Επιστημονικά Νέα

Πανδημία Κορωνοϊός: Το εμβόλιο J & J λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta σύμφωνα με μελέτη

Πανδημία Κορωνοϊός: Το εμβόλιο J & J λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta σύμφωνα με μελέτη

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson "δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2."

ADMAN

Πανδημία Κορωνοϊός: Η μελέτη αναφέρει ότι το εμβόλιο έχει περίπου 67% ποσοστό αποτελεσματικότητας. Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παραλλαγών COVID-19 από τα εμβόλια που κατασκευάζονται από την Pfizer-BioNTech ή τη Moderna. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν από το bioRxiv και έχουν υποβληθεί σε ένα περιοδικό με κριτές. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα εμβόλια που βασίζονται στο mRNA Pfizer και Moderna ήταν 94 έως 95% αποτελεσματικά στην πρόληψη της COVID-19 ενώ η Johnson & Johnson “με βάση αδενοϊικούς φορείς” είχε περίπου 67% αποτελεσματικό ποσοστό.

Η μελέτη διεξήχθη από τον Nathaniel Landau, ιολόγο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Grossman της Νέας Υόρκης.

Ο Landau είπε στο Fox News ότι ο στόχος της μελέτης “ήταν να προσδιορίσει πόσο καλά τα αντισώματα που δημιουργούνται από τα 3 εγκεκριμένα εμβόλια εξουδετερώνουν τις παραλλαγές ανησυχίας”.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι … και τα τρία εμβόλια αυξάνουν αντισώματα κατά των παραλλαγών”, δήλωσε ο Landau.

“Τα εμβόλια που έχουν δύο βολές (Moderna και Pfizer) δημιούργησαν καλύτερα αντισώματα από τα J&J. Και τα τρία εμβόλια είναι καλά. Η J&J μπορεί να είναι ακόμη καλύτερα αν προστεθεί μια δεύτερη λήψη.”

Σε μια δήλωση που δόθηκε στην Fox News, η Johnson & Johnson ανέφερε προηγούμενες μελέτες που έδειξαν ότι μία μόνο δόση του εμβολίου COVID-19 ήταν 85% εμβόλιο “για την προστασία από σοβαρές ασθένειες και παρείχε πλήρη προστασία έναντι νοσηλείας και θανάτου”.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson “δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Johnson & johnson : Η κυτταρική ανοσία παραμένει και 8 μήνες μετά το εμβόλιο

Μαρία Θεοδωρίδου: Το 90% των νέων λοιμώξεων κορωνοϊού θα είναι της παραλλαγής δέλτα

Novanax εμβόλιο covid-19 : Υψηλά τα επίπεδα αποτελεσματικότητας του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν σωστά τα επίπεδα μέθης τους

Αλκοόλ μελέτη: Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς αναφέρει ότι καταναλώνει περισσότερα από τέσσερα ποτά σε μία μόνο περίπτωση, τουλάχιστον κάθε μήνα, ποσοστό κατανάλωσης που συνδέεται άμεσα με οξείες βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ. 

Μειώστε το άγχος σας καθώς μεγαλώνετε

Προσδόκιμο ζωής: Ο αριθμός των καθημερινών στρεσογόνων παραγόντων και η αντιδραστικότητα των ανθρώπων στους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες μειώνεται καθώς γερνάμε, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Ο εγκέφαλος των ενηλίκων περιέχει εκατομμύρια "σιωπηλές συνάψεις"

MIT: Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος των ενηλίκων περιέχει εκατομμύρια "σιωπηλές συνάψεις"—ανώριμες συνδέσεις μεταξύ νευρώνων που παραμένουν ανενεργές μέχρι να στρατολογηθούν για να βοηθήσουν στο σχηματισμό νέων αναμνήσεων.

Ο τραυματισμός στη μήτρα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικής παράλυσης

Έρευνα: Η παρακολούθηση παιδιών που εκτίθενται σε μητρικό τραυματισμό στη μήτρα μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη ανίχνευση δυσμενών νευροαναπτυξιακών εκβάσεων και επομένως στην παροχή της βέλτιστης διαχείρισης και της απαραίτητης υποστήριξης

Σε ορισμένες περιπτώσεις το έμβρυο βοηθά στην αποκατάσταση ενός σπασμένου αμνιακού σάκου

"Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το αμνίον έχει υψηλό δυναμικό αναγέννησης μέσω της μεσεγχυματικής μετατροπής (ΕΜΤ) των επιθηλιακών κυττάρων του αμνίου και ότι τα εμβρυϊκά μακροφάγα είναι σημαντικά στη διαμεσολάβηση αυτής της διαδικασίας αποκατάστασης τραυμάτων", υποστήριξε ο Kawamura και η ομάδα του Κιότο. Υποθέτουν ότι τα ευρήματα της μελέτης τους θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενημερώσουν την έρευνα για θεραπείες για τις ρήξεις της μεμβράνης για την πρόληψη του πρόωρου τοκετού.

Νέα μέθοδος για τη διενέργεια υγρής βιοψίας για τον καρκίνο του ήπατος

Οι ερευνητές προτείνουν ότι χρειάζονται περισσότερες δοκιμές, αλλά είναι βέβαιοι ότι η νέα τους προσέγγιση θα αποδειχθεί ένα πολύτιμο νέο εργαλείο για χρήση στην ανίχνευση όγκων σε δυσπρόσιτα σημεία του σώματος.