Μπουκιές μάφινς γεμιστές
Υλικά
- Για τη ζύμη
- 320 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 320 ml γάλα
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση με καπνιστό σολομό
- 4 φέτες καπνιστό σολομό κομμένο σε μπαστουνάκια
- 4 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα με γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- Λίγα φύλλα άνηθου για το γαρνίρισμα
Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες
- 2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. ανθότυρο κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- Λίγες ροδέλες ελιάς για γαρνίρισμα
- Φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα
Για τη γέμιση με προσούτο
- 4 φέτες προσούτο κομμένες σε λωρίδες
- 4 μίνι μπαλίτσες μοτσαρέλα κομμένες σε φέτες
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 36 θήκες μίνι muffins. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στο κέντρο των υλικών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 12΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε στη φόρμα 5΄ και έπειτα τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Χαράζουμε μία φέτα (καπάκι) στην κορυφή του muffin:
Για τη γέμιση με καπνιστό σολομό: Γεμίζουμε με λίγο τυρί κρέμα, προσθέτουμε 1 κομμάτι σολομό και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι άνηθο. Κλείνουμε πλαγιαστά.
Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες: Γεμίζουμε με ανθότυρο, λιαστή ντομάτα, ροδέλες ελιάς και φύλλα μαϊντανού. Κλείνουμε πλαγιαστά να φαίνεται η γέμιση.
Για τη γέμιση με προσούτο: Γεμίζουμε με μία φέτα μοτσαρέλα, 1/2 ντοματίνι, φύλλα βασιλικού και 1 κομμάτι προσούτο.
Ετοιμάζουμε τα muffins 2 ώρες πριν.
μερίδες 35
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube