Επιστημονικά Νέα

#MeToo: Η ιδέα της Δανίας ως παράδεισος ισότητας για όλα τα φύλα είναι μύθος

#MeToo: Η ιδέα της Δανίας ως παράδεισος ισότητας για όλα τα φύλα είναι μύθος

#MeToo: Η ιδέα της Δανίας ως παράδεισος ισότητα για όλα τα φύλα είναι μύθος. Εκ των υστέρων, φαίνεται ότι η Sofie Linde σκόπευε να προκαλέσει αντιδράσεις.

Καθώς φιλοξένησε τελετή απονομής κωμικών βραβείων στα τέλη Αυγούστου, η Δανή παρουσιάστρια της τηλεόρασης ξεκίνησε το μονόλογο της σημειώνοντας ότι ήταν η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που φιλοξένησε την ετήσια παράσταση, και στη συνέχεια σήκωσε το φόρεμά της για να εκθέσει την κοιλιά της και να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της. Αλλά αυτή η πρόκληση ήταν μικρή σε σύγκριση με αυτό που ακολούθησε: Η Linde αποκάλυψε ότι, νωρίς στην καριέρα της, ένα “μεγάλο όπλο” στο κρατικό δίκτυο όπου είχε αρχίσει να εργάζεται, απείλησε να καταστρέψει την καριέρα της εάν δεν έκανε προφορικό σεξ μαζί του.

Η Σκανδιναβική χώρα, η οποία από καιρό θεωρούνταν ως το κύριο παράδειγμα ισότητας των φύλων—υποτίθεται ότι όλη η εισοδηματική ισοτιμία και η γενναιόδωρη γονική άδεια—απέφυγε σε μεγάλο βαθμό τα είδη των αντεγκλήσεων και των επιπτώσεων που έφεραν σε μειονεκτική θέση άτομα σαν τον Harvey Weinstein, Charlie Rose, Louis C.K.  όταν το κίνημα #MeToo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και αλλού το 2017. Ή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν η αποκάλυψη του Λίντε προκάλεσε μια σειρά από κύματα σοκ τα οποία έκτοτε έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα ισχύος στη Δανία—και δεν έχουν σταματήσει να εκτοξεύονται. Αυτό που έχει συγκαλύψει το έθνος δεν είναι μόνο οι ταυτότητες των εμπλεκομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν πολιτικούς ηγέτες και διακεκριμένες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, αλλά απλά ότι συμβαίνει παντού.

Έπρεπε να ξέρει.  Ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας (κατείχε το αξίωμα από το 2011 έως το 2015), η επαγγελματική πορεία της Thorning-Schmidt αποτελεί η ίδια απόδειξη της δέσμευσης του έθνους για ισότητα. Ωστόσο, η γυναίκα που έσπασε το γυάλινο ταβάνι της δανικής κυβέρνησης βίωσε και αυτή από πρώτο χέρι τον λανθάνοντα σεξισμό που η Δανία δεν έχει αναγνωρίσει εδώ και καιρό — τα πάντα, από την εμμονή των ΜΜΕ στην εμφάνισή της, μέχρι το είδος της παρενόχλησης που πρόσφατα ανέτρεψε μερικούς από τους πρώην συναδέλφους της).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες δεν προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Μακροχρόνιες Σχέσεις: Βγήτε άφοβα από τη ρουτίνα με απλούς τρόπους

Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού κάνουν περισσότερο σεξ

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

Οι πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού και οι τρόποι προστασίας

Ο κατάλληλος αερισμός των κλειστών χώρων και η κοινωνική αποστασιοποίηση παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του SARS-CoV-2. σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία επιστημονικών μελετών σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού

Διάσημος επιδημιολόγος του Columbia: "Δύσκολη η επιστροφή μας στην κανονικότητα"

O Ιαν Λίπκιν είναι επιδημιολόγος, διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων και Ανοσίας του Columbia. Από τον περασμένο Ιανουάριο συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές με σκοπό την ανάπτυξη καλύτερων τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Δυσάρεστα συμπτώματα στη στοματική κοιλότητα σε ασθενείς covid-19

Ένα συναφές ενδεχόμενο είναι ότι η πιθανή υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος («καταιγίδα κυτταροκινών»), που συμβαίνει σε μερικούς ασθενείς με κορωνοϊό, μπορεί να εκδηλωθεί και στο στόμα.

Σκύλοι στην ανιχνευση της λοίμωξης covid-19

Η μοναδική έως τώρα δημοσιευμένη μικρή πιλοτική μελέτη πάνω στο θέμα (από την ομάδα του Φολκ στη Γερμανία), η οποία έγινε με τη συμμετοχή οκτώ σκύλων και μόνο 14 ανθρώπων -επτά ασθενών και επτά υγιών- έδειξε ότι τα ζώα μπόρεσαν να ανιχνεύσουν το 83% των θετικών στον ιό ανθρώπων και το 96% των αρνητικών.

Οι 2 αιτίες που εχουν "γονατίσει" το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη

Το άριστο της επιβίωσης του ιού είναι η θερμοκρασία περίπου 9 – 10 βαθμούς Κελσίου και σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουμε περίπου 10 βαθμούς το μέγιστο, άρα έχουμε άριστη θερμοκρασία μετάδοσης του ιού

Νέα ανοσοθεραπεία δίνει υπόσχεση κατά του σπάνιου παιδικού καρκίνου

Μια νέα θεραπεία CAR Τ-κυττάρων που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο UCL και σχεδιάστηκε για να στοχεύει καρκινικούς όγκους, έδειξε πολλά υποσχόμενα πρώτα αποτελέσματα σε παιδιά με νευροβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου της παιδικής ηλικίας.