Επιστημονικά Νέα

Διαβήτης: Η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη αυξήθηκε στους νέους με σύνδρομο Down

Διαβήτης: Η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη αυξήθηκε στους νέους με σύνδρομο Down

Διαβήτης: Η συχνότητα του διαβήτη είναι υψηλότερη σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες με σύνδρομο Down (DS) σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Η συχνότητα του διαβήτη είναι υψηλότερη σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες με σύνδρομο Down (DS) σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στις 30 Σεπτεμβρίου στο Diabetes Care.

Σύνδρομο Down και διαβήτης

Η Aisha A. Aslam, από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν μια αναδρομική μελέτη κοόρτης με βάση τον πληθυσμό για να εξετάσουν τις συσχετίσεις του DS με τη συχνότητα του διαβήτη και της παχυσαρκίας σε όλη τη διάρκεια της ζωής χρησιμοποιώντας δεδομένα από το U.K. Clinical Practice Research Datalink από το 1990 έως το 2020. Τα δεδομένα αναλύθηκαν για 9.917 ασθενείς με ΣΣ και 38.266 ασθενείς ελέγχου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ΣΔ είχαν υψηλότερα ποσοστά διαβήτη από τους ελέγχους (αναλογία ποσοστού επίπτωσης, 3,67) και κορυφώθηκαν σε μικρότερη ηλικία (διάμεση ηλικία κατά τη διάγνωση, 38 έναντι 53 ετών). Τα ποσοστά επίπτωσης για διαβήτη τύπου 1 ήταν 0,44 και 0,13 ανά 1.000 ανθρωπο-έτη για ασθενείς με ΣΣ και μάρτυρες, αντίστοιχα. Οι ασθενείς με ΣΔ είχαν υψηλότερα ποσοστά διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με τους μάρτυρες σε ηλικιακές ομάδες από 5 έως 34 ετών. Ο μέγιστος μέσος δείκτης μάζας σώματος ήταν υψηλότερος και επιτεύχθηκε σε μικρότερη ηλικία σε ασθενείς με ΣΣ έναντι των μαρτύρων. Διαπιστώθηκε συσχέτιση της παχυσαρκίας με αυξημένη συχνότητα διαβήτη τύπου 2.

«Η μελέτη μας υποδηλώνει την ανάγκη για στενή παρακολούθηση και έγκαιρη αναγνώριση του διαβήτη (και της παχυσαρκίας) σε αυτόν τον ευαίσθητο πληθυσμό», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας βοηθούν στη μείωση του σακχάρου;

Η διάγνωση της άνοιας βοηθά στον προγραμματισμό της υπόλοιπης ζωής

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή στα άτομα με σύνδρομο Down;

Ποια ορμόνη ενισχύει τις δεξιότητες σκέψης σε άνδρες με σύνδρομο Down;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κλινικές δοκιμές δοκιμάζουν συνδυαστική θεραπεία με αντισώματα σε ενήλικες με προχωρημένο καρκίνο

"Το CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 είχε διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα δόσεων και έδειξε πολλά υποσχόμενες αντικαρκινικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα δόσης CS1002 όταν συνδυάστηκε με το CS1003", έγραψαν οι ερευνητές. "Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω αξιολόγηση του CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 για τη θεραπεία συμπαγών όγκων."

Παρακολούθηση χρόνιας ηπατοπάθειας

Τελευταία, είναι αρκετές οι προσπάθειες να βρεθούν νεότεροι δείκτες για την ανίχνευση του βαθμού ίνωσης του ήπατος ή την παρουσία κίρρωσης.

Προειδοποιητικά σημάδια για τον καρκίνο του προστάτη που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Καρκίνος προστάτη: Όταν ο αδένας μεγαλώνει σε μέγεθος, προκαλεί συμπτώματα όπως επείγουσα ούρηση, νυκτουρία, μειωμένη ροή, καταπόνηση για ούρηση και ατελής εκκένωση της ουροδόχου κύστης.

Μπορεί το επιπλέον αλάτι να βλάψει τα νεφρά σας;

Το να προσθέτεις πολύ αλάτι στη διατροφή σου δεν είναι καλό. Μια πρόσφατη μελέτη στο JAMA Network Open διαπίστωσε ότι η προσθήκη αλατιού στο φαγητό σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου.