Επιστημονικά Νέα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένας αθόρυβος, άοσμος δολοφόνος, αλλά ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, είναι δυνατό να παραμείνετε ασφαλείς. Αυτό το επικίνδυνο αέριο παράγεται όταν τα καύσιμα καίγονται ατελώς. Αυτό μπορεί να συμβεί σε φούρνους, τζάκια αερίου και ξύλου, θερμάστρες χώρου και οχήματα που καίνε ορυκτά καύσιμα. Είναι επίσης δυνατό σε θερμοσίφωνες, στεγνωτήρια ρούχων αερίου και σόμπες, καθώς και σε άλλο εξοπλισμό, όπως ψησταριές, γεννήτριες και ηλεκτρικά εργαλεία.

Πόσο επικίνδυνο είναι το μονοξείδιο του άνθρακα;

Το Περιφερειακό Κέντρο Δηλητηριάσεων της Νεμπράσκα προσφέρει μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο:

  • Ξεκινήστε εγκαθιστώντας ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα σε κάθε επίπεδο του σπιτιού σας.
  • Αντικαταστήστε τις μπαταρίες κάθε έξι μήνες.
  • Να επιθεωρείτε τακτικά όλες τις συσκευές που καίνε καύσιμο. Αερίστε τους θερμαντήρες καυσίμου και αερίου προς τα έξω.
  • Μη χρησιμοποιείτε σειρά αερίου ή φούρνο για να θερμάνετε ένα δωμάτιο. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ψησταριά με κάρβουνα ή hibachi στο εσωτερικό, συμβουλεύει το κέντρο.
  • Λειτουργήστε γεννήτριες σε ασφαλή απόσταση από το σπίτι. Μην τα βάζετε δίπλα σε παράθυρο ή πόρτα, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο.
  • Αποφύγετε να κάθεστε σε ένα αυτοκίνητο με τον κινητήρα σε λειτουργία, εάν το βαθύ χιόνι ή η λάσπη φράζουν τον σωλήνα εξάτμισης. Μην αφήνετε ποτέ ένα αυτοκίνητο να τρέχει σε συνδεδεμένο γκαράζ, ακόμα και με ανοιχτή την πόρτα του γκαράζ. Ελέγχετε τακτικά τον σιγαστήρα και τις απολήξεις της εξάτμισης του οχήματός σας.
  • Η δηλητηρίαση από CO μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα ως γρίπη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, ζάλη, υπνηλία, σύγχυση και πιθανή απώλεια συνείδησης.

Περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από δηλητηρίαση από CO, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Περίπου 50.000 άνθρωποι καταλήγουν στα επείγοντα των ΗΠΑ εξαιτίας του αερίου. Τα ποσοστά θανάτων είναι υψηλότερα σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κλειδί ο εξαερισμός για τη μείωση των κινδύνων υγείας από τις εστίες γκαζιού

Μελέτη για το άσθμα πυροδοτεί συζήτηση για την ασφάλεια του μαγειρέματος με αέριο

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Smart home: Η προηγμένη τεχνολογία μας προετοιμάζει για ένα υγιές μέλλον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ελπίδα για τους ασθενείς μετά τη διαπίστωση ότι η βεδολιζουμάμπη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της χρόνιας θυλακίτιδας (πουγκίτιδας)

Σε μεταγενέστερες έρευνες έχουμε δείξει ότι η βεδολιζουμάμπη βελτιώνει σημαντικά την επούλωση του βλεννογόνου στην θυλακίτιδα πουγκίτιδα. Το vedolizumab είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο".

Τι απαραίτητα θα πρέπει να γνωρίζει το κάθε κορίτσι με πρώιμη εμμηναρχή που θέλει στο μέλλον να γίνει μαμά

Οι γυναίκες με πρώιμη εμμηναρχή μπορούν να ενδυναμωθούν από αυτή τη γνώση και τις εναλλακτικές που υπάρχουν χάρη στην επιστήμη η οποία είναι με το μέρος τους.

Η ενίσχυση της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού μπορεί να εξαλείψει τα κύτταρα γήρανσης

"Η έρευνά μας επιτρέπει μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων μέσω της ενίσχυσης της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης", λέει ο Demehri. "Μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης στον κυτταρομεγαλοϊό ως θεραπεία για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, η ίνωση και οι εκφυλιστικές ασθένειες".

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Διάστημα: Στη μικροβαρύτητα, 37 πρωτεΐνες έδειξαν ότι τα επίπεδα έκφρασης είχαν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση σε κύτταρα που εκτέθηκαν στην κανονική βαρύτητα της Γης.