Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός μόλυνση: Χαμηλό το ποσοστό σε όσους λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία

Κορωνοϊός μόλυνση: Χαμηλό το ποσοστό σε όσους λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία

Το ποσοστό της λοίμωξης από σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2) είναι 0,68% μεταξύ των ασθενών που λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία,

Κορωνοϊός μόλυνση: Το ποσοστό της λοίμωξης από σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2) είναι 0,68% μεταξύ των ασθενών που λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύθηκε στο JAMA Oncology.

Ο Carlo Aschele, MD, Ph.D., από το Ospedale Sant’Andrea στη La Spezia της Ιταλίας και οι συνεργάτες του υπολόγισαν το ποσοστό μόλυνσης SARS-CoV-2 μεταξύ ασθενών που έλαβαν αντικαρκινική θεραπεία σε 118 ιατρικές μονάδες ογκολογίας που συνδέονται με το Collegio Italiano dei Primari Oncologi Medici Ospedalieri στην Ιταλία. Τα δεδομένα συμπεριλήφθηκαν για 59.989 ασθενείς που έλαβαν ογκολογική θεραπεία μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 4 Μαΐου 2020.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 406 από τους ασθενείς (0,68%) ανέπτυξαν COVID-19 και είχαν θετικό αποτέλεσμα δοκιμής αλυσιδωτής ρινοφαρυγγικής πολυμεράσης. Οι περισσότεροι μολυσμένοι ασθενείς (83%) ήταν συμπτωματικοί και το 77% χρειάστηκε νοσηλεία. Ο πιο συνηθισμένος όγκος ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα (22%) και η πιο αντιπροσωπευτική θεραπεία κατά του όγκου ήταν η χημειοθεραπεία (62%). Σε σύγκριση με τον γενικό ιταλικό πληθυσμό κατά την ίδια χρονική περίοδο, το ποσοστό μόλυνσης ήταν υψηλότερο και ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών.

“Από κλινική άποψη, η χαμηλή πιθανότητα μόλυνσης SARS-CoV-2 μεταξύ αυτών των ασθενών (<1%) υποστηρίζει τη συνέχιση των περισσότερων ογκολογικών θεραπειών στο ανοσοενισχυτικό και μεταστατικό περιβάλλον”, γράφουν οι συγγραφείς. “Με βάση τα παρόντα δεδομένα, η καθυστέρηση της ενεργού αντικαρκινικής θεραπείας για την αποφυγή μετάδοσης SARS-CoV-2 δεν πρέπει να συνιστάται τακτικά.”

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ερευνήτρια πίσω από την τεχνολογία RNA των εμβολίων του κορωνοϊού

Η ανοσοθεραπεία φέρνει "επανάσταση" στη θεραπεία του καρκίνου

Η Astellas δημιούργησε πλατφόρμα για τον καρκίνο του προστάτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Οφέλη από την αποικιακή εκμετάλλευση στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου

Έρευνα: Το London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) υποστήριξε και επωφελήθηκε άμεσα από την εκμετάλλευση και την υποταγή των αποικισμένων χωρών από τη βρετανική αυτοκρατορία, σύμφωνα με μια έκθεση για την ιστορία της.