Επιστημονικά Νέα

#MeToo: Η ιδέα της Δανίας ως παράδεισος ισότητας για όλα τα φύλα είναι μύθος

#MeToo: Η ιδέα της Δανίας ως παράδεισος ισότητας για όλα τα φύλα είναι μύθος

#MeToo: Η ιδέα της Δανίας ως παράδεισος ισότητα για όλα τα φύλα είναι μύθος. Εκ των υστέρων, φαίνεται ότι η Sofie Linde σκόπευε να προκαλέσει αντιδράσεις.

Καθώς φιλοξένησε τελετή απονομής κωμικών βραβείων στα τέλη Αυγούστου, η Δανή παρουσιάστρια της τηλεόρασης ξεκίνησε το μονόλογο της σημειώνοντας ότι ήταν η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που φιλοξένησε την ετήσια παράσταση, και στη συνέχεια σήκωσε το φόρεμά της για να εκθέσει την κοιλιά της και να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της. Αλλά αυτή η πρόκληση ήταν μικρή σε σύγκριση με αυτό που ακολούθησε: Η Linde αποκάλυψε ότι, νωρίς στην καριέρα της, ένα “μεγάλο όπλο” στο κρατικό δίκτυο όπου είχε αρχίσει να εργάζεται, απείλησε να καταστρέψει την καριέρα της εάν δεν έκανε προφορικό σεξ μαζί του.

Η Σκανδιναβική χώρα, η οποία από καιρό θεωρούνταν ως το κύριο παράδειγμα ισότητας των φύλων—υποτίθεται ότι όλη η εισοδηματική ισοτιμία και η γενναιόδωρη γονική άδεια—απέφυγε σε μεγάλο βαθμό τα είδη των αντεγκλήσεων και των επιπτώσεων που έφεραν σε μειονεκτική θέση άτομα σαν τον Harvey Weinstein, Charlie Rose, Louis C.K.  όταν το κίνημα #MeToo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και αλλού το 2017. Ή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν η αποκάλυψη του Λίντε προκάλεσε μια σειρά από κύματα σοκ τα οποία έκτοτε έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα ισχύος στη Δανία—και δεν έχουν σταματήσει να εκτοξεύονται. Αυτό που έχει συγκαλύψει το έθνος δεν είναι μόνο οι ταυτότητες των εμπλεκομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν πολιτικούς ηγέτες και διακεκριμένες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, αλλά απλά ότι συμβαίνει παντού.

Έπρεπε να ξέρει.  Ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας (κατείχε το αξίωμα από το 2011 έως το 2015), η επαγγελματική πορεία της Thorning-Schmidt αποτελεί η ίδια απόδειξη της δέσμευσης του έθνους για ισότητα. Ωστόσο, η γυναίκα που έσπασε το γυάλινο ταβάνι της δανικής κυβέρνησης βίωσε και αυτή από πρώτο χέρι τον λανθάνοντα σεξισμό που η Δανία δεν έχει αναγνωρίσει εδώ και καιρό — τα πάντα, από την εμμονή των ΜΜΕ στην εμφάνισή της, μέχρι το είδος της παρενόχλησης που πρόσφατα ανέτρεψε μερικούς από τους πρώην συναδέλφους της).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες δεν προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Μακροχρόνιες Σχέσεις: Βγήτε άφοβα από τη ρουτίνα με απλούς τρόπους

Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού κάνουν περισσότερο σεξ

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος συνδέεται με τον κίνδυνο CRC μετά από θετική FIT

Αδένωμα: Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος (ADR) των ενδοσκόπων σχετίζεται με τον κίνδυνο για ενδιάμεσους μετακολονοσκοπικούς καρκίνους του παχέος εντέρου (PCCRCs) μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα ανοσοχημικής εξέτασης κοπράνων (FIT)

Ο ρόλος του δυσλειτουργικού εντέρου στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού σε άλλα σημεία του σώματος

Ο στόχος της ιατρικής κοινότητας είναι να μπορέσει να κατανοήσει τη σχέση εντέρου-μαστοκυττάρου σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού προκειμένου να βρεθεί ο προληπτικός μηχανισμός που θα εμποδίζει την επανεμφάνιση και τη μετάσταση του καρκίνου.

Η επίκτητη ανοσία σε τυχαία τροφικά αλλεργιογόνα μπορεί να προστατεύει ορισμένους τυχερούς ανθρώπους από την COVID-19

Πράγματι, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι παρόλο που οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέχουν κάποια προστασία από τον SARS-CoV-2, δεν τους βλέπουν ως αντικαταστάτες των σημερινών εμβολίων.

Η απώλεια βάρους βοηθάει στην αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα: Η απώλεια του υπερβολικού βάρους μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας του γόνατος, αλλά και να επιβραδύνει την εξέλιξή της σε άτομα που έχουν ήδη την πάθηση, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη