Επιστημονικά Νέα

Παχυσαρκία: Εμποδίζει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού στον SARS-CoV-2

Παχυσαρκία: Εμποδίζει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού στον SARS-CoV-2

Παχυσαρκία: Το υπερβολικό βάρος δημιουργεί μια μειωμένη απόκριση αντισωμάτων στη μόλυνση από SARS-CoV-2 αλλά όχι στον εμβολιασμό.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ δείχνει ότι το υπερβολικό βάρος μπορεί να βλάψει την ανταπόκριση των αντισωμάτων του οργανισμού στη μόλυνση από SARS-CoV-2, αλλά όχι στην προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμός. Ο επικεφαλής ερευνητής στην Σχολή Χημείας και Μοριακών Βιοεπιστημών Ph.D. Marcus Tong, είπε ότι το εύρημα βασίστηκε στην υπάρχουσα έρευνα της ομάδας για το πώς ο COVID-19 επηρεάζει τα άτομα που είναι υπέρβαρα. Η έρευνα δημοσιεύεται στο Clinical & Translational Immunology.

«Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι το υπερβολικό βάρος —όχι απλώς το να είσαι παχύσαρκος— αυξάνει τη σοβαρότητα του SARS-CoV-2», είπε ο κ. Tong. «Αλλά αυτή η εργασία δείχνει ότι το υπερβολικό βάρος δημιουργεί μια μειωμένη απόκριση αντισωμάτων στη μόλυνση από SARS-CoV-2 αλλά όχι στον εμβολιασμό». Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε δείγματα αίματος από άτομα που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 και δεν είχαν επαναμολυνθεί κατά την περίοδο της μελέτης, περίπου τρεις μήνες και 13 μήνες μετά τη μόλυνση.

«Στους τρεις μήνες μετά τη μόλυνση, ένας αυξημένος ΔΜΣ συσχετίστηκε με μειωμένα επίπεδα αντισωμάτων», είπε ο κ. Tong. «Και στους 13 μήνες μετά τη μόλυνση, ένας αυξημένος ΔΜΣ συσχετίστηκε τόσο με μειωμένη δραστηριότητα αντισωμάτων όσο και με μειωμένο ποσοστό των σχετικών Β κυττάρων, έναν τύπο κυττάρου που βοηθά στη δημιουργία αυτών των αντισωμάτων που καταπολεμούν τον COVID». Αντίθετα, ένας αυξημένος ΔΜΣ δεν είχε καμία επίδραση στην απόκριση αντισωμάτων στον εμβολιασμό κατά του COVID-19 περίπου έξι μήνες μετά τη χορήγηση του δεύτερου εμβολίου.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Kirsty Short είπε ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της πολιτικής για την υγεία προς τα εμπρός. «Εάν η λοίμωξη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου και μειωμένη ανοσολογική απόκριση για τα υπέρβαρα, αυτή η ομάδα έχει δυνητικά αυξημένο κίνδυνο επαναμόλυνσης», είπε η Δρ Σορτ. “Κάνει πιο σημαντικό από ποτέ για αυτήν την ομάδα να διασφαλίσει ότι έχει εμβολιαστεί.” Η Δρ Σορτ είπε από την άποψη της δημόσιας υγείας, αυτά τα δεδομένα αμφισβητούν τις πολιτικές σχετικά με τους ενισχυτές και τα lockdown.

 

«Θα προτείναμε ότι χρειάζονται πιο εξατομικευμένες συστάσεις για τα υπέρβαρα άτομα, τόσο για τη συνεχή διαχείριση του COVID-19 όσο και για μελλοντικές πανδημίες», είπε. «Τέλος, τα δεδομένα παρέχουν μια πρόσθετη ώθηση για τη βελτίωση του εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, όπου υπάρχει υψηλό ποσοστό ανθρώπων που είναι υπέρβαροι και εξαρτώνται από την επαγόμενη από τη μόλυνση ανοσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανανάς ακτινίδιο: Ένας χυμός στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Πώς μπορεί να ξεκινήσει η παχυσαρκία;

Το χάπι για την παχυσαρκία που βοηθά στο αδυνάτισμα 

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

Εξετάσεις αίματος: Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις ατομικές σας ανάγκες και ανησυχίες υγείας με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσετε την καταλληλότερη συχνότητα αιματολογικών εξετάσεων για εσάς.

SARS-CoV-2: Επίμονα ψευδώς θετικά rapid test μπορεί να σχετίζονται με αυτοάνοσο νόσημα - Μελέτη

η παρουσίαση αυτής της συσχέτισης της αυτοανοσίας ή του γυναικείου φύλου με επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να διακρίνουν μεταξύ της διασταυρούμενης ψευδούς θετικότητας και της ανάκαμψης του SARS-CoV-2.

Τι ακριβώς είναι η ουρολοίμωξη και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουρολοίμωξη ορισμός: Τα κρούσματα ουρολοίμωξης (ουρολοίμωξη) αυξάνονται. Δυστυχώς, τυχαίνει να είναι ένα από τα πολλά ζητήματα υγείας για τα οποία δεν μιλάμε όλοι – είτε από αμηχανία είτε από ντροπαλότητα.

Κλινικές δοκιμές δοκιμάζουν συνδυαστική θεραπεία με αντισώματα σε ενήλικες με προχωρημένο καρκίνο

"Το CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 είχε διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα δόσεων και έδειξε πολλά υποσχόμενες αντικαρκινικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα δόσης CS1002 όταν συνδυάστηκε με το CS1003", έγραψαν οι ερευνητές. "Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω αξιολόγηση του CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 για τη θεραπεία συμπαγών όγκων."