Επιστημονικά Νέα

Iνομυαλγία: Νέα έρευνα προτείνει ότι η ινομυαλγία είναι μια ασθένεια του ανοσοποιητικού

Iνομυαλγία: Νέα έρευνα προτείνει ότι η ινομυαλγία είναι μια ασθένεια του ανοσοποιητικού

Iνομυαλγία: Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ινομυαλγία είναι μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάτι που αναθεωρεί την τρέχουσα άποψη ότι προέρχεται από το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.

Η ινομυαλγία, ή το σύνδρομο ινομυαλγίας, είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα πολλά από τα συμπτώματα που συναντώνται στο σύνδρομο της ινομυαλγίας προκαλούνται από αντισώματα που αυξάνουν τη δραστηριότητα των νεύρων που αισθάνονται τον πόνο στο σώμα.

Ειδικότερα, νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης (IoPPN) στο King’s College του Λονδίνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και το Ινστιτούτο Karolinska, έδειξε ότι πολλά από τα συμπτώματα στο σύνδρομο ινομυαλγίας (FMS) προκαλούνται από αντισώματα που αυξάνονται η δραστηριότητα των νεύρων που ανιχνεύουν τον πόνο σε όλο το σώμα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ινομυαλγία είναι μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάτι που αναθεωρεί την τρέχουσα άποψη ότι προέρχεται από το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Investigation, καταδεικνύει ότι η αυξημένη ευαισθησία στον πόνο, η μυϊκή αδυναμία, η μειωμένη κίνηση και ο μειωμένος αριθμός μικρών νευρικών ινών στο δέρμα που είναι τυπικά συμπτώματα στην ινομυαλγία, είναι συνέπεια των αντισωμάτων των ασθενών.

«Οι συνέπειες αυτής της μελέτης είναι βαθιές. Η διαπίστωση ότι η ινομυαλγία είναι μια αυτοάνοση διαταραχή θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την κατάσταση και θα ανοίξει το δρόμο για πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν με ινομυαλγία. Το έργο μας έχει αποκαλύψει έναν εντελώς νέο τομέα θεραπευτικών επιλογών και θα δώσει πραγματική ελπίδα στους ασθενείς με ινομυαλγία. Η προηγούμενη διερεύνηση των θεραπειών παρεμποδίστηκε από την περιορισμένη κατανόηση της ασθένειας. Αυτό πρέπει τώρα να αλλάξει. Η θεραπεία για την ινομυαλγία επικεντρώνεται σε ήπιες αεροβικές ασκήσεις, καθώς και φαρμακευτικές και ψυχολογικές θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για τη διαχείριση του πόνου, αν και αυτές έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές στους περισσότερους ασθενείς και έχουν αφήσει πίσω τους μια τεράστια ανεκπλήρωτη κλινική ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριαστικά ο Δρ David Andersson, κύριος ερευνητής της μελέτης από το King’s College στο Λονδίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τεχνητή νοημοσύνη και αιθητήρες θα παρακολουθούν τις κινήσεις ασθενών που χρήζουν φροντίδας στο σπίτι

Ο χρόνιος πόνος πυροδοτεί δύο άλλες παθήσεις

Ινομυαλγία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής, Κ. Τριανταφυλλίδης, δίνει το γενετικό προφίλ των ιών της ευλογιάς, ανεμοβλογιάς και ευλογιάς των πιθήκων

Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο εγείρει ανησυχία ότι ο ιός μπορεί να υποστεί γενετικές αλλαγές για να μπορέσει να εξαπλωθεί πιο αποτελεσματικά από άτομο σε άτομο, αν και δεν είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε μεταλλάξεις.

Η ανάπτυξη του οπτικού συστήματος εμπλέκεται σε βρέφη που αναπτύσσουν αυτισμό

Εγκέφαλος παιδιά: Όταν οι γονείς και τα μωρά δένονται, όταν κλείνουν τα μάτια και βιώνουν τον κόσμο τους μαζί μέρα με τη μέρα, δεν είναι απλά χαριτωμένο. Αντικατοπτρίζει το πώς τα μωρά μαθαίνουν να ερμηνεύουν τις λεπτές ενδείξεις για το περιβάλλον τους.

Ο θηλασμός ενισχύει το IQ του παιδιού

Θηλασμός: Ο θηλασμός θεωρείται από καιρό ότι συμβάλλει στην ενίσχυση του IQ ενός παιδιού, αλλά άλλοι παράγοντες όπως το μορφωτικό επίπεδο ή/και η κοινωνική θέση της μαμάς θα μπορούσαν επίσης να αιτιολογούν ορισμένα από τα οφέλη.

Αξιολόγηση των κινδύνων ανεπιθύμητων εκβάσεων με διαβήτη κύησης

Διαβήτης κύησης: Υπάρχει ανάγκη για βελτιωμένη κατανόηση της παθοφυσιολογίας του σακχαρώδους διαβήτη κύησης για την ενημέρωση της πρόβλεψης του κινδύνου για τη μείωση των δυσμενών εκβάσεων της εγκυμοσύνης.