Επιστημονικά Νέα

Καραντίνα, μέχρι πότε; Νέα μελέτη μειώνει τις ημέρες καραντίνας για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Καραντίνα, μέχρι πότε; Νέα μελέτη μειώνει τις ημέρες καραντίνας για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Καραντίνα, μέχρι πότε; Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών, CDC, με νέα αναλυτικά δεδομένα από προηγούμενη σχετική μελέτη, προβληματίζει σε σχέση με τον αριθμό των ημερών, που θα πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση οι ασθενείς, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ευρήματα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών, ασθενείς με Covid – 19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, φαίνεται πως μεταδίδουν τον ιό περίπου δύο ημέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων και για μόλις πέντε ημέρες ύστερα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Συνεπώς, θα έπρεπε τα όργανα της πολιτείας, να μειώσουν το διάστημα για τους νοσούντες από κορωνοϊό, εάν κάτι τέτοιο συνεπάγεται και την καλύτερη συνεργασία των ασθενών; ‘Η θα ήταν καλύτερο να παρατείνουμε το συγκεκριμένο διάστημα, ούτως ώστε να αποφύγουμε τη μετάδοση εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο σημαίνει ισχυερό πλήγμα για την οικονομία;

Το κέντρο του CDC, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται μέσα στην εβδομάδα να εκδώσει καινούργιες κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με το προτεινόμενο διάστημα απομόνωσης. Η Γαλλία το Σεμπτέμβριο, έριξε το απαιτούμενο διάστημα απομόνωσης από 14 σε 7 ημέρες, ενώ η Γερμανία, σκέφτεται τώρα να μειώσει το συγκεκριμένο διάστημα σε 5 μόλις ημέρες απομόνωσης.

Η ρύθμιση του διαστήματος απομόνωσης σε μόλις πέντε ημέρες εκτιμάται ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό, να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της πολιτείας, σύμφωνα με τον Dr. Muge Cevik, έναν ειδικό καθηγητή λοιμωξιολόγο, από το Πανεπιστήμιο του Άγιου Ανδρέα της Σκωτίας, ο οποίος και ηγήθηκε της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “The Lancet Microbe”.

Πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι μόνο το 1/5 των ασθενών, που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, κατάφεραν να απομονωθούν για δέκα ημέρες, μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πολλοί άνθρωποι καθυστερούν την εξέτασή τους για μόλυνση από τον κορωνοϊό μέχρι και μία ή και δύο ημέρες, αφότου αρχίσουν να αισθάνονται άρρωστοι, και δεδομένου της καθυστερήσεως της έκδοσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, η κοινωνική απομόνωση έρχεται στο τέλος της περιόδου μετάδοσης του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

K. Μητσοτάκης: Η άρση του lockdown θα γίνει βάσει δεδομένων και όχι ημερομηνιών

Πώς να κάνετε το παιδί να τρωει ισορροπημένα στην καραντίνα

Σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας μπορεί να παραταθεί το lockdown

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

7 εξωγήινα πλάσματα που ζουν στα βάθη της θάλασσας

Αυτά τα θαλάσσια πλάσματα είναι τόσο παράξενα που δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν προέρχονται από το διάστημα! Όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται στον πλανήτη Γη! Δείτε αυτά τα 9 θαλάσσια πλάσματα που είναι απλώς εξωπραγματικά!

Οι νευροεπιστήμονες ερευνούν τις αιτίες μιας διαδεδομένης οφθαλμικής νόσου

Νευροεπιστήμη κερατοειδής: Η δυστροφία του κερατοειδούς Fuchs είναι μια από τις πιο συχνές ασθένειες των ματιών που διαγιγνώσκονται σε σχεδόν 5% του πληθυσμού της Ευρώπης ηλικίας 40 ετών και άνω. Είναι μια κληρονομική ασθένεια των ματιών που προκαλεί προβλήματα όρασης και συνήθως εκδηλώνεται στη μέση ηλικία. Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου – φουσκάλες στην επιφάνεια […]

Έρευνα ενοχοποιεί το στοματικό σεξ για την εμφάνιση στοματοφαρυγγικού καρκίνου

Στοματικό σεξ: Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Βιρτζίνια Ντρέικ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Cancer" της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, μελέτησαν στοιχεία για 163 άτομα με στοματοφαρυγγικό καρκίνο σχετιζόμενο με τον ιό HPV και άλλους 345 ανθρώπους χωρίς τέτοια πάθηση.