Επιστημονικά Νέα

Μελέτη: Παρουσιάζονται κοινωνικές ανισότητες στον τομέα της οφθαλμολογίας;

Μελέτη: Παρουσιάζονται κοινωνικές ανισότητες στον τομέα της οφθαλμολογίας;

Μελέτη: Έχουν εντοπιστεί διάφορες ανισότητες στην οφθαλμολογική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων αρνητικών οφθαλμικών εκβάσεων για έγχρωμους και ισπανόφωνους ασθενείς.

Έχουν εντοπιστεί διάφορες ανισότητες στην οφθαλμολογική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων αρνητικών οφθαλμικών εκβάσεων για έγχρωμους και ισπανόφωνους ασθενείς, σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 8 Δεκεμβρίου στο JAMA Ophthalmology.

Κοινωνικές ανισότητες στον τομέα της οφθαλμολογίας

Ο Christian Hemmerich, από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα στην Τάλσα, και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μια επισκόπηση του πεδίου εφαρμογής της βιβλιογραφίας που σχετίζεται με τις ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη στην οφθαλμολογία. Ο κατάλογος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας με καθορισμένους πληθυσμούς ανισότητας στην υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εισοδήματος. Επίπεδο Εκπαίδευσης; επαγγελματική κατάσταση· αγροτική περιοχή και περιοχή χωρίς πόρους· φύλο και ταυτότητα λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς και queer (LGBTQ). και φυλής και εθνότητας, διαμορφώθηκε. Συμπεριλήφθηκαν δεδομένα από 75 δημοσιεύσεις.

Οι ερευνητές εντόπισαν αξιοσημείωτες ανισότητες μεταξύ των μαύρων και ισπανόφωνων ασθενών που σχετίζονταν με αρνητικά οφθαλμικά αποτελέσματα και μικτές συσχετίσεις σχετικά με το φύλο ή το φύλο. Οι ασθενείς με χαμηλότερο εισόδημα είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα όρασης, να χρησιμοποιούν λιγότερες υπηρεσίες οφθαλμικής φροντίδας και να έχουν χαμηλότερη συμμόρφωση στις οφθαλμολογικές εξετάσεις. Οι ανισότητες LGBTQ δεν εξετάστηκαν μεταξύ των οφθαλμολογικών ασθενών σε κανένα άρθρο του δείγματος από την ταξινόμηση του 2016 των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των σεξουαλικών πληθυσμών και των μειονοτήτων φύλου. Εντός της οφθαλμικής βιβλιογραφίας, παρατηρήθηκαν σημαντικά ερευνητικά κενά σχετικά με την κοινότητα LGBTQ, τη φυλή και την εθνικότητα, και τις αγροτικές περιοχές και τις περιοχές χωρίς πόρους.

«Λόγω της σημασίας της οφθαλμικής φροντίδας στη συνολική υγεία των ασθενών, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε τις διάφορες ανισότητες που υπάρχουν και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα τρέχοντα κενά στη βιβλιογραφία», γράφουν οι συγγραφείς. «Ελπίζουμε τα ευρήματά μας να παρέχουν καθοδήγηση για μελλοντική έρευνα σχετικά με τις ανισότητες στην υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η χρήση τηλεϋγείας στην οφθαλμολογία αυξήθηκε μετά την πανδημία

Οφθαλμική νόσος τύφλωσης συνδέεται στενά με σοβαρές μορφές καρδιαγγειακής νόσου

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση φακών επαφής;

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.

Πώς η άσκηση μπορεί να επηρεάζει τα άτομα με διαβήτη;

Διαβήτης: Η άσκηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο στην εργαλειοθήκη διαχείρισης του διαβήτη και όταν γίνεται με ασφάλεια και συνέπεια, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Κολπικός δακτύλιος πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στη Νότια Αφρική για την πρόληψη του HIV

Οι γυναίκες πλήττονται δυσανάλογα από τον ιό HIV στη Νότια Αφρική, αντιπροσωπεύοντας το 64% των 7,4 εκατομμυρίων ενηλίκων που ζουν με τον ιό στη χώρα. «Ελπίζουμε ότι πολλές ακόμη χώρες θα ακολουθήσουν την κίνηση της Νότιας Αφρικής», δήλωσε ο Σάντς. Ο δακτύλιος έχει εγκριθεί και έχει υποβληθεί σε μελέτες εφαρμογής σε διάφορες χώρες της ηπείρου, όπως η Ουγκάντα, η Κένυα και η Ζιμπάμπουε.