Επιστημονικά Νέα

Περιτομή: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Η περιτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αφαίρεση της ακροποσθίας που καλύπτει την κεφαλή του πέους. Πραγματοποιείται συνήθως σε νεογέννητα αγόρια για πολιτιστικούς, θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους. Εξοικειώνοντας τον εαυτό σας με την περιτομή, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων, των κινδύνων και της διαδικασίας επούλωσης, μπορείτε να υποστηρίξετε καλύτερα την ανάρρωση του αγοριού σας και να παραμείνετε σε επαγρύπνηση για πιθανές επιπλοκές.

Περιτομή

Η πρακτική της περιτομής έχει ιστορικές ρίζες στις θρησκευτικές τελετές, με τις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες να συνεχίζουν την παράδοση για θρησκευτικούς σκοπούς. Επιπλέον, η περιτομή πραγματοποιείται επίσης για πολιτιστικούς και ιατρικούς λόγους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το 60% των αγοριών υποβάλλονται σε περιτομή, συχνά σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Όταν αποφασίζετε αν θα κάνετε περιτομή στο αγοράκι σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε τα οφέλη και τους κινδύνους που συνδέονται με τη διαδικασία. Ενώ η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) αναγνωρίζει τα πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως ο μειωμένος κίνδυνος λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεων της ακροποσθίας, καρκίνου του πέους και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, δεν συνιστά την περιτομή ρουτίνας για όλα τα νεογέννητα. Η απόφαση εναπόκειται τελικά στους γονείς, καθώς πρόκειται για μια προαιρετική διαδικασία.

Η πραγματική διαδικασία περιτομής διαρκεί συνήθως περίπου 20 λεπτά και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Το μωρό τοποθετείται ανάσκελα και το πέος καθαρίζεται προσεκτικά. Ένα αναισθητικό, συχνά μια αναισθητική κρέμα, εφαρμόζεται για να ελαχιστοποιηθεί η δυσφορία. Στη συνέχεια, ένας πλαστικός δακτύλιος ή σφιγκτήρας τοποθετείται στο πέος και η ακροποσθία αφαιρείται με τη χρήση νυστεριού. Δεν απαιτούνται ράμματα και η περιοχή καλύπτεται με αλοιφή και γάζα για να βοηθήσει την επούλωση.

Η διαδικασία επούλωσης μετά την περιτομή διαρκεί συνήθως περίπου επτά έως δέκα ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή καθαρή και να εφαρμόζετε επουλωτική αλοιφή μετά από κάθε αλλαγή πάνας. Συνιστάται το απαλό πλύσιμο με σαπούνι και νερό. Η χρήση Aquaphor, βαζελίνης ή αντιβιοτικής κρέμας μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση. Κάποιο προσωρινό πρήξιμο, μώλωπες και μια λευκή ή κίτρινη επίστρωση στην κεφαλή του πέους μπορεί να παρατηρηθεί κατά την περίοδο επούλωσης.

Για την ανακούφιση τυχόν ενοχλήσεων, μπορούν να γίνονται σφουγγαρόλουτρα δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα και να χορηγείται ακεταμινοφαίνη υπό την καθοδήγηση γιατρού. Είναι ζωτικής σημασίας να παρακολουθείτε στενά τη διαδικασία επούλωσης και να είστε ενήμεροι για τυχόν σημάδια μόλυνσης, υπερβολικής αιμορραγίας ή άλλων επιπλοκών. Η διαβούλευση με τους επαγγελματίες υγείας και η τήρηση των οδηγιών τους μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση μιας ομαλής διαδικασίας επούλωσης.

Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα. Να θυμάστε, κάθε παιδί είναι μοναδικό και η διαβούλευση με τους επαγγελματίες υγείας θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε τη διαδικασία αυτή και να αντιμετωπίσετε τυχόν ανησυχίες στην πορεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι λόγοι που πονάτε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Στοματικό σεξ... Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όλες οι αλήθειες που θες να γνωρίζεις περιτομής πέους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.

Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ των χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και της μεταγενέστερης εφηβείας

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει πώς οι ορμόνες που εμπλέκονται στην εφηβεία και η σύνθεση του σώματος σχετίζονται με τα επίπεδα PFAS στον παιδικό πληθυσμό της Νορβηγίας. "Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των PFAS στην παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την εφηβεία και τη σύνθεση του σώματος στα παιδιά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή.

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

Εγκυμοσύνη: Η μελέτη συνδέει δύο ενδιαφέροντα φαινόμενα: τον εμβρυϊκό μικροχιμαιρισμό και τη διατήρηση των προστατευτικών Τ-κυττάρων μετά από μια υγιή εγκυμοσύνη.

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως το 2047

Για να μπορέσει η Ελλάδα, ωστόσο, να εξαλείψει τον ΚΤΜ μέχρι το 2047, εναρμονιζόμενη με τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απαιτείται μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση στον εμβολιασμό, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη θεραπεία. Απαιτείται η θέσπιση ετήσιων στόχων  εμβολιαστικής κάλυψης και συμμετοχής στον προσυμπτωματικό έλεγχο, η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και η επαρκής και βιώσιμη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα εξάλειψης του ΚΤΜ.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της καρδιακής αποκατάστασης;

Υγεία καρδιάς: Η καρδιακή αποκατάσταση είναι μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου επιπλοκών μετά από καρδιακή προσβολή ή καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Πώς να μάθετε εάν έχετε ρήξη χιαστού;

Ρήξη χιαστού: Μια ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL),  είναι ένας τραυματισμός στο γόνατο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο, οίδημα και ήχο σκασμού.