Επιστημονικά Νέα

Καρκίνος Θνησιμότητα: Μείωση των θανάτων από μελάνωμα και καρκίνο στον πνεύμονα καταγράφεται στις ΗΠΑ

Καρκίνος Θνησιμότητα: Μείωση των θανάτων από μελάνωμα και καρκίνο στον πνεύμονα καταγράφεται στις ΗΠΑ

Καρκίνος Θνησιμότητα: Κατά τη διάρκεια των ετών 2001 έως 2018, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα και τα ποσοστά θανάτου για το μελάνωμα μειώθηκαν σημαντικά, αντανακλώντας μια σημαντική αύξηση της επιβίωσης για το μεταστατικό μελάνωμα. Ωστόσο, η έκθεση διαπιστώνει ότι για αρκετούς άλλους σοβαρούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του προστάτη και του παχέος εντέρου, οι προηγούμενες φθίνουσες τάσεις στα ποσοστά θανάτου μειώθηκαν ή και εξαφανίστηκαν.

Συνολικά, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο συνεχίζουν να μειώνονται σε άνδρες και γυναίκες για όλες τις φυλετικές και εθνοτικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την τελευταία Ετήσια Έκθεση του National Cancer Institute.

Κατά τη διάρκεια των ετών 2001 έως 2018, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα και τα ποσοστά θανάτου για το μελάνωμα μειώθηκαν σημαντικά, αντανακλώντας μια σημαντική αύξηση της επιβίωσης για το μεταστατικό μελάνωμα. Ωστόσο, η έκθεση διαπιστώνει ότι για αρκετούς άλλους σοβαρούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του προστάτη και του παχέος εντέρου, οι προηγούμενες φθίνουσες τάσεις στα ποσοστά θανάτου μειώθηκαν ή και εξαφανίστηκαν.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JNCI: The Journal of the National Cancer Institute, διαπιστώνει επίσης ότι τα συνολικά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου συνεχίζουν να αυξάνονται μεταξύ των γυναικών, των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Σημειώνεται ότι όλες οι τάσεις σε αυτήν την αναφορά καλύπτουν την περίοδο πριν από την πανδημία COVID-19.

Η ετήσια έκθεση είναι μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ άλλων της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου (ACS), των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (NCI).

Η έκθεση δεικνύει μείωση των ποσοστών θανάτου για 11 από τους 19 πιο συνηθισμένους καρκίνους μεταξύ των ανδρών και για 14 από τους 20 πιο κοινούς καρκίνους μεταξύ των γυναικών, κατά την τελευταία περίοδο (2014-2018). Αν και οι φθίνουσες τάσεις στα ποσοστά θανάτου επιταχύνθηκαν για τον καρκίνο του πνεύμονα και το μελάνωμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι προηγούμενες φθίνουσες τάσεις για τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκαν, όπως και εκείνες για τον καρκίνο του προστάτη. Τα ποσοστά θανάτου αυξήθηκαν για μερικούς καρκίνους, όπως του εγκεφάλου και το παγκρέατος – και στα δύο φύλα – του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και του φάρυγγα στους άνδρες και του καρκίνου στο συκώτι και τη μήτρα στις γυναίκες.

«Οι μειώσεις του ποσοστού θανάτου του καρκίνου του πνεύμονα και του μελανώματος είναι το αποτέλεσμα της προόδου σε πολλαπλούς τομείς: από τα μειωμένα ποσοστά καπνίσματος για την πρόληψη του καρκίνου ως τις ανακαλύψεις στοχευμένων φαρμακευτικών θεραπειών», δήλωσε η Karen E. Knudsen, MBA, PhD ., Διευθύνων Σύμβουλος της American Cancer Society. «Ενώ γιορτάζουμε την πρόοδο, πρέπει να παραμείνουμε δεσμευμένοι στην έρευνα και την υποστήριξη των ασθενών για να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο για τη βελτίωση της ζωής των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν καρδιαγγειακή θνησιμότητα και κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων

Πιερρακάκης: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τον έλεγχο των covid pass

Η Μάλτα απαγορεύει την είσοδο σε ανεμβολίαστους ταξιδιώτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών που θήλασαν τα μωρά τους είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ

«Θα χρειαστούν μελλοντικές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού των γυναικών και της γνωστικής απόδοσης σε μεγαλύτερες, γεωγραφικά διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Κανονικά η δεύτερη δόση εμβολίου στον Καναδά

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, εάν εγκριθεί από γιατρό.

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

Θηλασμός γνωστική λειτουργία: Ο θηλασμός είναι πολύτιμος για τα βρέφη. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να βοηθήσει και τη μητέρα στις γνωστικές της λειτουργίες στην ηλικία των 50 ετών και άνω, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νέα τεχνολογία vNOTES για λιγότερες ουλές και ταχύτερη ανάρρωση στην υστερεκτομή

Υστερεκτομή vNOTES: Λιγότερες ουλές, ταχύτερη ανάρρωση και καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρονται από την καινοτόμο διαδικασία σε σχέση με την παραδοσιακή επέμβαση υστερεκτομής.

Το νοσηλευτικό προσωπικό σκέφτεται την αυτοκτονία περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Mayo Clinic: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.