Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Πέτρες νεφρά: Προειδοποιητικά σημάδια ότι μπορεί να έχετε πέτρες στα νεφρά

Πέτρες νεφρά: Προειδοποιητικά σημάδια ότι μπορεί να έχετε πέτρες στα νεφρά

Πέτρες νεφρά: Οι πέτρες στα νεφρά είναι οι μικροσκοπικές απειλές του ουροποιητικού συστήματος. Αυτά σχηματίζονται από μεταλλοποιημένα κοιτάσματα και είναι σχετικά επώδυνα.

Οι πέτρες στα νεφρά είναι οι μικροσκοπικές απειλές του ουροποιητικού συστήματος. Αυτά σχηματίζονται από μεταλλοποιημένα κοιτάσματα και είναι σχετικά επώδυνα. Και πάλι, προτού διπλασιαστείτε από την αγωνία, ας καταλάβουμε τις ενδείξεις αυτών των ανεπιθύμητων εναποθέσεων και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν με ελάχιστη φασαρία.

Συμπτώματα της πέτρας στα νεφρά που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

Πώς να καταλάβετε εάν αναπτύσσετε πέτρες στα νεφρά σας; Ακολουθούν 5 προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν την εμφάνιση αυτής της κατάστασης:

  1. Νιώθετε οδυνηρό πόνο σαν κάποιος να σας τρυπάει το κάτω μέρος της πλάτης, κυρίως στα πλάγια. Αυτός ο πόνος μερικές φορές ακτινοβολεί ακόμη και στην περιοχή της κοιλιάς και της βουβωνικής χώρας, γεγονός που αυξάνει την ταλαιπωρία και προκαλεί πολύ πόνο.
  2. Το να έχετε την επιθυμία να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα πιο συχνά, αλλά το να βρίσκετε ελάχιστα πέφτει.
  3. Αίσθημα καύσου και συννεφιά
  4. Τα δύσοσμα ούρα, τα οποία μπορεί να είναι άλλος ένας δείκτης ουρολοίμωξης , συνοδεύονται από την πέτρα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις πέτρες στα νεφρά;

Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας για να απαλλαγείτε από τις πέτρες στα νεφρά. Ωστόσο, εξαρτώνται από το στάδιο της κατάστασής σας. Εδώ είναι οι 3 κορυφαίες επιλογές θεραπείας για όλους τους τύπους πέτρες στα νεφρά:

  1. Εάν η πέτρα είναι μικρότερη σε μέγεθος, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει να αφήσετε τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της. Είναι απαραίτητο σε τέτοια σενάρια να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, βοηθώντας το ουροποιητικό σας σύστημα πίνοντας νερό. Επιδιώξτε 3 4 λίτρα καθημερινά για να ξεπλύνετε τις μικροσκοπικές πέτρες.
  2. Η δεύτερη επιλογή είναι να ακολουθήσετε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή. Μπορούν επίσης να προσφέρουν τεράστια ανακούφιση, αφαιρώντας την άκρη από την ταλαιπωρία. Ορισμένες διατροφικές τροποποιήσεις είναι επίσης σημαντικές για την πρόληψη μελλοντικών σχηματισμών λίθων, μετατρέποντάς σας σε κάποιον που ξέρει καλύτερα τι πρέπει να τρώτε και τι όχι.
  3. Εάν η πέτρα είναι πιο επίμονη και δεν φεύγει με φυσική δράση ή εάν η πέτρα είναι μεγαλύτερη, ο τρίτος τρόπος είναι ότι ο γιατρός σας θα προχωρήσει με διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις και επιλογές θεραπείας.

Μην περιμένετε περισσότερο εάν εμφανίσετε σημάδια πέτρας στα νεφρά. συζητήστε ένα σχέδιο θεραπείας, ανάλογα με την κατάστασή σας, με το γιατρό σας. Ωστόσο, η καθυστέρηση της αφαίρεσης μιας πέτρας στα νεφρά μπορεί να έχει περαιτέρω σοβαρές επιπτώσεις, όπως η ανάγκη μεταμόσχευσης νεφρού σε σοβαρές περιπτώσεις. Οι πέτρες στα νεφρά αποτελούν πρόκληση, αλλά η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη θεραπεία μπορούν να σας σώσουν. Έτσι, εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει πέτρα στο νεφρό ή στο ουροποιητικό σας σύστημα, μη διστάσετε να καλέσετε το γιατρό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα μπορεί να υποδεικνύει πέτρες στη χολή

Τι πρέπει να γίνει εάν εντοπιστεί καρκίνος μετά από λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή;

Οι πέτρες στη χολή είναι συχνές και δεν χρειάζονται πάντα θεραπεία

Πώς αντιμετωπίζονται οι πέτρες στα νεφρά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιμετώπιση διαρροής που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης ή του κόλπου;

Ουροδόχος κύστη: Η διαρροή που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης και του κόλπου, όπως τα κυστεοκολπικά συρίγγια (VVFs) και τα ουρηθροκολπικά συρίγγια (UVFs), μπορούν πράγματι να αντιμετωπιστούν, συχνά με σημαντική επιτυχία.

Η επιστήμη πίσω από την ενσυναίσθηση 

Ενσυναίσθηση: Ξετυλίγοντας τις γνωστικές, συναισθηματικές και νευρολογικές διεργασίες που αποτελούν τη βάση της ενσυναίσθησης, οι ερευνητές ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους και πλοηγούμαστε στην πολυπλοκότητα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.

Τι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι ασθενείς με καρκίνο εγκεφάλου;

Καρκίνος εγκέφαλος: Οι ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις που απαιτούν προσεκτική διαχείριση και προσοχή για να διασφαλιστεί η βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής.

Close Icon