Επιστημονικά Νέα

Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Omicron: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν προστατεύουν από την παραλλαγή

Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Omicron: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν προστατεύουν από την παραλλαγή

Οι γιατροί στη Νότια Αφρική αναφέρουν ότι οι ασθενείς έχουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής, αν και τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα είναι άτομα ηλικίας 20 και 30 ετών, που γενικά δεν αρρωσταίνουν τόσο από την COVID-19 όσο οι μεγαλύτεροι ασθενείς.

Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Omicron: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν θα συνεχίσουν να προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες από την παραλλαγή Omicron. “Παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγών τον περασμένο χρόνο, τα εμβόλια συνέχισαν να παρέχουν πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας από σοβαρές ασθένειες και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι η omicron είναι διαφορετική“, δήλωσε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε ένα email στο Fox News.

«Ωστόσο, διαθέτουμε τα απαραίτητα εργαλεία και διαδικασίες για την ταχεία ανάπτυξη ενός ενημερωμένου εμβολίου για την COVID-19, εάν είναι απαραίτητο».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι τα τρέχοντα δεδομένα σχετικά με την παραλλαγή Omicron είναι περιορισμένα λόγω της πρόσφατης ανακάλυψής της.

Το ίδρυμα δεσμεύτηκε να αξιολογήσει προσεκτικά τις επιπτώσεις της έκτακτης ανάγκης της παραλλαγής για την ανοσία του εμβολίου.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε ότι είναι έτοιμο να παράγει μια νέα έκδοση του εμβολίου του – που αναπτύχθηκε με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca – εάν χρειαστεί.

Η παραλλαγή omicron βρισκόταν ήδη στην Ολλανδία όταν η Νότια Αφρική ειδοποίησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με αυτό την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ολλανδικές υγειονομικές αρχές. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πού και πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πολλά γνωστά για την παραλλαγή, αν και ο οργανισμός προειδοποίησε ότι ο παγκόσμιος κίνδυνος από την παραλλαγή είναι “πολύ υψηλός” και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική.

Η Ιαπωνία και η Γαλλία ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα της νέας παραλλαγής την Τρίτη, μετά από κινήσεις την περασμένη εβδομάδα και αυτήν την εβδομάδα από πολλές χώρες να εφαρμόσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν αποθαρρυνθεί από τη Νότια Αφρική και τον ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ είπε ότι υπάρχουν «σημαντικές αβεβαιότητες» σχετικά με την παραλλαγή, αλλά σημείωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία αυξάνουν την πιθανότητα να έχει μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να αποφύγει μια απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και να ενισχύσει την ικανότητά της να εξαπλώνεται από το ένα άτομο στο άλλο. Οι γιατροί στη Νότια Αφρική αναφέρουν ότι οι ασθενείς έχουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής, αν και τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα είναι άτομα ηλικίας 20 και 30 ετών, που γενικά δεν αρρωσταίνουν τόσο από την COVID-19 όσο οι μεγαλύτεροι ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ συνεδρίασε την Παρασκευή για να συζητήσει τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στη Νότια Αφρική

Η ηπιότερη λοίμωξη covid-19 θα μπορούσε να αφήσει τον εγκέφαλο με διαρκή αντίκτυπο λέει πανεπιστημιακή μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο υπουργός Υγείας του Η.Β. είπε ότι θα ξεκινήσει να προσφέρει ενισχυτικές λήψεις την επόμενη εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.