Ογκολογία

Παιδικός καρκίνος και οικονομικά προβλήματα

Παιδικός καρκίνος και οικονομικά προβλήματα

Σχεδόν το ένα τρίτο των οικογενειών των οποίων τα παιδιά είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο έχασαν περισσότερο από το 40 τοις εκατό του εισοδήματος τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η πιθανότητα χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος σχετίζεται με ελλιπή χημειοθεραπεία και μειωμένη συνολική επιβίωση.

Της Αρετής Διαμάντη

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Pediatric Blood & Cance, εξέπληξαν τους ερευνητές, οι οποίοι περίμεναν χαμηλότερα επίπεδα αναγκών σε ένα σημαντικό κέντρο που παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη για κάθε ασθενή και διαθέτει ειδικούς πόρους για να βοηθήσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Αυτό που λέει είναι ότι ακόμα και με επαρκείς πόρους, περίπου το ένα τρίτο των οικογενειών ανάφεραν προβλήματα σίτισης και στέγασης κατά την διάρκεια της 6μηνης θεραπείας», όπως τόνισε η επικεφαλής συγγραφέας Kira Bona, MD, MPH, a pediatric oncologist at Dana-Farber/Boston Children’s..

“Εάν οι οικονομικές δυσκολίες μίας οικογένειας συνδέονται με χειρότερη έκβαση στην παιδιατρική ογκολογία, τότε πρέπει να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις για να διορθώσουμε τα προβλήματα σίτισης , στέγασης και ενεργειακής ανασφάλειας,” δήλωσε η Kira Bona.

Κατά τη διάγνωση, το 20 τοις εκατό των οικογενειών είχαν χαμηλό εισόδημα, έξι μήνες αργότερα ένα επιπλέον 12 τοις εκατό υπέστησαν απώλειες εισοδήματος που έριξε το εισόδημά τους κατά 200 τοις εκατό από το όριο της φτώχειας.

Έξι μήνες μετά τη διάγνωση, οι περισσότεροι, δηλαδή το 56 τοις εκατό των ενηλίκων οι οποίοι υποστήριξαν τις οικογένειές τους, αντιμετώπισαν την απόλυση από την εργασίας τους. Η έρευνα περιελάμβανε 15 τοις εκατό των γονέων που είτε εγκατέλειψαν τις εργασίες τους ή απολύθηκαν ως αποτέλεσμα της ασθένειας του παιδιού τους. Ένα επιπλέον 37 τοις εκατό υπέστη μείωση των ωρών του ή έλαβαν άδειες απουσίας. Μόνο το ένα τρίτο (34 τοις εκατό) έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια της άδειάς τους.

Έξι μήνες μετά τη διάγνωση, το 29 τοις εκατό των οικογενειών ανέφεραν τουλάχιστον μία δυσκολία, – πάνω από το 20 τοις εκατό που ανέφεραν δυσκολίες, κατά τη στιγμή της διάγνωσης. Έξι μήνες μετά τη διάγνωση του παιδιού τους, το 20 τοις εκατό των οικογενειών ανέφεραν επισιτιστική ανασφάλεια, το 17 τοις εκατό ανέφερε ενεργειακή ανασφάλεια και το 8 τοις εκατό ανέφερε ανασφάλεια κατοικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Νανοθεραπευτική προσέγγιση για επιθετικούς όγκους εγκεφάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Κορωνοϊός και καρκίνος: Μπορεί η τεχνολογία RNA να βοηθήσει και στις νεοπλασίες; Η τεχνολογία RNA (mRNA) που χρησιμοποιείται στα εμβόλια Moderna και Pfizer COVID- 19 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Ερευνητές αναπτύσσουν ένεση για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος

Οι ερευνητές του Yale αναπτύσσουν μια θεραπεία καρκίνου του δέρματος που περιλαμβάνει την ένεση νανοσωματιδίων στον όγκο, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα με μια διπλή προσέγγιση, ως πιθανή εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

Μελέτη σε βάθος Τ κυττάρων για τη βελτίωση της ανοσοθεραπείας

Ανοσοκύτταρα μπορούν ταυτόχρονα να προσβάλλουν διαφορετικά παθογόνα, τα Τ κύτταρα είναι πιο στοχευμένα - κάθε μεμονωμένο Τ κύτταρο έχει ένα ξεχωριστό σύνολο υποδοχέων Τ κυττάρων (TCRs) στην επιφάνειά του

Νέα μελέτη για τη δράση της ανοσοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού

Τα κύτταρα CAR Τ, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη για τη θεραπεία ορισμένων καρκίνων αίματος σε ανθρώπους, μπορεί επίσης να είναι επιτυχημένα κατά των συμπαγών όγκων εάν συνδυάζονται με άλλες ανοσοθεραπευτικές προσεγγίσεις.