Επιστημονικά Νέα

Επιστήμονες : Εντοπίζουν την βασική αιτία της Ινομυαλγίας

Επιστήμονες : Εντοπίζουν την βασική αιτία της Ινομυαλγίας

Επιστήμονες : Νέα έρευνα φέρνει στο φως , ότι η βάση της ινομυαλγίας βρίσκεται στην παλάμη του χεριού και όχι του εγκεφάλου όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα.

Για την ασθένεια της Ινομυαλγίας, δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις. Αυτά που όμως που γνωρίζουμε είναι τα συμπτώματα που προκαλεί ,και τα οποία  είναι πόνοι στα χέρια και τα πόδια. Ο τρόπος να ανιχνευθεί ήταν μέσω ειδικών μηχανημάτων τα οποία σάρωναν τον εγκέφαλο και έδειχναν την αύξηση του πόνου.

.,

Μελέτη που διενεργήθηκε από επιστήμονες, και στο τεύχος αυτού του τεύχους του Pain Medicine,  έφερε στο φως, ότι κεντρικός πυρήνας για την δημιουργία της ινομυαλγίας , βρίσκεται στην παλάμη των χεριών. Παρακάτω αναλύουμε τους λόγους που ώθησαν τους επιστήμονες σε αυτό το συμπέρασμα.

Ανακαλύψεις επιστημών

 • Οι επιστήμονες κατά την μελέτη, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ινομυαλγία, συγκέντρωναν στις παλάμες των χεριών, τεράστια αύξηση στον αριθμό των αισθητηριακών νευρικών ινών στο αίμα.

Που οφείλονται τα συμπτώματα της Ινομυαλγίας

 • Η παραπάνω αποκάλυψη, έκανε τους επιστήμονες να κατανοήσουν που οφείλονται άλλα συμπτώματα της νόσου, όπως είναι οι πόνοι στα χέρια και στα πόδια .
 • Ο πόνος σε αυτά τα σημεία, οφείλεται στην επιτάχυνση της ροής του αίματος και στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Η λειτουργία των άκρων

 • Τα άκρα δρουν σαν δεξαμενές που αποθηκεύουν αίμα για να υπάρχει όποτε το σώμα το χρειαστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς ινομυαλγία να νοιώθουν πόνο σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες.
 • Η μείωση του αίματος κάνει τους ασθενείς με ινομυαλγία να νοιώθουν κόπωση.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανακάλυψη

 • Η ανακάλυψη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην εφεύρεση καλύτερων θεραπειών ,αλλά και στην πιο γρήγορη εύρεση της νόσου. Αφού μέχρι στιγμής για να ανιχνευθεί σε ασθενεί χρειάζονται πολλές εξετάσεις.

Οι γυναίκες προσβάλλονται πιο εύκολα από την νόσο

 • Αποδεδειγμένα η ινομυαλγία προσβάλει το γυναικείο φύλλο, δύο φορές συχνότερα από το ανδρικό.

Τι είναι η ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι μια μακροχρόνια (χρόνια) πάθηση.

Προκαλεί:

 • Πόνος στους μύες και τα οστά (μυοσκελετικός πόνος)
 • Περιοχές τρυφερότητας
 • Γενική κόπωση
 • Ύπνος και γνωστικές διαταραχές

Ακολουθεί βίντεο για την ινομυαλγία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

To σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από χρόνιο διάχυτο μυοσκελετικό πόνο είναι η ινομυαλγία

Ινομυαλγία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Η διατροφή για να αντιμετωπίσετε την ινομυαλγία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιατρική διαμάχη στη Γαλλία για τη μη εγκεκριμένη κλινική δοκιμή για τη θεραπεία της COVID

Το νοσοκομείο δήλωσε στο AFP ότι περιμένει τη γνώμη της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων ANSM προτού συνεχίσει τις δοκιμές. "Το ερευνητικό νοσοκομείο IHU Mediterranee πρέπει να δείξει ότι έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες" πριν επιτραπούν οι δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ANSM, χωρίς να θέσει χρονοδιάγραμμα.

Γιατί πονάει ο ουρανίσκος σας;

Ουρανίσκος πόνος: Πότε να ανησυχήσετε εάν πονάει επίμονα ο ουρανίσκος σας και τι σηματοδοτεί για την υγεία σας;

Πώς το Botox εισέρχεται στα εγκεφαλικά κύτταρα - Ανακάλυψη που θα μπορούσε να σώσει ζωές

Η ανακάλυψη σημαίνει ότι μπορούν να εντοπιστούν νέοι θεραπευτικοί στόχοι για την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών για την αλλαντίαση - μια σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη. «Τώρα γνωρίζουμε πώς αυτό το σύμπλεγμα επιτρέπει την εσωτερίκευση της τοξίνης, μπορούμε να αποκλείσουμε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ οποιωνδήποτε δύο από τους τρεις υποδοχείς για να σταματήσουμε τις θανατηφόρες τοξίνες να εισέλθουν στους νευρώνες», είπε ο καθηγητής Meunier.