Επιστημονικά Νέα

Παιδιά: Κίνδυνος δηλητηριάσεων από απολυμαντικό χεριών

Παιδιά: Κίνδυνος δηλητηριάσεων από απολυμαντικό χεριών

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Κέντρο Δηλητηριάσεων των ΗΠΑ, εξαιτίας των πολλών περιστατικών που αναφέρθηκαν σχετικά με την κατάποση απολυμαντικού χεριών από παιδιά.

Τα μικρά παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες του κέντρου δηλητηριάσεων μετά από ενημέρωση γιατρού που είχε 2 περιπτώσεις σε μία μόνο ημέρα, θεωρούν πως είναι παιχνίδι να καταναλώνουν το υγρό αυτό με αποτέλεσμα να έρχονται σε κατάσταση μέθης (περιέχει αλκοόλη).

Ο πρώτος ασθενής που αναφέρθηκε, είναι ένα 6χρονο κορίτσι, το οποίο όπως παρατήρησε η μητέρα του που το παρέλαβε μετά το σχολείο, έχανε τα λόγια της και παραπατούσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά το κεφάλι της. Η μητέρα της μετέβη με την 6χρονη στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε από τον γιατρό πως είχε καταναλώσει 3 σύριγγες από απολυμαντικό υγρό για τα χέρια με γεύση φράουλα.

Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της, είχε φτάσει σχεδόν 1,79, σχεδόν το διπλάσιο από ό,τι θεωρείται νόμιμο στους ενήλικες!

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα 5χρονο αγοράκι, του οποίου το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα έφτασε στα 2,0.

Μετά από αυτό το περιστατικό και αφού ενημερώθηκε η διευθύντρια του Κέντρου Δηλητηριάσεων της Georgia, ξεκίνησε μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως αποδείχτηκε, το 2010, τα κέντρα δηλητηριάσεων των ΗΠΑ έλαβαν πάνω από 3.600 κλήσεις για τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 12 που είχαν καταναλώσει απολυμαντικό χεριών. Μέχρι το 2013 ο αριθμός είχε αυξηθεί σε περισσότερες από 16.000 κλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν. Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξεως του 400%.

Τα απολυμαντικά χεριών κυκλοφορούν σε έντονες χρωματιστές φιάλες, ενώ συχνά εμπεριέχουν glitter, και μυρίζουν σαν τσίχλα, λεμονάδα, και βανίλια – ένας συνδυασμός που τα καθιστά πολύ δελεαστικά για τα μικρά παιδιά.

Το πρόβλημα είναι ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να περιέχουν από 40% έως 95% αλκοόλ. Το να πιεί ένα παιδί ακόμα και λίγο μπορεί το φέρει σε κατάσταση μέθης. Είναι σαν να πίνει ένα ή δύο σκληρά ποτά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο καλός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τα νευροδιαφορετικά παιδιά

Γρίπη: Το Νο 1 παθογόνο που προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκζεμα: Αιτίες, συμπτώματα και διαχείριση

Έκζεμα: Η ζωή με έκζεμα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με την κατάλληλη κατανόηση και διαχείριση, τα άτομα μπορούν να ελέγξουν τα συμπτώματά τους και να ζήσουν μια άνετη ζωή.

Η τεχνολογία παπουτσιών μειώνει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι

Ο στόχος της τεχνολογίας εσωτερικής σόλας είναι να μετριάσει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι αντιμετωπίζοντας μια από τις πιο σημαντικές αιτίες: τη διάσπαση του δέρματος και των μαλακών ιστών λόγω επαναλαμβανόμενου στρες στο πόδι κατά το περπάτημα.

ΣΚΠ: Σημάδια εμφανίζονται στο αίμα χρόνια πριν από τα συμπτώματα

ΣΚΠ: Σε περίπου 1 στις 10 περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, το σώμα αρχίζει να παράγει ένα διακριτικό σύνολο αντισωμάτων ενάντια στις δικές του πρωτεΐνες χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Διφλεβοαρτηριακή τηλεγγειεκτασία: Μια σπάνια αγγειακή δυσπλασία

Σε περιπτώσεις όπου η δυσπλασία είναι μικρή και ασυμπτωματική, μπορεί να συνιστάται παρατήρηση. Ωστόσο, για μεγαλύτερες ή συμπτωματικές βλάβες, ο εμβολισμός μπορεί να θεωρηθεί ότι εμποδίζει το ανώμαλο αγγείο και μειώνει τη ροή του αίματος στην περιοχή.

Γνωστική έκπτωση που προκαλείται από την παχυσαρκία: Ο ρόλος της οξείδωσης του εγκεφάλου και των τοκοτριενολών

Συμπερασματικά, αυτή η μελέτη αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην κατανόησή μας για την περίπλοκη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της γνωστικής έκπτωσης. Ανακαλύπτοντας τα πιθανά οφέλη των T3 στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας, η έρευνα ανοίγει νέους δρόμους για θεραπευτικές παρεμβάσεις που στοχεύουν σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.