Επιστημονικά Νέα

Ιός Marburg: Τι είναι αυτή η νόσος που μοιάζει με τον Έμπολα;

Ιός Marburg: Τι είναι αυτή η νόσος που μοιάζει με τον Έμπολα;

Ιός Marburg: Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το πρώτο ξέσπασμα της νόσου του ιού Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα στην Γκάνα, αφού τα εργαστήρια επιβεβαίωσαν τις λοιμώξεις σε δύο περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε το πρώτο ξέσπασμα της νόσου του ιού Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα στην Γκάνα, αφού τα εργαστήρια επιβεβαίωσαν τις λοιμώξεις σε δύο περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η ασθένεια, ένας μολυσματικός αιμορραγικός πυρετός στην ίδια οικογένεια με τον Έμπολα, μεταδίδεται στους ανθρώπους από νυχτερίδες φρούτων και μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω άμεσης επαφής με σωματικά υγρά μολυσμένων ανθρώπων και επιφανειών, δήλωσε ο ΠΟΥ.

Ιός Marburg

Μια προκαταρκτική ανάλυση δειγμάτων από δύο ασθενείς από τη νότια περιοχή Ασάντι της Γκάνας, και οι δύο πέθαναν και δεν είχαν σχέση μεταξύ τους, βρέθηκε θετική, αλλά προωθήθηκαν για πλήρη επιβεβαίωση στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Το εργαστήριο της υπηρεσίας υγείας του ΟΗΕ επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Noguchi Memorial στην Γκάνα, ανέφερε ο ΠΟΥ σε δήλωση την Κυριακή. Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας 26χρονος άνδρας που εισήχθη σε νοσοκομείο στις 26 Ιουνίου και πέθανε στις 27 Ιουνίου. Ο δεύτερος ήταν ένας 51χρονος άνδρας που πήγε στο νοσοκομείο στις 28 Ιουνίου και πέθανε την ίδια μέρα, είπε ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι και οι δύο άνδρες αναζήτησαν θεραπεία στο ίδιο νοσοκομείο.

“Οι υγειονομικές αρχές έχουν ανταποκριθεί γρήγορα, προετοιμάζοντας δυναμικά για ένα πιθανό ξέσπασμα”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική, Δρ Matshidiso Moeti. “Αυτό είναι καλό γιατί χωρίς άμεση και αποφασιστική δράση, η Μάρμπουργκ μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο ΠΟΥ βρίσκεται επί τόπου υποστηρίζοντας τις υγειονομικές αρχές και τώρα που ανακοινώθηκε το ξέσπασμα, συγκεντρώνουμε περισσότερους πόρους για την απάντηση”. Περισσότερες από 90 επαφές, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον τομέα της υγείας και μελών της κοινότητας, έχουν εντοπιστεί και παρακολουθούνται, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Το Marburg είναι δυνητικά πολύ επιβλαβές και θανατηφόρο: Τα ποσοστά θνησιμότητας από κρούσματα σε προηγούμενα κρούσματα κυμαίνονταν από 24 τοις εκατό έως 88 τοις εκατό. Αυτή η επιδημία σηματοδοτεί μόλις τη δεύτερη φορά που ανιχνεύεται η ασθένεια στη Δυτική Αφρική. Η Γουινέα επιβεβαίωσε ένα μόνο κρούσμα που εντοπίστηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Το ξέσπασμα στη Γουινέα ανακοινώθηκε πάνω από πέντε εβδομάδες αργότερα. Προηγούμενα κρούσματα Marburg και μεμονωμένα κρούσματα έχουν εμφανιστεί στην Αγκόλα, το Κονγκό, την Κένυα, τη Νότια Αφρική και την Ουγκάντα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θάνατοι από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια αυξήθηκαν κατά 15% κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις ΗΠΑ, λέει το CDC

Ξεκίνησε η νέα τηλεφωνική γραμμή 988 για την πρόληψη αυτοκτονιών στις ΗΠΑ

Παρεχοϊοί: Συμπτώματα και παράγοντες κινδύνου του ιού που μολύνει βρέφη

Η Γκάνα ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού Marburg

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Αϋπνία εγκεφαλικό: Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αϋπνίας και της προτεραιότητας στις υγιεινές συνήθειες ύπνου για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Η αναγνώριση της αιτίας της μυοκαρδιοπάθειας στα παιδιά είναι το κλειδί για αποτελεσματική θεραπεία

"Το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, καθώς οι περιορισμοί στο μέγεθος του δείγματος και τη χρηματοδότηση στις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές αντιμετωπίζονται τώρα με τη χρήση δικτύων μάθησης που περιλαμβάνουν πολλά κέντρα παιδιατρικής μυοκαρδιοπάθειας", δήλωσε ο Lipshultz.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλωπεκία;

Ανδρική αραίωση μαλλιών: Η ανδρική αραίωση είναι μια σταδιακή διαδικασία τριχόπτωσης που συνήθως ξεκινά στη δεκαετία των 30, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα.

Δωρεά κυττάρων σε βιοτράπεζες

Ιατρικές ανακαλύψεις: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό τα κύτταρα από το σώμα σας να αναπτύσσονται κάπου σε ένα εργαστήριο και να χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή νέων αντικαρκινικών φαρμάκων.