Επιστημονικά Νέα

Καρπός υγεία: Ο καρπός σας ίσως δίνει στοιχεία για τη μελλοντική σας υγεία

Καρπός υγεία: Ο καρπός σας ίσως δίνει στοιχεία για τη μελλοντική σας υγεία

Καρπός υγεία: Η συνεχής παρακολούθηση της θερμοκρασίας του καρπού μπορεί να ρίξει φως στον μελλοντικό κίνδυνο για κοινά προβλήματα.

Μια μέρα, μπορεί να είναι δυνατή η παρακολούθηση των ανθρώπων για κίνδυνο ασθένειας μέσω της συνεχούς μέτρησης της θερμοκρασίας του δέρματος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν σε μια νέα μελέτη ότι η θερμοκρασία του καρπού σχετίζεται με μελλοντικό κίνδυνο ασθένειας. “Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν τη δυνατότητα να συνδυάσουμε την αναδυόμενη τεχνολογία με την παρακολούθηση της υγείας με έναν ισχυρό νέο τρόπο”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Δρ Κάρστεν Σκάρκε, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

«Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί που έχουν έξυπνα ρολόγια γύρω από τους καρπούς τους, τα οποία περιλαμβάνουν ήδη αισθητήρες θερμοκρασίας δέρματος», είπε. «Στο μέλλον, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να αξιοποιηθούν με τις ομάδες φροντίδας τους ως ψηφιακός βιοδείκτης, για να κατανοήσουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν ορισμένες ασθένειες και να περιηγηθούν στις επιλογές θεραπείας ή προληπτικής φροντίδας».

Η συνεχής παρακολούθηση της θερμοκρασίας του καρπού μπορεί να ρίξει φως στον μελλοντικό κίνδυνο για κοινά προβλήματα όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η ηπατική νόσος και η νεφρική ανεπάρκεια. Προηγουμένως, οι διαταραγμένοι ρυθμοί θερμοκρασίας είχαν συνδεθεί με μια χούφτα παθήσεων, όπως το μεταβολικό σύνδρομο και ο διαβήτης.

Για να το μελετήσουν αυτό, περισσότεροι από 92.000 συμμετέχοντες στη Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου φορούσαν αισθητήρες που παρακολουθούσαν τις αλλαγές στις θερμοκρασίες του καρπού τους για μία εβδομάδα. Οι αλλαγές από μέρα σε νύχτα περιελάμβαναν τόσο την κιρκαδική συμπεριφορά όσο και τη συμπεριφορά ύπνου-εγρήγορσης, μαζί με τον αντίκτυπο των περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως η μείωση της θερμοκρασίας του πυρήνα κατά τις περιόδους ύπνου.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι ημερήσιες κορυφές και κοιλάδες που παρατηρούνται στην καμπύλη θερμοκρασίας του καρπού ενός ατόμου μπορεί να έχουν σημασία για την υγεία. Όσο πιο επίπεδες ήταν αυτές οι αλλαγές, τόσο υψηλότερος ήταν ο κίνδυνος για χρόνιες ασθένειες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έως και 73 διαφορετικές ασθένειες συνδέονταν σημαντικά με μειωμένο ρυθμό θερμοκρασίας, που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες με μικρότερη διαφορά ημέρας-νύχτας στις μετρήσεις τους έδειξαν ότι διατρέχουν μελλοντικό κίνδυνο για αυτές τις ασθένειες.

Οι συγγραφείς είδαν:

  • 91% υψηλότερο κίνδυνο για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος.
  • 69% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.
  • αύξηση 25% για νεφρική ανεπάρκεια.
  • αύξηση 23% για την υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • και αύξηση 22% για την πνευμονία.

«Ενώ οι ρυθμοί της θερμοκρασίας είναι μόνο μία πτυχή της κιρκάδιας υγείας κάποιου, αυτά τα ευρήματα προσθέτουν σε μια αυξανόμενη εργασία που δείχνει τη σημασία της διατήρησης υγιών κιρκάδιων συνηθειών, όπως ο σταθερός χρόνος ύπνου και η σωματική δραστηριότητα», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Thomas Brooks. επιστημονικός συνεργάτης στη μεταφραστική ιατρική και τη θεραπευτική στο Penn.

Οι μελλοντικές μελέτες θα μπορούσαν να επεκταθούν σε αυτό το έργο με πρόσθετα δεδομένα από νέες μετρήσεις που βασίζονται σε smartwatch και να περιλαμβάνουν νεότερους ή πιο διαφορετικούς συμμετέχοντες, είπαν οι συγγραφείς. Θα μπορούσε επίσης να κάνει πρόσθετες έρευνες που στοχεύουν σε ρυθμούς θερμοκρασίας, για να κατανοήσει καλύτερα την υποκείμενη βιολογία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το νέο λογισμικό αλλάζει την κατανόησή μας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου

Αμερικανοί ειδικοί πραγματοποιούν δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο

Ποια τα οφέλη του να κοιμάστε γυμνοί;

Νόσος Χ: Ίσως είναι πιο θανατηφόρα από την πανδημία Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νιώθεις πάντα ζεστός; Ποιες είναι οι υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να είναι η αιτία;

Θερμοκρασία σώματος: Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως υποκείμενες ασθένειες που θα μπορούσαν επίσης να ρυθμίσουν και να αυξομειώσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Πιο ακριβή παιδιατρικά εγκεφαλικά οργανοειδή

Ανάπτυξη εγκεφάλου: Το νέο οργανοειδές φλοιού που παρήγαγαν αντιπροσωπεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε πολλαπλές πτυχές: το σχήμα του, την αρχιτεκτονική του οργάνωση και πολλές ιδιότητες των κυττάρων τους.

Δύο πολύ συχνά συμπτώματα που προκαλούνται από λίπος στο συκώτι

Λίπος συκώτι: Ενώ η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται συνήθως με κοιλιακή δυσφορία, μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε ότι τα σημάδια αυτής της πάθησης μπορεί να εκδηλωθούν σε απροσδόκητες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του θώρακα και του μαστού.