Επιστημονικά Νέα

Παχυσαρκία έρευνα μεταμόσχευση: Πως η παχυσαρκία επιδεινώνει τη λειτουργία του μοσχεύματος

Παχυσαρκία έρευνα μεταμόσχευση: Πως η παχυσαρκία επιδεινώνει τη λειτουργία του μοσχεύματος

Τα βακτήρια του εντέρου που συνδέονται με την παχυσαρκία ενδέχεται να επιδεινώσουν τη νόσο του μοσχεύματος-έναντι του ξενιστή

Παχυσαρκία έρευνα μεταμόσχευση: Η τροποποιημένη σύνθεση μικροβίου του εντέρου σε παχύσαρκους ποντικούς και σε ανθρώπους ασθενείς συνδέεται με τη σοβαρότητα της νόσου μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, σύμφωνα με μελέτη. Οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία ορισμένων καρκίνων και ασθενειών του αίματος, αλλά αυτές οι διαδικασίες διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρής επιπλοκής που ονομάζεται νόσος μοσχεύματος έναντι ξενιστή (GVHD). Αυτή η ανοσολογική διαταραχή εμφανίζεται όταν τα κύτταρα Τ δότη αναγνωρίζουν το σώμα του παραλήπτη ως ξένο, προκαλώντας φλεγμονώδεις ανοσολογικές αντιδράσεις που βλάπτουν τα όργανα του ασθενούς και μπορούν να προκαλέσουν θάνατο. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει τις ανοσολογικές αντιδράσεις, αλλά οι επιπτώσεις της στην GVHD είναι ελάχιστα κατανοητές.

Για να διερευνήσει την επίδραση της παχυσαρκίας στα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ο ανοσολόγος UC Davis Health William Murphy και η ομάδα του χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό στελεχών ποντικού-δότη-δέκτη στον οποίο η μεταμόσχευση προκαλεί συνήθως GVHD με τη μορφή φολιδωτού δέρματος και τριχόπτωσης. Σε λιπαρά άτομα, η μεταμόσχευση προκάλεσε συμπτώματα δέρματος και όλα τα ποντίκια επέζησαν, όπως αναμενόταν. Αντίθετα, τα περισσότερα ποντίκια με παχυσαρκία που προκαλείται από δίαιτα πέθαναν μέσα σε εβδομάδες από σοβαρή βλάβη στην επιθηλιακή επένδυση του εντέρου που σχετίζεται με πολύ αυξημένα επίπεδα φλεγμονωδών κυτοκινών, αποτέλεσμα που μοιάζει με οξεία GVHD. «Αυτό ήταν ένα σοκ», λέει ο Murphy. «Απλά κάνοντας [τα ποντίκια] λίπος. . . έχουμε σημαντικά διαφορετικά αποτελέσματα. ”

Στους ανθρώπους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι αποδέκτες μυελού των οστών είχαν υψηλότερα επίπεδα βιοδείκτη GVHD, πιο σοβαρή βλάβη του εντέρου και χαμηλότερη επιβίωση από τους ασθενείς με υγιές βάρος. Τα παχύσαρκα ποντίκια και οι άνθρωποι είχαν αμφότερες χαμηλότερη ποικιλία βακτηριδίων του εντέρου από τα άπαχα αντίστοιχα και χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων που σχετίζονται με καλά αποτελέσματα GVHD. Όταν η ομάδα έδωσε παχύσαρκα ποντίκια αντιβιοτικά πριν από τη μεταμόσχευση, η επιβίωση βελτιώθηκε κατά περίπου 50 τοις εκατό, υποδηλώνοντας ότι οι προκαλούμενες από παχυσαρκία αλλαγές στα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν τη σοβαρότητα της GVHD. Αλλά «ενώ το μικρόβιο παίζει σίγουρα κάποιο ρόλο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος», λέει ο Murphy. «Είναι ωραίο έργο», λέει η Άννα Στάφα, ερευνήτρια καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη. Τα αποτελέσματα, προσθέτει, «πρέπει να επικυρωθούν σε μεγαλύτερες ομάδες για να δούμε αν μπορούν να εξαχθούν τα ίδια συμπεράσματα για τον άνθρωπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η άθληση μπορεί να μακρύνει τη ζωή σας

Νέα μέθοδος κατανόησης των μεταλλάξεων του καρκίνου - ελπίδα για στοχευμένες θεραπείες

Αποτελεσματικότερη πρόβλεψη των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη για τους νέους

Επιστημονική έρευνα εντοπίζει τη σχέση παχυσαρκίας με βακτηριακές λοιμώξεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αστρική προβολή : Το μέσο για να επικοινωνήσετε με την κοσμική νοημοσύνη

Οι έρευνες δείχνουν ότι μεταξύ 8 και 20 τοις εκατό των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι είχαν κάτι σαν εξωσωματική εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωή τους-αίσθηση της συνείδησης, του πνεύματος ή του «αστρικού σώματος» που έφευγε από το φυσικό σώμα.

Η μελέτη των ουδετερόφιλων κυττάρων φέρνει νέα δεδομένα στην κατανόηση του καρκίνου

Καρκίνος: Χρησιμοποιώντας μικροτομογραφία ακτίνων Χ για την παρακολούθηση των αδενοκαρκινωμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αφαίρεση της πρωτεΐνης Glut1 από τα TANs οδήγησε σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης του όγκου, αλλά επίσης αύξησε την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας, μιας κοινής θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα. Με άλλα λόγια, η ικανότητα των TAN να μεταβολίζουν αποτελεσματικά τη γλυκόζη φαίνεται να καθιστά τον όγκο ικανό να αντιστέκεται στη θεραπεία - τουλάχιστον στον καρκίνο του πνεύμονα.

Οι δεσμοί μεταξύ σκληρών γονεϊκών πρακτικών, παιδικού άγχους και ανατομίας του εγκεφάλου

Ανάπτυξη παιδιού: "Νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουν οι γονείς και η κοινωνία ότι η συχνή χρήση σκληρών γονικών πρακτικών μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη ενός παιδιού", δήλωσε η Suffren, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. "Μιλάμε για την κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, καθώς και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους".

Καρκίνος: Η υγιεινή ζωή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, ακόμη και σε άτομα με υψηλή γενετική προδιάθεση

Καρκίνος: Yγιεινοί τρόποι ζωής όπως η αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ, ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος και η άσκηση συσχετίζονται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου, ακόμη και σε άτομα με υψηλό γενετικό κίνδυνο.

Μνήμη : Την διαμορφώνουν οι θετικές και αρνητικές καταστάσεις που βιώνει το άτομο

Μνήμη : Στο παρόν άρθρο θα κατανοήσετε πως το συναίσθημα που μας δημιουργήθηκε και το μέρος που διεξάχθηκε ένα συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να καθορίσει πόσο καλά θα το θυμόμαστε.

Τριπλάσιες περιπτώσεις άνοιας αναμένονται ως το 2050

Άνοια: Ερευνητές από το Institute for Health Metrics and Evaluation της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον εκτιμούν ότι ο αριθμός των ατόμων με άνοια θα τριπλασιαστεί: σχεδόν περισσότερα από 152 εκατομμύρια άτομα θα έχουν άνοια έως το 2050. Ο επιπολασμός προβλέπεται να είναι υψηλότερος στην ανατολική υποσαχάρια Αφρική, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.