Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ: Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη;

ΗΠΑ: Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη;

ΗΠΑ: Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε θανάτους που σχετίζονται με εγκυμοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε θανάτους που σχετίζονται με εγκυμοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από επιτροπές αναθεώρησης της μητρικής θνησιμότητας σε 36 πολιτείες σχετικά με τις συνθήκες που σχετίζονται με τους θανάτους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Εγκυμοσύνη και θνησιμότητα

Τα δεδομένα, από το 2017 έως το 2019, περιελάμβαναν τις κύριες αιτίες θανάτου ανά φυλή και εθνικότητα. «Η έκθεση παρουσιάζει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα των θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η Δρ Wanda Barfield, διευθύντρια του τμήματος αναπαραγωγικής υγείας στο Εθνικό Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Χρόνιων Νοσημάτων των ΗΠΑ. «Η πλειονότητα των θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη μπορούσαν να προληφθούν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πρωτοβουλίες βελτίωσης της ποιότητας σε πολιτείες, νοσοκομεία και κοινότητες που διασφαλίζουν ότι όλα τα άτομα που είναι έγκυες ή μετά τον τοκετό λαμβάνουν τη σωστή φροντίδα την κατάλληλη στιγμή». Συνολικά, το 22% των θανάτων που αναφέρθηκαν σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με την έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Περίπου το 25% εμφανίστηκε την ημέρα του τοκετού ή εντός επτά ημερών μετά. Περίπου το 53% συνέβη μεταξύ μιας εβδομάδας και ενός έτους μετά την εγκυμοσύνη.

Τα αίτια του θανάτου διέφεραν. Το 23% σχετιζόταν με καταστάσεις ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκτονίας και της υπερβολικής δόσης ή της δηλητηρίασης από διαταραχή χρήσης ουσιών. Ένα άλλο 14% προήλθε από υπερβολική αιμορραγία. 13% από καρδιακές παθήσεις. και 9% το καθένα από λοίμωξη, μυοκαρδιοπάθεια (μια ασθένεια που δυσκολεύει την καρδιά να αντλεί αίμα σε όλο το σώμα) και έναν τύπο θρόμβου αίματος γνωστό ως θρομβωτική εμβολή. Περίπου το 7% πέθανε από διαταραχές που σχετίζονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η φυλή και η εθνικότητα συνυπολογίστηκαν επίσης στους τύπους θανάτων που αναφέρθηκαν, σημείωσαν οι ερευνητές σε δελτίο τύπου του CDC.

Οι καρδιακές παθήσεις ήταν η κύρια υποκείμενη αιτία θανάτων που σχετίζονται με εγκυμοσύνη μεταξύ των μαύρων. Οι καταστάσεις ψυχικής υγείας ήταν η υπ’ αριθμόν ένα υποκείμενη αιτία για τους Ισπανόφωνους και τους λευκούς. Η αιμορραγία ήταν η κύρια υποκείμενη αιτία για τους Ασιάτες. Η έκθεση σημείωσε ότι οι Ινδιάνοι της Αμερικής και οι ιθαγενείς της Αλάσκας (AI/AN) επηρεάστηκαν δυσανάλογα από τους θανάτους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Οι καταστάσεις ψυχικής υγείας και η αιμορραγία ήταν οι πιο κοινές υποκείμενες αιτίες, αντιπροσωπεύοντας περίπου τους μισούς θανάτους με γνωστή εξήγηση. Περίπου το 64% αυτών των θανάτων σε γυναίκες με AI/AN συνέβη μεταξύ μιας εβδομάδας και ενός έτους μετά την εγκυμοσύνη. Πάνω από το 90% μπορούσαν να προληφθούν, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.

Η έκθεση ανέφερε ότι η ερώτηση εάν μια ασθενής είναι έγκυος ή ήταν τον περασμένο χρόνο θα παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία. Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, οι κοινότητες, οι οικογένειες και άλλα συστήματα υποστήριξης πρέπει να γνωρίζουν τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, συμβουλεύει. Οι συστάσεις πρόληψης από τις Επιτροπές Ανασκόπησης Μητρικής Θνησιμότητας περιλαμβάνουν ευρύτερη πρόσβαση στην ασφαλιστική κάλυψη για τη βελτίωση της προγεννητικής φροντίδας και της παρακολούθησης μετά την εγκυμοσύνη. άρση των εμποδίων στη μεταφορά στην περίθαλψη· και την ανάγκη για συστήματα παραπομπής και συντονισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα μείνεις έγκυος εύκολα;

Γρήγορο φθηνό προγεννητικό τεστ μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη του κινδύνου αποβολής

Τα προβιοτικά βοηθούν στην αντιμετώπιση της ναυτίας στην εγκυμοσύνη

Τι μπορεί να σημαίνει η απαγόρευση των αμβλώσεων για γυναίκες με χρόνιες παθήσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει καταστάσεις του εγκεφάλου όπως το εγκεφαλικό και το Αλτσχάιμερ

Έρευνα κλιματική αλλαγή: Η ισχυρή σχέση μεταξύ του κλίματος και των εγκεφαλικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων και των λοιμώξεων του νευρικού συστήματος.

Γιατί η αντίληψη του πόνου στη θερμότητα μειώνεται με την ηλικία;

Πόνος γήρανση: Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γήρανση σχετίζεται με μείωση της αντίληψης του πόνου στη θερμότητα, όπως αποδεικνύεται από τα αυξημένα όρια και τη μείωση της διακριτικότητας.

Πόσες πληροφορίες μπορούν να χωρέσουν οι συνάψεις μας

Νευροεπιστήμη: Για να κατανοήσουν πώς ο εγκέφαλος μαθαίνει και διατηρεί πληροφορίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να ποσοτικοποιήσουν πόσο ισχυρότερη έχει γίνει μια σύναψη μέσω της μάθησης και πόσο ισχυρότερη μπορεί να γίνει.

Close Icon