Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός μόλυνση: Χαμηλό το ποσοστό σε όσους λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία

Κορωνοϊός μόλυνση: Χαμηλό το ποσοστό σε όσους λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία

Το ποσοστό της λοίμωξης από σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2) είναι 0,68% μεταξύ των ασθενών που λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία,

Κορωνοϊός μόλυνση: Το ποσοστό της λοίμωξης από σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2) είναι 0,68% μεταξύ των ασθενών που λαμβάνουν ογκολογική θεραπεία, σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύθηκε στο JAMA Oncology.

Ο Carlo Aschele, MD, Ph.D., από το Ospedale Sant’Andrea στη La Spezia της Ιταλίας και οι συνεργάτες του υπολόγισαν το ποσοστό μόλυνσης SARS-CoV-2 μεταξύ ασθενών που έλαβαν αντικαρκινική θεραπεία σε 118 ιατρικές μονάδες ογκολογίας που συνδέονται με το Collegio Italiano dei Primari Oncologi Medici Ospedalieri στην Ιταλία. Τα δεδομένα συμπεριλήφθηκαν για 59.989 ασθενείς που έλαβαν ογκολογική θεραπεία μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 4 Μαΐου 2020.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 406 από τους ασθενείς (0,68%) ανέπτυξαν COVID-19 και είχαν θετικό αποτέλεσμα δοκιμής αλυσιδωτής ρινοφαρυγγικής πολυμεράσης. Οι περισσότεροι μολυσμένοι ασθενείς (83%) ήταν συμπτωματικοί και το 77% χρειάστηκε νοσηλεία. Ο πιο συνηθισμένος όγκος ήταν ο καρκίνος του πνεύμονα (22%) και η πιο αντιπροσωπευτική θεραπεία κατά του όγκου ήταν η χημειοθεραπεία (62%). Σε σύγκριση με τον γενικό ιταλικό πληθυσμό κατά την ίδια χρονική περίοδο, το ποσοστό μόλυνσης ήταν υψηλότερο και ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών.

“Από κλινική άποψη, η χαμηλή πιθανότητα μόλυνσης SARS-CoV-2 μεταξύ αυτών των ασθενών (<1%) υποστηρίζει τη συνέχιση των περισσότερων ογκολογικών θεραπειών στο ανοσοενισχυτικό και μεταστατικό περιβάλλον”, γράφουν οι συγγραφείς. “Με βάση τα παρόντα δεδομένα, η καθυστέρηση της ενεργού αντικαρκινικής θεραπείας για την αποφυγή μετάδοσης SARS-CoV-2 δεν πρέπει να συνιστάται τακτικά.”

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ερευνήτρια πίσω από την τεχνολογία RNA των εμβολίων του κορωνοϊού

Η ανοσοθεραπεία φέρνει "επανάσταση" στη θεραπεία του καρκίνου

Η Astellas δημιούργησε πλατφόρμα για τον καρκίνο του προστάτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα ενοχοποιεί τη φρουκτόζη για βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα

Ανοσοποιητικό σύστημα: Νέα έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Swansea σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Francis Crick Institute στο Λονδίνο έδειξε ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη σακχάρου μπορεί να αποτρέψει την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων με τρόπους που, μέχρι τώρα, σε μεγάλο βαθμό ήταν άγνωστοι.

Αποκωδικοποιήθηκε το... κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο του Perseverance

NASA Perseverance: Το «κρυφό μήνυμα» της NASA στο αλεξίπτωτο με το οποίο το ρομπότ Perseveranceκατέβηκε στην επιφάνεια του Άρη τράβηξε την προσοχή χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το αποκρυπτογράφησαν.

Η πανδημία μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά έναν ολόκληρο χρόνο στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πανδημία Covid-19, μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά έναν ολόκληρο χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας., ενώ  εκτιμάται ότι την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε μία τέτοια δραματική πτώση ήταν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ρόλος των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Οι νέες μεταλλάξεις του ιού γίνονται όλο και πιο συχνές ανά την υφήλιο, και δημιουργούν εύλογη ανησυχία, κυρίως η μετάλλαξη B.1.351 που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική, για την πιθανή ανθεκτικότητα τους, τόσο στις τρέχουσες θεραπευτικές προσεγγίσεις, όσο και στα εμβόλια.

Διεθνής μελέτη διαπίστωσε αυξημένη θνησιμότητα COVID-19 σε ενήλικες με σύνδρομο Down

Κορωνοϊός: Μια νέα μελέτη από διεθνή ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι οι ενήλικες με σύνδρομο Down είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από COVID-19 σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, υποστηρίζοντας την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό ατόμων με τη συγκεκριμένη γενετική διαταραχή.

Η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία ευθύνεται για μια σειρά σοβαρών παθήσεων

Η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας ομάδας σπάνιων γενετικών διαταραχών, αλλά μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε κοινές ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες και η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Πώς νιώθουν οι άνθρωποι που δεν έχουν την αίσθηση της αφής

Αφή: Ένα από τα τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη αυτοκινούμενων ρομπότ είναι η επίγνωση της θέσης του σώματος. Εμείς ως άνθρωποι και ζώα το έχουμε λύσει πολύ καλά - αισθανόμαστε όταν αγγίζουμε κάτι και γνωρίζουμε πολύ καλά τα όρια του φυσικού μας εαυτού. Αλλά πώς - είναι απολύτως κρίσιμη η αίσθηση της αφής;