Επιστημονικά Νέα

Καραντίνα, μέχρι πότε; Νέα μελέτη μειώνει τις ημέρες καραντίνας για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Καραντίνα, μέχρι πότε; Νέα μελέτη μειώνει τις ημέρες καραντίνας για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Καραντίνα, μέχρι πότε; Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών, CDC, με νέα αναλυτικά δεδομένα από προηγούμενη σχετική μελέτη, προβληματίζει σε σχέση με τον αριθμό των ημερών, που θα πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση οι ασθενείς, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ευρήματα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών, ασθενείς με Covid – 19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, φαίνεται πως μεταδίδουν τον ιό περίπου δύο ημέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων και για μόλις πέντε ημέρες ύστερα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Συνεπώς, θα έπρεπε τα όργανα της πολιτείας, να μειώσουν το διάστημα για τους νοσούντες από κορωνοϊό, εάν κάτι τέτοιο συνεπάγεται και την καλύτερη συνεργασία των ασθενών; ‘Η θα ήταν καλύτερο να παρατείνουμε το συγκεκριμένο διάστημα, ούτως ώστε να αποφύγουμε τη μετάδοση εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο σημαίνει ισχυερό πλήγμα για την οικονομία;

Το κέντρο του CDC, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται μέσα στην εβδομάδα να εκδώσει καινούργιες κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με το προτεινόμενο διάστημα απομόνωσης. Η Γαλλία το Σεμπτέμβριο, έριξε το απαιτούμενο διάστημα απομόνωσης από 14 σε 7 ημέρες, ενώ η Γερμανία, σκέφτεται τώρα να μειώσει το συγκεκριμένο διάστημα σε 5 μόλις ημέρες απομόνωσης.

Η ρύθμιση του διαστήματος απομόνωσης σε μόλις πέντε ημέρες εκτιμάται ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό, να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της πολιτείας, σύμφωνα με τον Dr. Muge Cevik, έναν ειδικό καθηγητή λοιμωξιολόγο, από το Πανεπιστήμιο του Άγιου Ανδρέα της Σκωτίας, ο οποίος και ηγήθηκε της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “The Lancet Microbe”.

Πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι μόνο το 1/5 των ασθενών, που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, κατάφεραν να απομονωθούν για δέκα ημέρες, μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πολλοί άνθρωποι καθυστερούν την εξέτασή τους για μόλυνση από τον κορωνοϊό μέχρι και μία ή και δύο ημέρες, αφότου αρχίσουν να αισθάνονται άρρωστοι, και δεδομένου της καθυστερήσεως της έκδοσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, η κοινωνική απομόνωση έρχεται στο τέλος της περιόδου μετάδοσης του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

K. Μητσοτάκης: Η άρση του lockdown θα γίνει βάσει δεδομένων και όχι ημερομηνιών

Πώς να κάνετε το παιδί να τρωει ισορροπημένα στην καραντίνα

Σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας μπορεί να παραταθεί το lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.