Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Σύνδρομο Down: Πώς τα ατομα με σύνδρομο Down μπορούν να ζήσουν περισσότερο;

Σύνδρομο Down: Πώς τα ατομα με σύνδρομο Down μπορούν να ζήσουν περισσότερο;

Σύνδρομο Down: Η μελέτη εμβαθύνει στο μεταβαλλόμενο τοπίο του προσδόκιμου ζωής για τα άτομα με σύνδρομο Down στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέα έρευνα τονίζει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το Medicaid ως σωσίβιο για τους Αμερικανούς με σύνδρομο Down, ιδιαίτερα καθώς ο πληθυσμός των ηλικιωμένων με αυτή τη γενετική πάθηση συνεχίζει να αυξάνεται. Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές συμπεριλαμβανομένου του Eric Rubenstein, επίκουρου καθηγητή επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, υπογραμμίζει την ανάγκη προσαρμογής του Medicaid και παροχής εξατομικευμένης, ευαίσθητης και ολοκληρωμένης φροντίδας σε έναν πληθυσμό με σύνδρομο Down.

Προσδόκιμο ζωής και σύνδρομο Down

Η μελέτη εμβαθύνει στο μεταβαλλόμενο τοπίο του προσδόκιμου ζωής για τα άτομα με σύνδρομο Down στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τις δεκαετίες, το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τη μέση ηλικία των 57 ετών το 2019 σε σύγκριση με μόλις 4 ετών τη δεκαετία του 1950. Με αυτή την αύξηση της μακροζωίας, η πλειονότητα του πληθυσμού με σύνδρομο Down αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξει νόσο του Αλτσχάιμερ, σχετικές άνοιες και άλλες χρόνιες παθήσεις καθώς γερνάει.

Για να κατανοήσει πώς το Medicaid εξυπηρετεί Αμερικανούς με σύνδρομο Down, η ερευνητική ομάδα εξέτασε δεδομένα από περισσότερους από 120.000 ενήλικες με την πάθηση. Δεδομένης της σπανιότητας της πλήρους απασχόλησης για άτομα με σύνδρομο Down, η ανάλυση των δεδομένων Medicaid παρέχει πληροφορίες για σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό με αυτή τη γενετική πάθηση.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι, για τα άτομα με σύνδρομο Down, η μέση εγγραφή στο Medicaid εκτείνεται σε οκτώ χρόνια και το μέσο κόστος υγειονομικής περίθαλψης είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από εκείνους χωρίς αναπτυξιακές αναπηρίες. Η μελέτη περιλαμβάνει μια ευρύτερη σύγκριση, η οποία περιλαμβάνει 1,2 εκατομμύρια ενήλικες με νοητικές αναπηρίες αλλά όχι σύνδρομο Down, καθώς και 6 εκατομμύρια ενήλικες χωρίς αναπτυξιακές αναπηρίες. Η υπό εξέταση περίοδος κυμαίνεται από το 2011 έως το 2019.

Ενώ οι περισσότεροι ενήλικες με σύνδρομο Down εγγράφονται αυτόματα στο Medicaid μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Ασφάλισης, εξασφαλίζοντας συνεχή κάλυψη, η μελέτη υπογραμμίζει τις ανισότητες μεταξύ διαφορετικών φυλετικών και εθνοτικών ομάδων. Οι ενήλικες Ασιάτες, μαύροι, ιθαγενείς Αμερικανοί και νησιώτες του Ειρηνικού με σύνδρομο Down παρουσίασαν χαμηλότερες αξιώσεις και κόστος για το Medicaid από τους λευκούς ομολόγους τους, υποδεικνύοντας πιθανά εμπόδια στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο Rubenstein επισημαίνει ότι το υψηλότερο κόστος και οι αξιώσεις μεταξύ των λευκών εγγεγραμμένων μπορεί να υποδηλώνουν καλύτερη πρόσβαση στη φροντίδα, λήψη περισσότερων προληπτικών υπηρεσιών υγείας και πρόσθετα οφέλη στο Medicaid. Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης αυτών των ανισοτήτων για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα άτομα με σύνδρομο Down, ειδικά καθώς ο πληθυσμός γερνάει και οι ανάγκες του σε υγειονομική περίθαλψη γίνονται πιο περίπλοκες. Η ετοιμότητα της Medicaid να παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα θα είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας των ηλικιωμένων με σύνδρομο Down τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε φαίνεται το φύλο του μωρού;

Τα άτομα με σύνδρομο Down βελτιώνουν τη ζωή τους χάρη στη τεχνολογία

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τα άτομα με σύνδρομο Down;

Πώς η τεχνολογία βοηθάει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Θρόμβοι αίματος: Κίνδυνοι, συμπτώματα και πρόληψη

Θρόμβοι αίματος: Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των θρόμβων αίματος. Εάν υποψιάζεστε θρόμβο αίματος, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια για να αποτρέψετε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Τι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου 

IBS: Πρόσφατες μελέτες έχουν προτείνει ότι οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της IBS αποκαθιστώντας την ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Εγκεφαλική φλεγμονή και βλάβη στο DNA

Μακροπρόθεσμη μνήμη: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, ανακάλυψαν ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο που προκαλείται από την ανοσολογική απόκριση σε τραυματισμό ή μόλυνση μπορεί να πυροδοτήσει έναν καταρράκτη γεγονότων που οδηγεί στο σχηματισμό μακροπρόθεσμων αναμνήσεων.

Μια σπάνια μορφή βρεφικής επιληψίας

Σύνδρομο Dravet: Οι υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και υποστήριξης, όπως η φυσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η λογοθεραπεία, μπορούν επίσης να είναι ωφέλιμες για παιδιά με σύνδρομο Dravet.

Έχετε αντικαταστήσει μια άρθρωση; Μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί μετά από χημειοθεραπεία

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Close Icon