Επιστημονικά Νέα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένας αθόρυβος, άοσμος δολοφόνος, αλλά ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, είναι δυνατό να παραμείνετε ασφαλείς. Αυτό το επικίνδυνο αέριο παράγεται όταν τα καύσιμα καίγονται ατελώς. Αυτό μπορεί να συμβεί σε φούρνους, τζάκια αερίου και ξύλου, θερμάστρες χώρου και οχήματα που καίνε ορυκτά καύσιμα. Είναι επίσης δυνατό σε θερμοσίφωνες, στεγνωτήρια ρούχων αερίου και σόμπες, καθώς και σε άλλο εξοπλισμό, όπως ψησταριές, γεννήτριες και ηλεκτρικά εργαλεία.

Πόσο επικίνδυνο είναι το μονοξείδιο του άνθρακα;

Το Περιφερειακό Κέντρο Δηλητηριάσεων της Νεμπράσκα προσφέρει μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο:

  • Ξεκινήστε εγκαθιστώντας ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα σε κάθε επίπεδο του σπιτιού σας.
  • Αντικαταστήστε τις μπαταρίες κάθε έξι μήνες.
  • Να επιθεωρείτε τακτικά όλες τις συσκευές που καίνε καύσιμο. Αερίστε τους θερμαντήρες καυσίμου και αερίου προς τα έξω.
  • Μη χρησιμοποιείτε σειρά αερίου ή φούρνο για να θερμάνετε ένα δωμάτιο. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ψησταριά με κάρβουνα ή hibachi στο εσωτερικό, συμβουλεύει το κέντρο.
  • Λειτουργήστε γεννήτριες σε ασφαλή απόσταση από το σπίτι. Μην τα βάζετε δίπλα σε παράθυρο ή πόρτα, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο.
  • Αποφύγετε να κάθεστε σε ένα αυτοκίνητο με τον κινητήρα σε λειτουργία, εάν το βαθύ χιόνι ή η λάσπη φράζουν τον σωλήνα εξάτμισης. Μην αφήνετε ποτέ ένα αυτοκίνητο να τρέχει σε συνδεδεμένο γκαράζ, ακόμα και με ανοιχτή την πόρτα του γκαράζ. Ελέγχετε τακτικά τον σιγαστήρα και τις απολήξεις της εξάτμισης του οχήματός σας.
  • Η δηλητηρίαση από CO μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα ως γρίπη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, ζάλη, υπνηλία, σύγχυση και πιθανή απώλεια συνείδησης.

Περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από δηλητηρίαση από CO, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Περίπου 50.000 άνθρωποι καταλήγουν στα επείγοντα των ΗΠΑ εξαιτίας του αερίου. Τα ποσοστά θανάτων είναι υψηλότερα σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κλειδί ο εξαερισμός για τη μείωση των κινδύνων υγείας από τις εστίες γκαζιού

Μελέτη για το άσθμα πυροδοτεί συζήτηση για την ασφάλεια του μαγειρέματος με αέριο

Carne Asada: Μια αυθεντική συνταγή που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό

Smart home: Η προηγμένη τεχνολογία μας προετοιμάζει για ένα υγιές μέλλον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζετε το άσθμα στην ενήλικη ζωή;

Άσθμα: Η ζωή με άσθμα στην ενήλικη ζωή μπορεί να παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις, αλλά με την κατάλληλη διαχείριση και υποστήριξη, πολλά άτομα μπορούν να ζήσουν ικανοποιητική και δραστήρια ζωή.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από θεραπεία με CAR T λεμφοκύτταρα σε 15 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα

η νέα μελέτη προσφέρει καινοτόμα αποτελέσματα για μια πρωτοποριακή θεραπεία που βεβαίως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε προοπτικές μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσοι: Κλειδί θεραπείας, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων

Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσοι: Μοναδική θεραπεία ίασης στην πλειονότητα των περιπτώσεων κακοήθων αιματολογικών νόσων αποτελεί η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή αιμοποιητικών κυττάρων, όπως λέγεται πλέον, η οποία έχει ενδείξεις όχι μόνο για κακοήθεις αλλά και για καλοήθεις νόσους του αίματος. Η συγκεκριμένη μέθοδος, μάλιστα, αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο στη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με […]