Επιστημονικά Νέα

Μυωπία τύφλωση: Η μυωπία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη τύφλωση

Μυωπία τύφλωση: Η μυωπία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη τύφλωση

Μυωπία τύφλωση: Πώς εξελίσσεται αυτή η ασθένεια κατά τη διάρκεια της περιόδου της ζωής και τι απαιτείται να κάνει ο ασθενής για να διατηρήσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Η μυωπία, είναι μια κοινή πάθηση των ματιών που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Εμφανίζεται όταν ο βολβός του ματιού είναι πολύ μακρύς ή ο κερατοειδής, η καθαρή μπροστινή επιφάνεια του ματιού, είναι πολύ κυρτή, με αποτέλεσμα οι ακτίνες φωτός να εστιάζονται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή αντί πάνω του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα θολή όραση για μακρινά αντικείμενα, ενώ τα κοντινά αντικείμενα φαίνονται καθαρά. ΟΔρ. Rushad Shroff, Ιατρικός Διευθυντής του Shroff Eye Center,εξήγησε πώς εξελίσσεται αυτή η ασθένεια κατά τη διάρκεια της περιόδου της ζωής και τι απαιτείται να κάνει ο ασθενής για να διατηρήσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Μυωπία σε άνοδο: Κατανόηση της αυξανόμενης ανησυχίας και των πιθανών λύσεων

Υπογραμμίζοντας τους λόγους πίσω από την ξαφνική αύξηση των περιπτώσεων μυωπίας, ο Δρ. Shroff είπε: “Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι ο αυξανόμενος επιπολασμός της μυωπίας, ειδικά σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες. υπάρχει μια αύξηση στο μήκος του βολβού του ματιού. Μια αλλαγή κατά ένα χιλιοστό στο μήκος του βολβού του ματιού μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή ισχύος κατά περίπου 2,5-3 Διόπτρες. Για τον ασθενή, σημαίνει πιο χοντρά γυαλιά, και αυτό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αρκετά ενοχλητικό Αλλά η Υψηλή Μυωπία προκαλεί και άλλα οφθαλμικά προβλήματα – όπως ο εκφυλισμός του πλέγματος – που είναι αδύναμες περιοχές στον αμφιβληστροειδή. Ο αμφιβληστροειδής είναι ένα από τα πιο σημαντικά στρώματα όρασης στα μάτια μας. Ορισμένοι υψηλά μυωπίες κινδυνεύουν επίσης από πρώιμο καταρράκτη και γλαύκωμα. “

Δήλωσε περαιτέρω, “Ενώ το Mopia δεν μπορεί να αντιστραφεί στα παιδιά, μπορεί να διορθωθεί όταν είστε άνω των 18 ετών με διαθλαστικές διαδικασίες όπως SILK, LASIK, PRK και ICL. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι διαδικασίες αφαίρεσης προδιαγραφών δεν μειώνουν ο κίνδυνος προβλημάτων που σχετίζονται με υψηλή μυωπία – οι διαδικασίες γίνονται για άτομα που απλά θα ήθελαν να μην φορούν γυαλιά».

Στα παιδιά, η μυωπία μπορεί να ελεγχθεί με ορισμένες νεότερες εξελίξεις, όπως οφθαλμικές σταγόνες και ειδικά γυαλιά και τα έχουμε διαθέσιμα στο Shroff Eye Centre. Αυτό σημαίνει ότι επιβραδύνουμε τον ρυθμό με τον οποίο θα αυξηθεί η ισχύς των ματιών, ενώ ο χρόνος οθόνης για εκπαιδευτικούς σκοπούς μπορεί να είναι απαραίτητος, οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην οθόνη θα πρέπει να περιορίζονται όποτε είναι δυνατόν. Εξασφαλίστε συχνά σπασίματα οθόνης και χρήση συσκευών μεγαλύτερου μεγέθους. Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο καλύτερη είναι. Επίσης, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την οθόνη σε μικρή απόσταση από το πρόσωπο. Η ενθάρρυνση των υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο του επιπολασμού της μυωπίας.

Μην αφήνετε τη μυωπία να σας κλέψει το όραμα

Μία από τις πολλές θεραπευτικές επιλογές για τη μυωπία είναι η εξαγωγή φακών SILK ή Small Incision Lenticule Extraction. Είναι ένας τύπος διαθλαστικής διαδικασίας – δηλαδή διαδικασίες που γίνονται για την αφαίρεση προδιαγραφών. Το SILK εκτελείται από την πλατφόρμα ELITA Femtosecond LASER – μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες διόρθωσης όρασης με λέιζερ που είναι διαθέσιμες για αφαίρεση προδιαγραφών. Το Shroff Eye Center είναι ένα από τα δωρεάν οφθαλμολογικά νοσοκομεία στην Ινδία που διαθέτει SILK αυτή τη στιγμή.

“Το SILK μπορεί να διορθώσει τη δύναμη των ματιών σας αλλάζοντας το σχήμα του κερατοειδούς σας. Μπορεί να διορθώσει τη μυωπία και τον αστιγματισμό ή τη διόρθωση κυλινδρικής ισχύος. Ωστόσο, η διαδικασία θεραπείας έχει επίσης ένα μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να διορθώσει την υπερμετρωπία ή το συν αριθμός», είπε ο Δρ Σροφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πλειοψηφία των ανθρώπων υποβάλλονται σε επέμβαση οράσεως;

Πώς η τεχνολογία επιδρά θετικά στην ευεξία των ματιών σας;

Οφθαλμολογικός Έλεγχος Παιδιά: Τρεις προληπτικοί έλεγχοι στα μάτια

Πώς το οφθαλμικό λέιζερ συμβάλλει θετικά στην ποιότητα ζωής μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε πραγματικά

Ο κακός ύπνος μπορεί να αυξήσει την κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κάνει πιο δύσκολη την απόλαυση της ζωής. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό οι χρόνοι του ύπνου των ανθρώπων να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Τι επανενεργοποιεί τα αδρανοποιημένα καρκινικά κύτταρα;

Επειδή οι μεταστάσεις προκαλούν τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με τον καρκίνο, οι καλύτερες γνώσεις σχετικά με τον λήθαργο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις στη θεραπεία.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου;

Καρκίνος: Η συνεχής έρευνα για τα αίτια, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση των επιπτώσεων αυτής της καταστροφικής ασθένειας στα άτομα και την κοινωνία στο σύνολό της.

Υπέρηχος Χαμηλής Έντασης: Μη επεμβατκός και αποτελεσματικός τρόπος στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου

"Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μια από τις πιο εξουθενωτικές ασθένειες, τον χρόνιο πόνο, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το σημαντικό αναδυόμενο πεδίο της βιοϊατρικής έρευνας και παρέχει ελπίδα για καλύτερες θεραπείες που μπορεί να αποφύγουν τις δυσμενείς επιπτώσεις πολλών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου." είπε ο Friedlander.