Επιστημονικά Νέα

Μασαχουσέτη: Επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ φέτος

Μασαχουσέτη: Επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ φέτος

Ο τελευταίος Αμερικανός που είχε ευλογιά πιθήκων ήταν κάτοικος του Μέριλαντ που προσβλήθηκε από τον ιό λίγο μετά την επιστροφή του από τη Νιγηρία τον περασμένο Νοέμβριο. Υγειονομικοί υπάλληλοι στο Τέξας επιβεβαίωσαν επίσης ένα κρούσμα τον περασμένο Ιούλιο σε έναν άνδρα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει από τη Νιγηρία.

Μασαχουσέτη: Το Μέριλαντ και το Τέξας ανέφεραν ένα κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων πέρυσι Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Μασαχουσέτης επιβεβαίωσαν την Τετάρτη το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ενός σπάνιου αλλά δυνητικά σοβαρού ιού, στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής φέτος. Η ευλογιά των πιθήκων προκαλεί παρόμοια συμπτώματα με την ευλογιά, όπως πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, εξάντληση, ρίγη και δερματικές βλάβες. Τουλάχιστον επτά κρούσματα του ιού έχουν αναφερθεί αυτόν τον μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές εκεί.

Το άτομο που προσβλήθηκε από ευλογιά των πιθήκων στη Μασαχουσέτη ταξίδεψε πρόσφατα στον Καναδά και οι αξιωματούχοι είπαν ότι διεξάγουν ιχνηλάτηση επαφών. «Αυτή η προσέγγιση ανίχνευσης επαφών είναι η πιο κατάλληλη δεδομένης της φύσης και της μετάδοσης του ιού», δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας της Μασαχουσέτης. «Η υπόθεση δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για το κοινό και το άτομο νοσηλεύεται και είναι σε καλή κατάσταση».

Η ευλογιά των πιθήκων είναι πιο συχνή στις χώρες της κεντρικής και δυτικής Αφρικής, αλλά κρούσματα έχουν εμφανιστεί εκτός Αφρικής που συνδέονται με διεθνή ταξίδια.

Ο τελευταίος Αμερικανός που είχε ευλογιά πιθήκων ήταν κάτοικος του Μέριλαντ που προσβλήθηκε από τον ιό λίγο μετά την επιστροφή του από τη Νιγηρία τον περασμένο Νοέμβριο. Υγειονομικοί υπάλληλοι στο Τέξας επιβεβαίωσαν επίσης ένα κρούσμα τον περασμένο Ιούλιο σε έναν άνδρα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει από τη Νιγηρία.

Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται πιο εύκολα μέσω δαγκωμάτων και γρατσουνιών από αφρικανικά τρωκτικά και πιθήκους που φιλοξενούν τον ιό, αλλά μπορεί επίσης να εξαπλωθεί μεταξύ των ανθρώπων μέσω της επαφής με μολυσμένες πληγές και άλλα σωματικά υγρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευλογιά πιθήκων: 2 άτομα διαγνώστηκαν με ευλογιά πιθήκων στο Λονδίνο

Παιδικός πυρετός: Οι παιδικοί πυρετοί και η πυρετοφοβία των γονέων

Η πιεστική ανάγκη για εμβολιασμό: Παραδείγματα από την Ευλογιά

Τι είναι το mRNA εμβόλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν κνησμό λιγότερο συχνά από τους άνδρες

Φλεγμονή δέρματος: Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της ορμόνης έχει παράσχει μια βάση για τις θεραπευτικές της δυνατότητες.

Φτάνοντας στη ρίζα της λειτουργίας του καρδιακού μυός

Καρδιακές παθήσεις: Ο καρδιακός μυς είναι γεμάτος με μικροσκοπικές δυάδες που συντονίζουν τους παλμούς της καρδιάς μας. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ένα ζωτικό συστατικό που τακτοποιεί τις δυάδες και τις συγκρατεί.

Τα πορώδη κύτταρα οδηγούν σε πιο αδύναμο ήπαρ

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος: Στο μικροπεριβάλλον του όγκου του ήπατος που σχετίζεται με την παχυσαρκία, οι ινοβλάστες που ονομάζονται ηπατικά αστρικά κύτταρα γερνούν.

Το παράδοξο της συσχέτισης μεταξύ μάσκας και μεταδοτικότητας της Covid

Covid μάσκα: Τα τυπικά μοντέλα λοίμωξης τείνουν να εστιάζουν μόνο σε καταστάσεις ασθενειών, παραβλέποντας τη δυναμική ενός πολύπλοκου παραδόξου. Ενώ η κάλυψη μειώνει τα ποσοστά μετάδοσης και κατά συνέπεια τον επιπολασμό της νόσου, η μείωση της νόσου αναστέλλει τη χρήση μάσκας, προάγοντας έτσι την επιδημική αναζωπύρωση.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο ήπατος που σχετίζεται με το NASH

Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αποδυναμώνουν τη λειτουργία του εντερικού φραγμού, με αποτέλεσμα τη μετανάστευση και τη συσσώρευση λιποτεϊχοϊκού οξέος στο ήπαρ. Το συσσωρευμένο λιποτεϊχοϊκό οξύ διεγείρει τη διάσπαση της πρωτεΐνης γαδερμίνης D, σχηματίζοντας πόρους της κυτταρικής μεμβράνης, όπου οι παράγοντες SASP IL-1β και IL-33 απελευθερώνονται από τα ηπατικά αστερικά κύτταρα. Η IL-33 ενεργοποιεί τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα που καταστέλλουν την ανοσολογική απόκριση, επιταχύνοντας την ανάπτυξη καρκίνου.