Επιστημονικά Νέα

Μυέλωμα: Σημαντική θεραπεία για το μυέλωμα

Μυέλωμα: Σημαντική θεραπεία για το μυέλωμα

Μυέλωμα: Σε ασθενείς που έλαβαν μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστοκυττάρων, το 57,6 τοις εκατό προχώρησε σε θεραπεία δεύτερης γραμμής, το 32,6 τοις εκατό σε θεραπεία τρίτης γραμμής.

Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό φθοράς της θεραπείας στο νεοδιαγνωσθέν πολλαπλό μυέλωμα (NDMM), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου του Leukemia & Lymphoma.

Mυέλωμα

Ο Victor H. Jimenez-Zepeda, M.D., από τις Υπηρεσίες Υγείας Alberta στο Κάλγκαρι του Καναδά, και οι συνεργάτες του περιγράφουν τον πραγματικό πληθυσμό ΜΜ στην Αλμπέρτα σε μια αναδρομική μελέτη παρατήρησης χρησιμοποιώντας διοικητικά δεδομένα για περιπτώσεις NDMM.

Οι ερευνητές εντόπισαν 1.377 περιπτώσεις NDMM που υποβλήθηκαν σε θεραπεία μεταξύ της 1ης Απριλίου 2011 και της 31ης Μαρτίου 2017. Μέσα στο πρώτο έτος της διάγνωσης, το 23,8 τοις εκατό αυτών των περιπτώσεων έλαβαν μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστοκυττάρων (ASCT). Στην ομάδα ASCT, 57,6, 32,6 και 29,5 τοις εκατό των ασθενών προχώρησαν σε θεραπεία δεύτερης γραμμής, προχώρησαν σε θεραπεία τρίτης γραμμής και είχαν τέσσερις ή περισσότερες γραμμές θεραπείας, αντίστοιχα. Σε ασθενείς χωρίς ASCT, το 52,7, το 22,7 και το 14,7 τοις εκατό προχώρησαν σε θεραπεία δεύτερης γραμμής, προχώρησαν σε θεραπεία τρίτης γραμμής και είχαν τέσσερις ή περισσότερες γραμμές θεραπείας, αντίστοιχα.

“Παρατηρήσαμε ένα σημαντικό ποσοστό φθοράς, ιδιαίτερα για ασθενείς με ΜΜ χωρίς ASCT. [Αυτά τα δεδομένα παρέχουν] πληροφορίες που υποστηρίζουν τη χρήση της πιο αποτελεσματικής θεραπείας εκ των προτέρων”, γράφουν οι συγγραφείς. «Αυτά τα στοιχεία ενθαρρύνουν επίσης την εφαρμογή μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση της ανεκτικότητας της χημειοθεραπείας, πιθανώς με βάση τις εκτιμήσεις αδυναμίας, διατηρώντας και εξισορροπώντας τον έλεγχο της νόσου του μυελώματος». Αρκετοί συγγραφείς αποκάλυψαν δεσμούς με την Celgene Canada, η οποία χρηματοδότησε τη μελέτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακάλυψη ενισχύει τις δυνατότητες νέων φαρμάκων κατά του καρκίνου

Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία

Απολογισμός της Διαδικτυακής Ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

ΚΕΦΙ : Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Tips για μια ζωή με διαβήτη!

Διαβήτης: Η παχυσαρκία, η υπέρταση και η ζωή σε αστική περιοχή είναι μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη στις γυναίκες.

Μπορούν οι λεμφαδένες να ενισχύσουν την επιτυχία της ανοσοθεραπείας του καρκίνου;

Καρκίνος: Το να επιτραπεί στη θεραπεία να ενεργοποιήσει την ανοσολογική απόκριση των λεμφαδένων επίσης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της θετικής ανταπόκρισης στην ανοσοθεραπεία.

Πώς οι καρδιές μας διαστρεβλώνουν την αντίληψή μας για τον χρόνο

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης παρέχουν μια πιο μηχανιστική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι κοινές χρονικές στρεβλώσεις προκύπτουν από φασικές διαφοροποιήσεις εντός κάθε καρδιακού παλμού. Τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις, δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει ο χρονισμός σε διάφορες εργασίες υψηλής εξειδίκευσης που εκτελούν οι άνθρωποι (π.χ. οδήγηση, παίξιμο ενός οργάνου ή ορισμένα αθλήματα) και της εμπλοκής της αντίληψης του χρόνου σε διάφορες καταστάσεις ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Ανακάλυψη μιας απροσδόκητης λειτουργίας των ανοσοποιητικών κυττάρων του αίματος: Η ικανότητά τους να πολλαπλασιάζονται

"Ευτυχώς, αυτός ο πολλαπλασιασμός είναι εξαιρετικά καλά ελεγχόμενος και δεν οδηγεί σε καρκινική διαδικασία. Έχει μόνο έναν στόχο: να επιτρέψει, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την αντικατάσταση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που κατοικούν στους ιστούς μας: τα μακροφάγα".