Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊος Παιδιά: Τα μακροχρόνια συμπτώματα Covid-19 είναι σπάνια στα παιδιά

Κορωνοϊος Παιδιά: Τα μακροχρόνια συμπτώματα Covid-19 είναι σπάνια στα παιδιά

Κορωνοϊος Παιδιά: Κατά μέσο όρο, τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν συνήθως άρρωστα για λίγο περισσότερο από τα παιδιά του δημοτικού, με τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 να χρειάζονται μια εβδομάδα για να αναρρώσουν, ενώ για τα μικρότερα παιδιά η ασθένεια κράτησε πέντε ημέρες.

Τα παιδιά που αρρωσταίνουν από κορωνοϊό σπάνια εμφανίζουν μακροπρόθεσμα συμπτώματα, με τα περισσότερα να αναρρώνουν σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ειδικότερα, επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου λένε ότι ενώ μια μικρή ομάδα παιδιών ενδέχεται να παρουσιάσει παρατεταμένη νόσο, αυτός ο αριθμός είναι χαμηλός.

Πονοκέφαλοι και κόπωση ήταν τα πιο κοινά συμπτώματα που παρατηρήθηκαν.

Ειδικός από το  Royal College of Paediatrics and Child Health δήλωσε ότι τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν αυτό που είδαν οι γιατροί στις κλινικές. Σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα παιδιά διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τον κορωνοϊό.

Πολλά παιδιά που μολύνονται από τον ιό δεν αναπτύσσουν συμπτώματα και εκείνα που εμφανίζουν, τείνουν να έχουν ήπια νόσο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet Child and Adolescent Health, ήθελε να κατανοήσει πώς η Covid επηρεάζει τα παιδιά και συγκριτικά με άλλες αναπνευστικές ασθένειες.

Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποίησε δεδομένα που παρείχαν γονείς ή φροντιστές στην εφαρμογή UK Zoe Covid Study. Η μελέτη εξέτασε 1.734 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5 και 17 ετών, τα οποία αναφέρθηκε ότι εμφάνισαν συμπτώματα και βρέθηκαν θετικά στην Covid μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021.

Λιγότερα από ένα στα 20 παιδιά που διαγνώστηκαν με Covid παρουσίασαν συμπτώματα για τέσσερις εβδομάδες ή περισσότερο, με ένα στα 50 να έχει συμπτώματα για περισσότερες από οκτώ εβδομάδες.

Κατά μέσο όρο, τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν συνήθως άρρωστα για λίγο περισσότερο από τα παιδιά του δημοτικού, με τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 να χρειάζονται μια εβδομάδα για να αναρρώσουν, ενώ για τα μικρότερα παιδιά η ασθένεια κράτησε πέντε ημέρες.

Τα πιο κοινά συμπτώματα μεταξύ παιδιών με την νόσο Covid

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αναφέρθηκαν ήταν πονοκέφαλοι και κόπωση. Άλλα κοινά συμπτώματα περιελάμβαναν πονόλαιμο και απώλεια όσφρησης. Δεν υπήρξαν αναφορές νευρολογικών συμπτωμάτων όπως κρίσεις ή επιληπτικές κρίσεις.

Η Dr Liz Whittaker, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας που δεν συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη είναι καθησυχαστική για την πλειοψηφία των παιδιών και των νέων που αναπτύσσουν μόλυνση από Sars-CoV-2 και αντανακλά το τι βλέπουν οι παιδίατροι στην κλινική πράξη ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε Φλόριντα και Τέξας ένα στα τρία νέα κρούσματα Covid στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Νέα δεδομένα από το ΗΒ αποκαλύπτουν ποια είναι τα κοινά συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα

Νεα μελέτη υποστηρίζει ότι ο Covid δεν εξαπλώνεται στα σχολεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν ο τρόπος ζωής έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αντίσταση στην ινσουλίνη και στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν πώς οι αλλαγές στην καθημερινή δραστηριότητα και την καθιστική ζωή επηρεάζουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων και τον μεταβολισμό, συγκρίνοντας δύο ομάδες σε μια μελέτη παρέμβασης μεγαλύτερης διάρκειας.

Πώς να λαμβάνετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένες έρευνες που συνιστούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ίσως να χρειάζεται η πρόσληψη περισσότερων γραμμαρίων πρωτεΐνης ημερησίως συγκριτικά με όσους τη λαμβάνουν από το κρέας.

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο αυξάνει την εγκεφαλική ροή αίματος και βελτιώνει τη γνωστική απόδοση σε ηλικιωμένους ενήλικες με προβλήματα μνήμης

«Χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα», είπε, «προτού προταθεί η συγκεκριμένη θεραπεία σε άτομα με Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας».

Μελετούν ξανά τις νυχτερίδες για να βρουν πιθανή σύνδεση με τον κορωνοϊό

Οκταμελής ομάδα του IPC συγκεντρώνει δείγματα από νυχτερίδες και καταγράφει τα είδη τους, το φύλο, την ηλικία και άλλες λεπτομέρειες για αυτές επί μία εβδομάδα. Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται και στις Φιλιππίνες

"Έκκληση για αντικειμενική, ανοιχτή και διαφανή επιστημονική συζήτηση σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2" σε άρθρο του The Lancet

Μια έρευνα που διεξήχθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον ιό έλαβε πολύ έλεγχο για τα μη καταληκτικά αποτελέσματα τον Μάρτιο και η Κίνα απέρριψε μια δεύτερη φάση έρευνας για την προέλευσή του.

O ρόλος του μικροβιώματος του εντέρου στην απώλεια βάρους σύμφωνα με έρευνα

"Τουλάχιστον, αυτή η εργασία μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά για τον εντοπισμό ατόμων που θα ανταποκριθούν καλά σε μετριοπαθείς αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής και εκείνων που μπορεί να απαιτήσουν πιο δραστικά μέτρα για να επιτύχουν απώλεια βάρους"