Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ φοιτητές υπέρβαροι: 1 στους 3 φοιτητές αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα με το βάρος τους

ΗΠΑ φοιτητές υπέρβαροι: 1 στους 3 φοιτητές αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα με το βάρος τους

ΗΠΑ φοιτητές υπέρβαροι: Μια νέα μελέτη που χρησιμοποιεί εθνικά δεδομένα για άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών διαπίστωσε ότι ενώ ο επιπολασμός της παχυσαρκίας ήταν λίγο πάνω από 6% το 1976 έως το 1980, πλησίασε το 33% από το 2017 έως το 2018.

Οι φοιτητές συχνά παίρνουν βάρος όταν λείπουν από το σπίτι για πρώτη φορά. Όμως τις τελευταίες δεκαετίες, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει πολύ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια νέα μελέτη που χρησιμοποιεί εθνικά δεδομένα για άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών διαπίστωσε ότι ενώ ο επιπολασμός της παχυσαρκίας ήταν λίγο πάνω από 6% το 1976 έως το 1980, πλησίασε το 33% από το 2017 έως το 2018. “Γνωρίζουμε ότι αυτές είναι οι τάσεις που έχουμε δει σε παιδιά, ενήλικες, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά ήμασταν λίγο έκπληκτοι από το μέγεθος της αύξησης”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Δρ. Alejandra Ellison-Barnes και επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη.

“Δεν ξέρουμε αν είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στα παιδιά, επειδή δεν κάναμε αυτήν την ανάλυση, αλλά φαίνεται να είναι υψηλότερη. Και μας εξέπληξε το γεγονός ότι ο μέσος ΔΜΣ [δείκτης μάζας σώματος] σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι τώρα εύρος υπέρβαρων”, είπε η Ellison-Barnes. Αν και δεν είναι είδηση ​​ότι οι ειδικοί ανησυχούν για την παχυσαρκία στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, η εύρεση λύσεων για αυτήν την ηλικιακή ομάδα μπορεί να προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία για τη δημόσια υγεία, πρότειναν οι ερευνητές. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα μπορεί να είναι βασικός στόχος για την πρόληψη της παχυσαρκίας, δεδομένου ότι οι συνήθειες που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συχνά επιμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής.

Αυτά τα νεαρά ενήλικα χρόνια είναι κρίσιμα για την ανάπτυξη των ενηλίκων, γεμάτα με μερικές σημαντικές μεταβάσεις στη ζωή. Είναι επίσης μια εποχή που οι επιστήμονες βλέπουν την εμφάνιση της παχυσαρκίας. Οι ερευνητές εργάζονται για να καταλάβουν γιατί, είπε, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης εάν οι πολιτισμικές τάσεις όσον αφορά την εκπαίδευση ή το εργατικό δυναμικό τις τελευταίες δεκαετίες μπορεί να συμβάλλουν σε αυτές τις αλλαγές.

Το ιστορικό της έρευνας

Μελέτες στο παρελθόν έδειξαν ότι ακόμη και εκείνοι – και αυτό ισχύει για όλους τους ενήλικες όχι μόνο για τους νεοεμφανιζόμενους ενήλικες – αλλά ακόμα και εκείνοι που έχουν επιτυχία στην απώλεια βάρους συχνά ανακτούν το μεγαλύτερο μέρος του μέσα σε πέντε χρόνια. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να δούμε στην εμφάνιση της ενηλικίωσης ως δυνητικά κρίσιμης περιόδου για την πρόληψη της δημιουργίας υπέρβαρου και παχυσαρκίας που θεωρητικά θα παρέμενε μέχρι την ενηλικίωση, επειδή είναι τόσο δύσκολο να αντιστραφεί μόλις εδραιωθεί.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στις 23 Νοεμβρίου στο Journal of the American Medical Association. Τα αποτελέσματα της μελέτης συνάδουν με άλλα δεδομένα που έχει δει, δήλωσε η Δρ. Caroline Apovian, συνδιευθύντρια του Κέντρου Διαχείρισης Βάρους και Ευεξίας στο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη. Το ποσοστό παχυσαρκίας σε κάθε ηλικιακή ομάδα είναι υψηλότερο από ό,τι ήταν παλαιότερα. Οι θεωρίες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες αιτίες:

  • η προσφορά τροφής
  • οι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση αντιδρούν σε δίαιτες με εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, αποθηκεύοντάς το ως λίπος
  • οι σύγχρονοι, καλά ελεγχόμενοι θερμοστάτες που εμποδίζουν τα σώματα να εργαστούν σκληρά για να διατηρήσουν τη ζέστη
  • τα συστατικά σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα

Υπάρχουν όλες αυτές οι συσχετίσεις άλλων πτυχών του περιβάλλοντός μας που έχουν αλλάξει καθώς ο επιπολασμός της παχυσαρκίας έχει αυξηθεί. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δεν υποβιβάζεται εντελώς στα γονίδια επειδή τα γονίδιά μας δεν έχουν αλλάξει τόσο δραστικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό που έχει αλλάξει είναι διάφορες πτυχές του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς τροφής και της προσφοράς τροφίμων. Στις λύσεις για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, αναφέρονται οι εξής:

  • περισσότερες υγιεινές επιλογές για φαγητό και άσκηση στα κολέγια
  • περισσότερη φροντίδα ψυχικής υγείας για τους μαθητές τους

Η παχυσαρκία είναι ένα σύνθετο ζήτημα υγείας και ένας ιστός παραγόντων την επηρεάζει. Είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα υγείας. Θα είναι μια πολύπλοκη λύση. Ωστόσο, η παχυσαρκία είναι ανησυχητική γιατί σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για διάφορα θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Η παχυσαρκία σε αυτόν τον πληθυσμό έχει πραγματικά αυξηθεί σημαντικά και είναι πολύ σημαντικό να εργαστούμε για να κατανοήσουμε τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 48% του πληθυσμού παγκοσμίως είναι παχύσαρκοι, υπέρβαροι ή λιποβαρείς

Διαδεδομένοι μύθοι για την παχυσαρκία που καταρρίπτονται

Σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

Αναφορά για τις πιο υπέρβαρες και παχύσαρκες Πολιτείες του 2021 στην Αμερική.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα για τη θεραπεία της ALS

Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS: Μια νέα μελέτη του Northwestern δείχνει ότι ο εκφυλισμός των κινητικών νευρώνων του εγκεφάλου (τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο που ελέγχουν την κίνηση των άκρων) δεν είναι απλώς ένα υποπροϊόν της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα της σπονδυλικής στήλης.

Η ομάδα αίματος επηρεάζει τελικά τον κορωνοϊό;

Κορωνοϊός ομάδα αίματος: Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη μόλυνση σε σύγκριση με άλλες, με βάση και την ομάδα αίματός τους.

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Περίσφιξη κήλης: Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλεται το χειρουργείο

Κήλη ονομάζεται το μη φυσιολογικό εξόγκωμα που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη) ή της μηροβουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη, μηροκήλη).

1 στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτισμό

ΗΠΑ αυτισμός: Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 8χρονων, 1 στους 44 είχε διαγνωστεί με αυτισμό, σε σύγκριση με 1 στους 54 που ταυτοποιήθηκαν με αυτισμό το 2016.

Διαβήτης τύπου 2-Έρευνα θέλει να εξετάσει τη συμβολή του ανθεκτικού αμύλου στη διαχείριση της γλυκαιμίας

Ανθεκτικό άμυλο διαβήτης: Εάν η υπόθεση αποδειχθεί, θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 με επίκεντρο τη διατροφή και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο.