Επιστημονικά Νέα

Καρκίνος πρόληψη: Η χαρτογράφηση των βασικών αρχών της κυτταρικής δραστηριότητας

Καρκίνος πρόληψη: Η χαρτογράφηση των βασικών αρχών της κυτταρικής δραστηριότητας

Επιστήμονες ενδέχεται να είναι σε θέση να αποτρέψουν τον καρκίνο ελέγχοντας δύο πρωτεΐνες που λειτουργούν βαθιά μέσα στο τέλμα των επιγενετικών μεταβάσεων της μοίρας των κυττάρων

Καρκίνος πρόληψη: Κάποια μέρα, οι επιστήμονες ενδέχεται να είναι σε θέση να αποτρέψουν τον καρκίνο ελέγχοντας δύο πρωτεΐνες που λειτουργούν βαθιά μέσα στο τέλμα των επιγενετικών μεταβάσεων της μοίρας των κυττάρων, σύμφωνα με νέα έρευνα. Δημοσιεύθηκε από το Nature Communications, το άρθρο περιγράφει μια δυναμική ώθηση και έλξη μεταξύ των πρωτεϊνών ANP32E και H2AZ. Η σχέση τους είναι σημαντική επειδή πολύ λίγο από το H2AZ προάγει την κυτταρική διαίρεση και τους επιθετικούς όγκους, ενώ τα υψηλά επίπεδα του H2AZ προάγουν το χάος και τον μεταστατικό καρκίνο – και το ANP32E ενεργεί ως «συνοδός» που κατευθύνει το H2AZ, δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης, Patrick Murphy, Ph. ΡΕ. Είναι επίκουρος καθηγητής Βιοϊατρικής Γενετικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ και ερευνητής του Ινστιτούτου Καρκίνου του Wilmot.

Άφθονα επίπεδα H2AZ βρίσκονται συχνά σε άτομα με καρκίνο του μαστού και του εγκεφάλου και μελάνωμα. Με μια «φυσιολογική» ποσότητα H2AZ, είπε ο Murphy, τα υγιή κύτταρα μπορούν να απενεργοποιήσουν τα σήματα που επιτρέπουν στα καρκινικά κύτταρα να διαιρεθούν και να αναπτυχθούν όγκοι. Η επιγενετική είναι η ρίζα του έργου του Murphy. Το γήπεδο είναι εδώ και 80 χρόνια, αλλά γίνεται πολύ πιο έντονο πιο πρόσφατα. Επιστήμονες και καρκινοπαθείς μαθαίνουν ποιοι βιολογικοί παράγοντες επηρεάζουν τις κληρονομικές μεταβολές των γονιδίων και την προδιάθεση για ασθένειες και πώς οι συμπεριφορές του τρόπου ζωής που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και οι χημικές εκθέσεις μπορούν επίσης να αλλάξουν τη λειτουργία των γονιδίων και να οδηγήσουν σε καρκίνο και άλλες ασθένειες. Ο πυρήνας της επιγενετικής είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο δύο κύτταρα μπορούν να έχουν το ίδιο DNA αλλά έχουν διαφορετικές λειτουργίες στο σώμα. Το έργο του εργαστηρίου Murphy προσθέτει μια κρίσιμη πληροφορία καθώς οι επιστήμονες διαφωνούν να βρουν τους παράγοντες που ενεργοποιούν ή σιωπούν τα γονίδια κατά τη διάρκεια των κυτταρικών μεταβάσεων.

Το εργαστήριό του έδειξε ότι όταν απέκλεισαν το ANP32E από συνδετικό ιστό ποντικών, το H2AZ εξαπλώθηκε άγρια. Επομένως, εάν οι ερευνητές μπορούν να βρουν έναν τρόπο να αναστέλλουν το ANP32E και να ελέγχουν την πρωτεΐνη H2AZ στον άνθρωπο, μπορεί να κάνει τα καρκινικά κύτταρα πιο ευαίσθητα στα αντικαρκινικά φάρμακα ή την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία, οι ερευνητές μπορούν να μελετήσουν τις μεταβάσεις κυττάρων σε συγκεκριμένες περιοχές του DNA. Η ομάδα του Wilmot μπόρεσε να ακονίσει πώς ακριβώς συντονίζονται τα ANP32E και H2AZ για τον έλεγχο της δραστηριότητας του DNA και των κυτταρικών οδηγιών. Ο “ακριβής έλεγχος των επιπέδων ANP32E και η τοποθέτηση Η2Α μπορεί να είναι κρίσιμος για την πρόληψη της καρκινογένεσης”, ανέφερε το έγγραφο. “Έτσι, θα είναι σημαντικό για τις μελλοντικές μελέτες να διερευνήσουν τους μηχανισμούς που περιγράφονται εδώ στο πλαίσιο των ανθρώπινων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστήμονες προτείνουν νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Μπορεί το υποκειμενικό στρες να κάνει τις γυναίκες πιο ευάλωτες στον καρκίνο του μαστού ;.Νέα έρευνα

Καρκίνος θεραπεία όγκος: Οι επιστήμονες σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με νέα μέθοδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική τουλάχιστον 150 – 300 λεπτά την εβδομάδα

Γυμναστική: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να ασχολούνται για τουλάχιστον 150-300 λεπτά την εβδομάδα με μια μέτρια έως έντονη αερόβια δραστηριότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάτι που ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς σας για τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα. Ωστόσο, οι λέξεις-κλειδιά στη συγκεκριμένη προτροπή του ΠΟΥ είναι οι "μέτρια έως έντονη".

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου mRNA CureVac έναντι της COVID-19

"Πιστεύουμε ότι η προκύπτουσα μελέτη πολλαπλών παραλλαγών αντιπροσωπεύει το μέχρι σήμερα, που παρουσιάζεται, παρέχει σημαντικές πληροφορίες για [ένα] δραματικά μετασχηματισμένο περιβάλλον παραλλαγής, υποδηλώνοντας ότι ουσιαστικά καταπολεμάμε έναν διαφορετικό ιό και μια διαφορετική πανδημία τους τελευταίους έξι μήνες", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε μια τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη.

Η πρώτη παιδική μνήμη χρονολογείται στα δυόμιση έτη σύμφωνα με νέα έρευνα

Μνήμη Παιδιού: Aυτό που πολλοί άνθρωποι παρέχουν όταν τους ζητείται η πρώτη τους μνήμη δεν είναι μια οριακή μνημονική αρχή πριν από την οποία δεν υπάρχουν αναμνήσεις. Αντίθετα, φαίνεται να υπάρχει μια ομάδα πιθανών αναμνήσεων που προηγούνται αυτής.

Ερευνητές θεωρούν τον Δεκέμβριο του 2019 ως τον πιθανό χρόνο ύπαρξης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Οι συγγραφείς επίσης δεν γνωρίζουν εάν οι συμμετέχοντες μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή εντός των κοινοτήτων τους και θα ήθελαν να δουν την εργασία τους να επιβεβαιώνεται σε περαιτέρω μελέτη.

Παχυσαρκία: Η κατανόηση της συναισθηματικής σχέσης με το φαγητό είναι κλειδί για την αντιμετώπιση της

Παχυσαρκία Καρδιά: Παχύσαρκα άτομα που παρακολούθησαν ένα εξατομικευμένο, μη - κριτικό, πρόγραμμα τροποποίησης του τρόπου ζωής και βελτίωσης της σχέσης με το φαγητό ενίσχυσαν την καρδιαγγειακή και ψυχική τους υγεία μέσα σε μόλις 10 εβδομάδες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι διαταραχές ύπνου είναι πολλές, από καθόλου επικίνδυνες έως και πολύ επικίνδυνες.

Η συγκεκριμένη διαταραχή ύπνου λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, όταν τα περισσότερα όνειρα συμβαίνουν. Τα άτομα αυτά τείνουν να αντιδρούν σωματικά σε ό,τι συμβαίνει στα όνειρά τους, κάτι που δεν είναι και πάντα θετικό, καθώς μπορεί να περιέχει κάποια επίθεση ή βίαια κίνηση.

Διαλειμματική νηστεία: Η αποτελεσματικότητα της αμφισβητείται

Διαλειμματική διαίτα: Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα αμφισβητεί τη δημοφιλή πεποίθηση ότι οι διαλειμματικές δίαιτες είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος.