Πλαστική χειρουργική

Αναίμακτη ρινοπλαστική σε 5 λεπτά γίνεται;

Αναίμακτη ρινοπλαστική σε 5 λεπτά γίνεται;

Γράφει για το Healthweb ο  Δρ. Δημήτρης  Καρυπίδης , Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός. 

Αναίμακτη ρινοπλαστική σε 5 λεπτά γίνεται; Γίνεται! Εάν θέλετε να διορθώσετε τη μύτη σας χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο χειρουργείο η αναίμακτη ρινοπλαστική, που προτείνει ο Δρ Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, είναι ιδανική.

Τι είναι η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Είναι μια απλή, μη επεμβατική διαδικασία που γίνεται από πλαστικό χειρουργό, για τη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης. Πρόκειται για μια ημιμόνιμη κατάσταση που εφαρμόζεται με τρεις μεθόδους:

  • με υαλουρονικό οξύ, από τα πλέον ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής,
  • με ενεργοποιητές παραγωγής κολλαγόνου,
  • και με νήματα.

Καθώς μεγαλώνουμε η μύτη μας μακραίνει και ακολουθεί πτωτική πορεία, έτσι η αναίμακτη ρινοπλαστική συμβάλλει στην αποκατάσταση της νεανικής όψης και θέσης της μύτης.

 Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Σε μικρές δυσμορφίες εντοπισμένες εντός ρινός, ανατομικά ελλείματα ενώ αφορά ένα μεγάλο τμήμα δυσμορφιών, όγκου και στήριξης της μύτης.. Για παράδειγμα μία μύτη ασύμμετρη ή γωνιώδης ή μία μικρή μύτη όπου απαιτείται κάποια σημεία να πληρωθούν, πεταχτό ή πεσμένο ακρορρίνιο, στενή ή πλατιά γέφυρα μύτης κ.λπ.

Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να δώσει λύση αν υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή, σκολιωτικό διάφραγμα, μεγάλα τραυματικά ελλείματα κτλ.

rinoplastiki

Πώς εφαρμόζεται;

Μελετάμε τα σημεία που πρέπει να διορθώσουμε για να αποκαταστήσουμε τη δυσμορφία και στη συνέχεια κάνουμε τοπική αναισθησία, εάν και όπου χρειάζεται. Η εφαρμογή γίνεται με ενέσιμα υλικά, μέσω μιας σύριγγας και βελόνας ή κάνουλας ή με τις βελόνες των νημάτων, που θα σηκώσουν, θα διορθώσουν, θα κάνουν περιστροφή ή πλαγίωση, θα επέμβουν στη ράχη τη μύτης.

Η αναίμακτη ρινοπλαστική είναι εξατομικευμένη, υπάρχει ένα tailor made πλάνο για κάθε ασθενή και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα που πρέπει να απορροφηθούν.

Η ανάρρωση είναι άμεση καθώς και το αποτέλεσμα άμεσα ορατό. Σε κάποιες περιπτώσεις διατηρείται μέχρι και την πάροδο των 18 μηνών ή και περισσότερο

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Εάν χρησιμοποιηθούν υαλουρονικά τότε χρειάζεται επανάληψη, εάν χρησιμοποιηθεί κολλαγόνο ενδέχεται η επανάληψη να αργήσει. Γενικά δεν χρειάζεται να την επαναλάβει κάποιος συχνά, ο χρόνος επανάληψης είναι από 18 μήνες έως 2 χρόνια και μετά.

Γιατί να επιλέξουμε την αναίμακτη ρινοπλαστική από μία χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής

Η αναίμακτη ρινοπλαστική βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση της μύτης και κατά συνέπεια όλου του προσώπου.

1 Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, δεν απαιτείται νοσηλεία ούτε αναισθησία, ενώ απαιτούνται μόλις 5 λεπτά από τον χρόνο σας. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.

2 Το κόστος της αναίμακτης ρινοπλαστικής κυμαίνεται από 250 – 800 ευρώ, και όσες φορές και να την επαναλάβει κάποιος, το κόστος είναι πολύ μικρότερο από μία ρινοπλαστική.

3 Δεν έχει πόνο, ούτε πριν, μετά ή κατά την επέμβαση, δεν παρουσιάζει οιδήματα ή εκχυμώσεις.

4 Η τεχνική της ρινοπλαστικής με ενέσιμα υλικά στα χέρια έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά και πολύ ασφαλή αποτελέσματα.

myti plastiki

Το μυστικό

Η μέθοδος αυτή πολλές φορές συνδυάζεται με δερμοαπόξεση, με fractional Laser, micro needling και άλλες θεραπείες που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας της μύτης και προσφέρουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και νεανική όψη.

Πότε δεν γίνεται

Η μέθοδοι που αναφέρθηκαν είναι ιατρικές πράξεις που πρέπει να γίνονται από έμπειρο ειδικό. Επιπλοκές και μάλιστα σοβαρές μπορεί να υπάρξουν στα χέρια μη ειδικών. Επιπλέον, δεν αντικαθιστούν την χειρουργική ρινοπλαστική όταν και οπού έχει αυτή ένδειξη.

Για πληροφορίες και ραντεβού: iDerma, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Ακρόπολη, τηλέφωνο: 210 9220999.

O Δρ Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS, είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, την λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ειδικές θεραπείες για προστασία και ανανέωση του προσώπου και σώματος το καλοκαίρι

Νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική σύσφιξης και ανόρθωσης στο Metropolitan General

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κατάλληλη ηλικία για να κάνεις Facelift προσώπου

Γράφει για το healthweb.gr Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης Πλαστικός χειρουργός. Η πλέον αποτελεσματική λύση στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης είναι το  Facelift. Σε ποια ηλικία να κάνω την επέμβαση ;

Νέα καινοτόμα σειρά filler προσώπου με υαλουρονικό οξύ

Tο Juvéderm® VOLUX είναι ένα νέο, πρωτοποριακό προϊόν που ανήκει στη σειρά προϊόντων Juvéderm®, την κορυφαία σειρά filler προσώπου με υαλουρονικό οξύ, παγκοσμίως*. Ένα νέο, πρωτοποριακό προϊόν για τη δομική ανάπλαση του κάτω μέρους του προσώπου παρουσίασε στους Επαγγελματίες Υγείας, η φαρμακευτική εταιρεία Allergan στην επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου. Περισσότεροι από […]

Όλη η αλήθεια για την Αιδοιοπλαστική

Άρθρο του Δρ. Νίκου Ναούμ για το healthweb  Αν είσαι γυναίκα, το πιθανότερο είναι ότι είσαι ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Πλαστική Χειρουργική. Για τα ενθέματα στήθους νέας γενιάς, για τη μίνι κοιλιοπλαστική, για τις νέες ταχείες μεθόδους βλεφαροπλαστικής … Για την Αιδοιοπλαστική, όμως; Πόσο ενημερωμένη είσαι; Ακούγοντας τον όρο Αιδοιοπλαστική ίσως πεις “υπερβολές”. Γιατί να […]

Lipografting και αντιγήρανση χεριών με την χρήση λίπους

Άρθρο του Δημήτριου Καρυπίδη για το www.healthweb.gr Μια σημαντική διαφορά στον τροπο εφαρμογής της αντι-γήρανσης στα χέρια με τη χρήση λίπους, είναι στην ακρίβεια της μεθόδου που χρησιμοποιείται. H παλιά μέθοδος του lipofilling που δυστυχώς εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα έχει εγκαταλειφθεί απο εμάς και αντικατασταθεί απο τη μέθοδο του lipografting ή αλλιώς λιπομεταμόσχευσης που διαφέρει σε πολλά […]

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση λόγω απώλειας βάρους

Το χαλαρό δέρμα είναι ένα κοινό πρόβλημα μετά από απώλεια πολλών κιλών, που, κακά τα ψέματα, «χαλάει» τη νέα εικόνα του σώματος. Για αυτόν τον λόγο και μόλις το σώμα προσαρμοστεί στο αισθητά μειωμένο βάρος, πολλοί εξετάζουν με ποιες διαδικασίες μπορούν να βελτιώσουν τη σφριγηλότητά του σε διάφορα «προβληματικά» σημεία, όπως, για παράδειγμα, στην περιοχή […]

Νέα αποκαλυπτική μελέτη δείχνει αύξηση στην αισθητική χειρουργική

Η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών δημοσίευσε νέα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τις πρόσφατες τάσεις στις διαδικασίες διαμόρφωσης σώματος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι υποβλήθηκαν σε χειρουργικές και ελάχιστα επεμβατικές καλλυντικές διαδικασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018. Το σύνολο αυτό σημαίνει ότι το 2018 θα είχε κάνει σχεδόν το […]

Οριστική λύση για υπέροχα πόδια

Υπερτροφικές ή ιδιαίτερα λεπτές γάμπες, αστράγαλοι που βάζουν «απαγορευτικό» στα πέδιλα, στραβά πόδια που προκαλούν αμηχανία… Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας ενοχλεί μπορεί πλέον να διορθωθεί, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Η γάμπα, το γόνατο και το κάτω μέρος του ποδιού θεωρούνται το πιο προβάλλον σημείο του γυναικείου […]