Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ οικιακοί φροντιστές: Πολλοί επαγγελματίες υγείας αναφέρουν κακή υγεία

ΗΠΑ οικιακοί φροντιστές: Πολλοί επαγγελματίες υγείας αναφέρουν κακή υγεία

ΗΠΑ οικιακοί φροντιστές: Το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, η ανικανότητα να αντέξουν οικονομικά την ιατρική περίθαλψη και το ιστορικό κατάθλιψης συσχετίστηκαν με χειρότερη υγεία μεταξύ των εργαζομένων στο σπίτι.

Οι ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν αυτοαναφερόμενα δεδομένα που συλλέχθηκαν από σχεδόν 3.000 φροντιστές στο σπίτι σε 38 Πολιτείες μεταξύ 2014 και 2018. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι περισσότερο από το 25% βαθμολόγησε τη γενική του υγεία ως μέτρια ή κακή, 1 στους 5 ανέφερε κακή ψυχική υγεία και 14% ανέφερε κακή φυσική υγεία. Το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, η ανικανότητα να αντέξουν οικονομικά την ιατρική περίθαλψη και το ιστορικό κατάθλιψης συσχετίστηκαν με χειρότερη υγεία μεταξύ των εργαζομένων στο σπίτι, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο American Journal of Public Health.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στο σπίτι είχαν πολύ υψηλότερα ποσοστά καταστάσεων όπως αρθρίτιδα, υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και κατάθλιψη από τους βοηθούς υγειονομικής περίθαλψης και τους εργαζόμενους υποστήριξης υγειονομικής περίθαλψης που δεν εργάζονται στα σπίτια ασθενών αλλά έχουν παρόμοιες επαγγελματικές ευθύνες και έχουν επίσης χαμηλούς μισθούς. “Έχουμε δει, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, ότι αυτό το εργατικό δυναμικό παρέχει ουσιαστική, καθημερινή φροντίδα σε ηλικιωμένους ενήλικες για να τους διατηρούν υγιείς στο σπίτι”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Madeline Sterling, επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στο Weill. Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη.

“Αλλά δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν διερευνήσει την υγεία τους. Αυτά τα δεδομένα έδωσαν την ευκαιρία να γίνει αυτό σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο Sterling σε δελτίο τύπου του Weill Cornell. Οι εργαζόμενοι στην κατ’ οίκον υγειονομική περίθαλψη είναι ως επί το πλείστον γυναίκες και μειονότητες και συνήθως απασχολούνται σε υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας. Παρέχουν φροντίδα σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Τα ευρήματα είναι ένα κάλεσμα για δράση για τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων στο σπίτι, είπε ο Sterling.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα όπως υψηλότερους μισθούς, επαρκή ασφάλιση υγείας και καλύτερο έλεγχο και θεραπεία υγείας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μελέτη θα ωθήσει τους ειδικούς της δημόσιας υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να θέσουν σε εφαρμογή τέτοια προγράμματα. Αυτή τη στιγμή, η βελτίωση της υγείας αυτών των εργαζομένων δεν είναι μέρος της συζήτησης και θα έπρεπε να είναι. Υπάρχουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 38% τα επόμενα τρία χρόνια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. στηρίζει τους φροντιστές των ογκολογικών ασθενών

Οι φροντιστές κινδυνεύουν από αυξημένες πιθανότητες υποκειμενικής γνωστικής έκπτωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα εξοντώσουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία.

Πότε θα σταματήσει το μωρό μου να κλαίει τόσο πολύ;

Καμπύλη κλάματος: Το κλάμα είναι μια από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους. Η γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους διεγείρεται όταν οι γονείς αντιδρούν κατάλληλα στα σήματα του παιδιού. 

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μειώσει την ποσότητα του ύπνου ετησίως

Ποιότητα ύπνου: Στην τρέχουσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπό κανονικές συνήθειες διαβίωσης, οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλύτεροι στο να προσαρμόζονται σε ψυχρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες από ό,τι πιο ζεστές συνθήκες.

Νέα στοιχεία για την καταπολέμηση των θανατηφόρων βακτηρίων

Βακτηριακές λοιμώξεις: Η ομάδα ανακάλυψε ότι το Clostridium septicum μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα κύτταρα απελευθερώνοντας μια τοξίνη που δρα σαν σφυρί ανοίγοντας τρύπες στην επιφάνεια του κυττάρου.

Οι επιδόσεις των μαθητών της Βιρτζίνια υποχωρούν μετά το κλείσιμο της COVID, σύμφωνα με έκθεση

Οι γονείς της Βιρτζίνια απογοητεύτηκαν με μια πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των εντολών μάσκας, του κλεισίματος σχολείων, του ακατάλληλου περιεχομένου μαθημάτων και αμφιλεγόμενων θεμάτων όπως η ρητορική των φύλων και η κριτική θεωρία των φυλών και έφεραν την απογοήτευσή τους στις κάλπες στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Πιθανή ανακάλυψη μηχανισμού πίσω από τα μυστηριώδη συμπτώματα της COVID-19

Κορωνοϊός: Μπορούμε να δούμε ότι η πρωτεΐνη ακίδας, όταν επηρεάζεται από το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να παράγει αμυλοειδείς δομές και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει δυνητικά την πήξη του αίματός μας.