Επιστημονικά Νέα

Όραση ηλικιωμένοι: Η σημασία της υγείας των ματιών όσο μεγαλώνουμε

Όραση ηλικιωμένοι: Η σημασία της υγείας των ματιών όσο μεγαλώνουμε

Όραση ηλικιωμένοι: Καθώς μεγαλώνουμε, η διατήρηση της καλής όρασης είναι μια πολύ σημαντική πτυχή της συνολικής μας υγείας.

Καθώς μεγαλώνουμε, η διατήρηση της καλής όρασης είναι μια πολύ σημαντική πτυχή της συνολικής μας υγείας, καθώς η απώλεια όρασης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας. Οι ηλικιωμένοι έχουν αυξημένο κίνδυνο για οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία, γεγονός που τους καθιστά πιο πιθανό να βιώσουν πτώσεις, κοινωνική απομόνωση και μειωμένη ανεξαρτησία. Τα καλά νέα είναι ότι πολλές περιπτώσεις απώλειας όρασης μπορούν να αποφευχθούν.

Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια των προβλημάτων υγείας των ματιών που σχετίζονται με την ηλικία που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια όρασης. Πολλές οφθαλμικές παθήσεις δεν έχουν πρώιμα συμπτώματα. μπορεί να αναπτυχθούν χωρίς να προκαλούν πόνο και μπορεί να μην είναι αντιληπτό μέχρι να προχωρήσει η κατάσταση. Τα άτομα με ορισμένα είδη προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα όρασης. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα.

Διάφορες παθήσεις που πρέπει να γνωρίζετε περιλαμβάνουν:

  • την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, τ
  • ον καταρράκτη,
  • τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια,
  • το γλαύκωμα,
  • την ξηροφθαλμία,
  • και την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

 

Ο οπτομέτρης σας μπορεί να εξηγήσει και να ελέγξει για αυτές τις καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια όρασης εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν απώλεια όρασης μπορεί να έχουν δυσκολία στην οδήγηση. Μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να βλέπεις καθαρά τα οδικά σήματα ή να εστιάζεις στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου. Οι οδηγοί μπορεί να δυσκολεύονται να κρίνουν την απόσταση και την ταχύτητα ή να δυσκολεύονται να δουν τη νύχτα. Μπορεί επίσης να παρουσιάσουν:

  • κακή αντίληψη βάθους,
  • περιορισμένη περιφερική όραση,
  • εξαιρετική ευαισθησία στα φώτα και τη λάμψη,
  • και μειωμένη αντίληψη χρωμάτων.

Ενώ οι αλλαγές στην όραση είναι πιθανό να συμβούν καθώς μεγαλώνετε, οι αλλαγές δεν χρειάζεται να επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σας. Το να γνωρίζετε τι να περιμένετε και πότε να αναζητήσετε επαγγελματική φροντίδα μπορεί να σας βοηθήσει να διαφυλάξετε την όρασή σας. Οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές καθώς φθάνετε στην τρίτη ηλικία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα καρότα κάνουν καλό στην υγεία μας;

Γιατί το παιδί σας υποφέρει από ξηροφθαλμία;

Πώς η όραση βελτιώνεται με τη χρήση της τεχνολογίας;

Νέα γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση σπάνιων οφθαλμικών παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά κυττάρων σε βιοτράπεζες

Ιατρικές ανακαλύψεις: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό τα κύτταρα από το σώμα σας να αναπτύσσονται κάπου σε ένα εργαστήριο και να χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή νέων αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Η έρευνα της Kūmara προσφέρει ελπίδα για τους γονείς που στερούνται ύπνου

Η επικεφαλής της δοκιμής, Dr. Robyn Lawrence, λέει ότι η ελπίδα είναι πως οι διαιτολόγοι θα είναι σε θέση να παρέχουν καλές, βασισμένες στην έρευνα συμβουλές στους γονείς σχετικά με το ποιες στερεές τροφές πρέπει να εισάγουν τα μωρά για να βοηθήσουν καλύτερα τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους.

Το σαμποτάζ και η συμπαιγνία θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το ταξίδι απώλειας βάρους σας διαπιστώνει μελέτη

Η υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένεια μπορεί να είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους, ωστόσο, μερικές φορές οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι ματαιώνουν τις προσπάθειές τους, δελεάζοντάς τους με ανθυγιεινά τρόφιμα ή λειτουργώντας ως εμπόδιο στο να τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής".

O xυμός παντζαριού καθημερινά μειώνει το ποσοστό επαναληπτικών επεμβάσεων με stent ή καρδιακών προσβολών σε ασθενείς με στηθάγχη

Η ομάδα επιδιώκει τώρα να ξεκινήσει σύντομα μια μεγαλύτερη δοκιμή. Ελπίζουν ότι, εάν είναι επιτυχής, ο χυμός παντζαριού θα μπορεί να συνταγογραφηθεί ως θεραπεία που θα λαμβάνεται μετά την εμφύτευση στεντ. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να επεκταθεί πέραν των ασθενών με στηθάγχη και σε εκείνους που έχουν υποβληθεί σε στεντ για διαφορετικό λόγο, όπως μετά από καρδιακή προσβολή.

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ έχουν περισσότερα προβλήματα ως ενήλικες

ΔΕΠΥ: Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τις επιπτώσεις του κακού ελέγχου των παρορμήσεων στην παιδική ηλικία, τονίζοντας την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις για την υποστήριξη των παιδιών με προβλήματα προσοχής και συμπεριφοράς.