Επιστημονικά Νέα

Καρκίνος: Νέα προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Καρκίνος: Νέα προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Καρκίνος: Σε μια νέα μελέτη, η ομάδα ερευνητών χρησιμοποίησε αλληλουχία RNA για να ανακαλύψει πώς τα καρκινικά κύτταρα αντιδρούσαν στα βακτήρια σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Πολλές από τις διαθέσιμες σήμερα θεραπείες ήταν αναποτελεσματικές, αφήνοντας τους ασθενείς με πολύ λίγες επιλογές. Μια πολλά υποσχόμενη νέα στρατηγική για τη θεραπεία του καρκίνου ήταν η βακτηριακή θεραπεία, αλλά ενώ αυτή η μέθοδος θεραπείας έχει εξελιχθεί γρήγορα από εργαστηριακά πειράματα σε κλινικές δοκιμές τα τελευταία πέντε χρόνια, η πιο αποτελεσματική θεραπεία για ορισμένους τύπους καρκίνου μπορεί να είναι σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Αντίδραση των καρκινικών κυττάρων στα βακτήρια

Οι ερευνητές της Columbia Engineering αναφέρουν ότι έχουν αναπτύξει έναν αγωγό προκλινικής αξιολόγησης για τον χαρακτηρισμό των βακτηριακών θεραπειών σε μοντέλα καρκίνου του πνεύμονα. Η νέα τους μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2022, από την Scientific Reports, συνδυάζει βακτηριακές θεραπείες με άλλες μεθόδους θεραπείας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας χωρίς καμία πρόσθετη τοξικότητα. Αυτή η νέα προσέγγιση ήταν σε θέση να χαρακτηρίσει γρήγορα τις βακτηριακές θεραπείες και να τις ενσωματώσει με επιτυχία με τις τρέχουσες στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα.

“Οραματιζόμαστε μια γρήγορη και επιλεκτική επέκταση του αγωγού μας για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπείας για συμπαγείς όγκους”, δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας Dhruba Deb, ένας συνεργάτης ερευνητής που μελετά την επίδραση των βακτηριακών τοξινών στον καρκίνο του πνεύμονα στο εργαστήριο Βιοϊατρικής Μηχανικής του καθηγητή Tal Danino. , “Ως κάποιος που έχει χάσει αγαπημένα πρόσωπα από καρκίνο, θα ήθελα να δω αυτή τη στρατηγική να μετακινείται από τον πάγκο στο κρεβάτι στο μέλλον.”

Η ομάδα χρησιμοποίησε αλληλουχία RNA για να ανακαλύψει πώς τα καρκινικά κύτταρα αντιδρούσαν στα βακτήρια σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Δημιούργησαν μια υπόθεση πάνω στην οποία οι μοριακές οδοί των καρκινικών κυττάρων βοηθούσαν τα κύτταρα να είναι ανθεκτικά στη θεραπεία με βακτήρια. Για να ελέγξουν την υπόθεσή τους, οι ερευνητές απέκλεισαν αυτές τις οδούς με τα τρέχοντα αντικαρκινικά φάρμακα και έδειξαν ότι ο συνδυασμός των φαρμάκων με βακτηριακές τοξίνες είναι πιο αποτελεσματικός στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα. Επικύρωσαν τον συνδυασμό της θεραπείας με βακτήρια με έναν αναστολέα AKT ως παράδειγμα σε μοντέλα ποντικών με καρκίνο του πνεύμονα.

“Αυτή η νέα μελέτη περιγράφει έναν συναρπαστικό αγωγό ανάπτυξης φαρμάκων που δεν είχε διερευνηθεί προηγουμένως στον καρκίνο του πνεύμονα – τη χρήση τοξινών που προέρχονται από βακτήρια”, δήλωσε ο Upal Basu Roy, εκτελεστικός διευθυντής έρευνας, LUNGevity Foundation, ΗΠΑ. “Τα προκλινικά δεδομένα που παρουσιάζονται στο Το χειρόγραφο παρέχει ένα ισχυρό σκεπτικό για συνεχή έρευνα σε αυτόν τον τομέα, ανοίγοντας έτσι τη δυνατότητα νέων θεραπευτικών επιλογών για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί να ανιχνευθεί ο καρκίνος του πνεύμονα στη σημερινή εποχή;

Μειώθηκαν τα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα

Η σκιαγράφηση του προφίλ της μήτρας του όγκου δίνει ενδείξεις για την εξέλιξη ορισμένων μορφών καρκίνου του πνεύμονα

Ο έλεγχος για καρκίνο του πνεύμονα είναι πολύ σημαντικός

Απαραίτητος ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του πνεύμονα με αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT)

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Καρκίνος όρχεις: Όταν ακούτε τις λέξεις "καρκίνος των όρχεων", πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικές πτυχές: Η πρώτη, ο καρκίνος των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό η νόσος ενός νεαρού άνδρα, με μέση ηλικία μόλις τα 33 κατά τη διάγνωση.

Πώς η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει ιατρικό χρέος;

Γέννηση παιδιού: Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που ζουν στις γειτονιές με το χαμηλότερο εισόδημα, επτά έως 12 μήνες μετά τον τοκετό, αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα συσσώρευσης ιατρικού χρέους.

Το παιχνίδι στην πρώιμη παιδική ηλικία βοηθά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου εγκεφάλου

Το βιβλίο "Ο Εγκέφαλος που Αγαπά να Παίζει" χρησιμεύει ως μια προσβάσιμη επισκόπηση της βαθιάς επιρροής του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. Αυτό το επίκαιρο και προβληματικό βιβλίο προσφέρει πληθώρα γνώσεων και πρακτικών γνώσεων που θα ωφελήσουν τους επαγγελματίες, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και οποιονδήποτε επενδύει στην ευημερία των παιδιών.

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.