Επιστημονικά Νέα

Ηχοκαρδιογραφία: Εκδόθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες για την αξιολόγηση των προσθετικών καρδιακών βαλβίδων

Ηχοκαρδιογραφία: Εκδόθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες για την αξιολόγηση των προσθετικών καρδιακών βαλβίδων

«Αυτή η νέα κατευθυντήρια γραμμή για τις προσθετικές βαλβίδες ήταν πολύ απαραίτητη, καθώς το πεδίο έχει αλλάξει τόσο πολύ από το 2009, με την εισαγωγή των διαδερμικών βαλβίδων και τις βελτιώσεις στην τρισδιάστατη ηχοκαρδιογραφία και την πολυτροπική απεικόνιση» είπε ο Zoghbi σε δήλωση.

Ηχοκαρδιογραφία: Στις οδηγίες που εκδόθηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Ηχοκαρδιογραφίας (American Society of Echocardiography) και δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στο τεύχος Ιανουαρίου του Περιοδικού της Αμερικανικής Εταιρείας Ηχοκαρδιογραφίας (Journal of the American Society of Echocardiography) παρουσιάζονται ενημερωμένες συστάσεις για την αξιολόγηση της λειτουργίας της προσθετικής βαλβίδας σε ασθενείς με προσθετικές καρδιακές βαλβίδες (PHVs).

Ο William A. Zoghbi, M.D., από το Houston Methodist Hospital, και οι συνεργάτες του σημείωσαν ότι για την αρχική αξιολόγηση και διαχείριση των προσθετικών καρδιακών βαλβίδων PHV, η ηχοκαρδιογραφία είναι η μέθοδος επιλογής. Για την αξιολόγηση της δομής και της λειτουργίας της βαλβίδας, απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Για την αξιολόγηση της λειτουργίας της προσθετικής βαλβίδας και των σχετικών επιπλοκών, κεντρικό ρόλο παίζει το έγχρωμο και φασματικό Doppler. Η αξιολόγηση της λειτουργίας της προσθετικής βαλβίδας είναι πιο δύσκολη από τις εγγενείς βαλβίδες λόγω της υποβέλτιστης απεικόνισης της δομής της προσθετικής βαλβίδας και των συσκευών απόφραξης με διαθωρακικό υπερηχοκαρδιογράφημα και της εγγενούς μεταβλητότητας της αιμοδυναμικής της βαλβίδας και των περιοχών στομίου που παρατηρούνται με το ευρύ φάσμα τύπων και μεγεθών προσθετικών βαλβίδων. Συχνά απαιτείται προηγμένη απεικόνιση σε ασθενείς με υποψία δυσλειτουργίας της προσθετικής βαλβίδας για τον εντοπισμό του μηχανισμού της δυσλειτουργίας ή της σοβαρότητας της παλινδρόμησης. Η αξονική τομογραφία (CT) και ο καρδιαγγειακός μαγνητικός συντονισμός (CMR) έχουν αναδειχθεί ως ισχυρές απεικονιστικές μέθοδοι που συμπληρώνουν το υπερηχοκαρδιογράφημα εκτός από τον παραδοσιακό ρόλο της δισδιάστατης και τρισδιάστατης διοισοφαγικής ηχοκαρδιογραφίας για την αξιολόγηση της δυσλειτουργίας της βαλβίδας.

Η αξονική τομογραφία προσφέρει απεικόνιση υψηλής ανάλυσης με συγκεκριμένο πλεονέκτημα στις μηχανικές βαλβίδες. η κύρια δύναμη του καρδιαγγειακού μαγνητικού συντονισμού CMR είναι η ποσοτικοποίηση της σοβαρότητας της παλινδρόμησης. «Αυτή η νέα κατευθυντήρια γραμμή για τις προσθετικές βαλβίδες ήταν πολύ απαραίτητη, καθώς το πεδίο έχει αλλάξει τόσο πολύ από το 2009, με την εισαγωγή των διαδερμικών βαλβίδων και τις βελτιώσεις στην τρισδιάστατη ηχοκαρδιογραφία και την πολυτροπική απεικόνιση», είπε ο Zoghbi σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο ζημιογόνα είναι τα βακτήρια για την καρδιά σας;

Το τιτάνιο με ειδική επικάλυψη μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων στις προσθετικές εργασίες

Σχεδιάστηκαν e- εξατομικευμένες αναγεννητικές βαλβίδες καρδιάς

Η στρατηγική των νοσοκομείων και η λοίμωξη καρδιακής βαλβίδας

Λιγότερες λοιμώξεις στις μηχανικές βαλβίδες καρδιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τεστ ομιλίας ενός λεπτού θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιολόγηση του κινδύνου άνοιας

«Οι αξιολογήσεις που βασίζονται στην ομιλία είναι μια άλλη ευκαιρία για να εξοικονομήσουμε χρόνο ως γιατροί για να κάνουμε αξιολογήσεις πριν έρθει κάποιος στην κλινική μνήμης», είπε.

Σταδιακή γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες με τρέμουλο στα χέρια

Ιδιοπαθής τρόμος: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και άνοιας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ιδιοπαθή τρόμο.

Τι είναι η σκωληκοειδίτιδα και πότε πρέπει να αφαιρείται;

Σκωληκοειδίτιδα χειρουργείο: Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού θύλακα που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της κοιλιάς.

Τι είναι η νόσος του Addison και πώς αντιμετωπίζεται;

Νόσος Addison: Η νόσος του Addison, γνωστή και ως πρωτοπαθής επινεφριδιακή ανεπάρκεια, είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παραγωγή κορτιζόλης και συχνά ορμονών αλδοστερόνης από τα επινεφρίδια.

Τι είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Aγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (AS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και τελικά σύντηξη των σπονδύλων.