Επιστημονικά Νέα

Επιστήμονες : Εντοπίζουν την βασική αιτία της Ινομυαλγίας

Επιστήμονες : Εντοπίζουν την βασική αιτία της Ινομυαλγίας

Επιστήμονες : Νέα έρευνα φέρνει στο φως , ότι η βάση της ινομυαλγίας βρίσκεται στην παλάμη του χεριού και όχι του εγκεφάλου όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα.

Για την ασθένεια της Ινομυαλγίας, δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις. Αυτά που όμως που γνωρίζουμε είναι τα συμπτώματα που προκαλεί ,και τα οποία  είναι πόνοι στα χέρια και τα πόδια. Ο τρόπος να ανιχνευθεί ήταν μέσω ειδικών μηχανημάτων τα οποία σάρωναν τον εγκέφαλο και έδειχναν την αύξηση του πόνου.

.,

Μελέτη που διενεργήθηκε από επιστήμονες, και στο τεύχος αυτού του τεύχους του Pain Medicine,  έφερε στο φως, ότι κεντρικός πυρήνας για την δημιουργία της ινομυαλγίας , βρίσκεται στην παλάμη των χεριών. Παρακάτω αναλύουμε τους λόγους που ώθησαν τους επιστήμονες σε αυτό το συμπέρασμα.

Ανακαλύψεις επιστημών

 • Οι επιστήμονες κατά την μελέτη, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ινομυαλγία, συγκέντρωναν στις παλάμες των χεριών, τεράστια αύξηση στον αριθμό των αισθητηριακών νευρικών ινών στο αίμα.

Που οφείλονται τα συμπτώματα της Ινομυαλγίας

 • Η παραπάνω αποκάλυψη, έκανε τους επιστήμονες να κατανοήσουν που οφείλονται άλλα συμπτώματα της νόσου, όπως είναι οι πόνοι στα χέρια και στα πόδια .
 • Ο πόνος σε αυτά τα σημεία, οφείλεται στην επιτάχυνση της ροής του αίματος και στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Η λειτουργία των άκρων

 • Τα άκρα δρουν σαν δεξαμενές που αποθηκεύουν αίμα για να υπάρχει όποτε το σώμα το χρειαστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς ινομυαλγία να νοιώθουν πόνο σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες.
 • Η μείωση του αίματος κάνει τους ασθενείς με ινομυαλγία να νοιώθουν κόπωση.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανακάλυψη

 • Η ανακάλυψη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην εφεύρεση καλύτερων θεραπειών ,αλλά και στην πιο γρήγορη εύρεση της νόσου. Αφού μέχρι στιγμής για να ανιχνευθεί σε ασθενεί χρειάζονται πολλές εξετάσεις.

Οι γυναίκες προσβάλλονται πιο εύκολα από την νόσο

 • Αποδεδειγμένα η ινομυαλγία προσβάλει το γυναικείο φύλλο, δύο φορές συχνότερα από το ανδρικό.

Τι είναι η ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι μια μακροχρόνια (χρόνια) πάθηση.

Προκαλεί:

 • Πόνος στους μύες και τα οστά (μυοσκελετικός πόνος)
 • Περιοχές τρυφερότητας
 • Γενική κόπωση
 • Ύπνος και γνωστικές διαταραχές

Ακολουθεί βίντεο για την ινομυαλγία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

To σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από χρόνιο διάχυτο μυοσκελετικό πόνο είναι η ινομυαλγία

Ινομυαλγία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Η διατροφή για να αντιμετωπίσετε την ινομυαλγία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μειώσει την ποσότητα του ύπνου ετησίως

Ποιότητα ύπνου: Στην τρέχουσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπό κανονικές συνήθειες διαβίωσης, οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλύτεροι στο να προσαρμόζονται σε ψυχρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες από ό,τι πιο ζεστές συνθήκες.

Νέα στοιχεία για την καταπολέμηση των θανατηφόρων βακτηρίων

Βακτηριακές λοιμώξεις: Η ομάδα ανακάλυψε ότι το Clostridium septicum μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα κύτταρα απελευθερώνοντας μια τοξίνη που δρα σαν σφυρί ανοίγοντας τρύπες στην επιφάνεια του κυττάρου.

Οι επιδόσεις των μαθητών της Βιρτζίνια υποχωρούν μετά το κλείσιμο της COVID, σύμφωνα με έκθεση

Οι γονείς της Βιρτζίνια απογοητεύτηκαν με μια πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των εντολών μάσκας, του κλεισίματος σχολείων, του ακατάλληλου περιεχομένου μαθημάτων και αμφιλεγόμενων θεμάτων όπως η ρητορική των φύλων και η κριτική θεωρία των φυλών και έφεραν την απογοήτευσή τους στις κάλπες στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Πιθανή ανακάλυψη μηχανισμού πίσω από τα μυστηριώδη συμπτώματα της COVID-19

Κορωνοϊός: Μπορούμε να δούμε ότι η πρωτεΐνη ακίδας, όταν επηρεάζεται από το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να παράγει αμυλοειδείς δομές και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει δυνητικά την πήξη του αίματός μας.

Το γενετικό υπόβαθρο των σοβαρών λοιμώξεων από σταφυλόκοκκο

Σταφυλόκοκκος: Τα άτομα με δύο λειτουργικά αντίγραφα του γονιδίου φαίνεται να είναι υγιή, όσοι δεν έχουν λειτουργικά αντίγραφα έχουν αυτοφλεγμονώδη νόσο και όσοι έχουν ένα λειτουργικό αντίγραφο είναι επιρρεπή σε σοβαρές λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Μασαχουσέτης επιβεβαίωσαν την Τετάρτη το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων φέτος

Ο τελευταίος Αμερικανός που είχε ευλογιά πιθήκων ήταν κάτοικος του Μέριλαντ που προσβλήθηκε από τον ιό λίγο μετά την επιστροφή του από τη Νιγηρία τον περασμένο Νοέμβριο. Υγειονομικοί υπάλληλοι στο Τέξας επιβεβαίωσαν επίσης ένα κρούσμα τον περασμένο Ιούλιο σε έναν άνδρα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει από τη Νιγηρία.