτιδα - Γιατί τα συμπτώματα είναι τόσο έντονα φέτος,

Αλλεργική ρινίτιδα: Η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση έχουν επιμηκύνει και εντείνει τις περιόδους γύρης, επομένως τα δέντρα και τα χόρτα απελευθερώνουν πλέον αλλεργιογόνα νωρίτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φως ημέρας και ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Φως ημέρας:  Τα περισσότερα από τα κύτταρά μας έχουν κιρκάδια ρολόγια για να τους λένε τι ώρα της ημέρας είναι στον έξω κόσμο, προκειμένου να ρυθμίζουν τις δραστηριότητες του σώματος.

Τραύμα - Έτσι επηρεάζει τον εγκέφαλό μας

Τραύμα: Το τραύμα, είτε σωματικό είτε ψυχικό, μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στον εγκέφαλό μας, επηρεάζοντας τις λειτουργίες του με διάφορους τρόπους. Οι αντιδράσεις του εγκεφάλου σε τραυματικά γεγονότα μπορεί να επηρεάσουν την ψυχική

Blue light - Καταστρέφει πραγματικά το δέρμα όπως ο ήλιος;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα στα κύτταρα του δέρματος μέσω της παραγωγής ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε οξείδωση των μορίων και σε φθορά του DNA.

Η υπερεργασία μπορεί να αλλάξει τον εγκέφαλο;

Οι ερευνητές παρακολούθησαν δείγματα εργαζομένων που εργάζονταν υπερωρίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, συγκρίνοντάς τους με άτομα που εργάζονταν κανονικά ωράρια. Τα ευρήματα ήταν αποκαλυπτικά: οι εργαζόμενοι με υψηλό φορτίο εργασίας εμφάνισαν σημαντικές αλλαγές στην άνω περιοχή του προμετωπιαίου φλοιού, που είναι υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων, την αυτοέλεγχο και τη διαχείριση του στρες.

Close Icon