Επιστημονικά Νέα

Πανδημία Κορωνοϊός: Το εμβόλιο J & J λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta σύμφωνα με μελέτη

Πανδημία Κορωνοϊός: Το εμβόλιο J & J λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta σύμφωνα με μελέτη

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson "δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2."

Πανδημία Κορωνοϊός: Η μελέτη αναφέρει ότι το εμβόλιο έχει περίπου 67% ποσοστό αποτελεσματικότητας. Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παραλλαγών COVID-19 από τα εμβόλια που κατασκευάζονται από την Pfizer-BioNTech ή τη Moderna. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν από το bioRxiv και έχουν υποβληθεί σε ένα περιοδικό με κριτές. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα εμβόλια που βασίζονται στο mRNA Pfizer και Moderna ήταν 94 έως 95% αποτελεσματικά στην πρόληψη της COVID-19 ενώ η Johnson & Johnson “με βάση αδενοϊικούς φορείς” είχε περίπου 67% αποτελεσματικό ποσοστό.

Η μελέτη διεξήχθη από τον Nathaniel Landau, ιολόγο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Grossman της Νέας Υόρκης.

Ο Landau είπε στο Fox News ότι ο στόχος της μελέτης “ήταν να προσδιορίσει πόσο καλά τα αντισώματα που δημιουργούνται από τα 3 εγκεκριμένα εμβόλια εξουδετερώνουν τις παραλλαγές ανησυχίας”.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι … και τα τρία εμβόλια αυξάνουν αντισώματα κατά των παραλλαγών”, δήλωσε ο Landau.

“Τα εμβόλια που έχουν δύο βολές (Moderna και Pfizer) δημιούργησαν καλύτερα αντισώματα από τα J&J. Και τα τρία εμβόλια είναι καλά. Η J&J μπορεί να είναι ακόμη καλύτερα αν προστεθεί μια δεύτερη λήψη.”

Σε μια δήλωση που δόθηκε στην Fox News, η Johnson & Johnson ανέφερε προηγούμενες μελέτες που έδειξαν ότι μία μόνο δόση του εμβολίου COVID-19 ήταν 85% εμβόλιο “για την προστασία από σοβαρές ασθένειες και παρείχε πλήρη προστασία έναντι νοσηλείας και θανάτου”.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson “δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Johnson & johnson : Η κυτταρική ανοσία παραμένει και 8 μήνες μετά το εμβόλιο

Μαρία Θεοδωρίδου: Το 90% των νέων λοιμώξεων κορωνοϊού θα είναι της παραλλαγής δέλτα

Novanax εμβόλιο covid-19 : Υψηλά τα επίπεδα αποτελεσματικότητας του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Γονική άδεια : Περιορισμένο προνόμιο στους κατοίκους των ΗΠΑ

Γονική άδεια : Η άδεια για λόγους υγείας η απόκτησης παιδιού δίνεται στις ΗΠΑ, αρκετά περιορισμένη και με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες που θα την λάβουν θα βρίσκονται υπό το πρίσμα ορισμένων προυποθέσεων.

Νέα γονιδιακή θεραπεία στη μάχη κατά του καρκίνου in vitro

Καρκίνος: Η θεραπεία είναι ένα μηχανικό μόριο, που ονομάζεται MS21, που προκαλεί την υποβάθμιση του AKT, ενός ενζύμου δηλαδή που είναι υπερβολικά ενεργό σε πολλούς τύπους καρκίνου. Η εν λόγω μελέτη έδειξε στοιχεία ότι η φαρμακολογική αποδόμηση του AKT γονιδίου είναι μια βιώσιμη θεραπεία για καρκίνους με μεταλλάξεις σε ορισμένα γονίδια.

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

Καρδιά Κατάθλιψη: Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη καρδιακή κατάσταση που σχετίζεται με το άγχος και αφορά μια συναισθηματικά προκαλούμενη αποδυνάμωση της αριστερής κοιλίας της καρδιάς λόγω στρες. 

Ο καφές θα μπορούσε να δράσει προληπτικά κατά της αρρυθμίας σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Έρευνα του Πανεπιστημίου UC του San Francisco δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία. Στην πραγματικότητα, κάθε επιπλέον ημερήσιο φλιτζάνι καφέ συσχετίστηκε με 3% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής μαρμαρυγής, πρόωρων κοιλιακών συστολών ή άλλων κοινών καρδιακών παθήσεων, αναφέρουν οι ερευνητές.

Η αναποτελεσματικότητα της αζιθρομυκίνης έναντι της covid-19

"Για αυτούς τους λόγους, οι συνάδελφοί μου γιατροί μολυσματικών ασθενειών τείνουμε να αντιμετωπίζουμε την απροθυμία όταν δίνουμε πρόσθετες θεραπείες χωρίς αποδεδειγμένο όφελος. Κάθε φάρμακο έχει κίνδυνο ανεπιθύμητης αντίδρασης", έγραψε.