Επιστημονικά Νέα

Επιστήμονες : Εντοπίζουν την βασική αιτία της Ινομυαλγίας

Επιστήμονες : Εντοπίζουν την βασική αιτία της Ινομυαλγίας

Επιστήμονες : Νέα έρευνα φέρνει στο φως , ότι η βάση της ινομυαλγίας βρίσκεται στην παλάμη του χεριού και όχι του εγκεφάλου όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα.

Για την ασθένεια της Ινομυαλγίας, δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις. Αυτά που όμως που γνωρίζουμε είναι τα συμπτώματα που προκαλεί ,και τα οποία  είναι πόνοι στα χέρια και τα πόδια. Ο τρόπος να ανιχνευθεί ήταν μέσω ειδικών μηχανημάτων τα οποία σάρωναν τον εγκέφαλο και έδειχναν την αύξηση του πόνου.

.,

Μελέτη που διενεργήθηκε από επιστήμονες, και στο τεύχος αυτού του τεύχους του Pain Medicine,  έφερε στο φως, ότι κεντρικός πυρήνας για την δημιουργία της ινομυαλγίας , βρίσκεται στην παλάμη των χεριών. Παρακάτω αναλύουμε τους λόγους που ώθησαν τους επιστήμονες σε αυτό το συμπέρασμα.

Ανακαλύψεις επιστημών

 • Οι επιστήμονες κατά την μελέτη, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ινομυαλγία, συγκέντρωναν στις παλάμες των χεριών, τεράστια αύξηση στον αριθμό των αισθητηριακών νευρικών ινών στο αίμα.

Που οφείλονται τα συμπτώματα της Ινομυαλγίας

 • Η παραπάνω αποκάλυψη, έκανε τους επιστήμονες να κατανοήσουν που οφείλονται άλλα συμπτώματα της νόσου, όπως είναι οι πόνοι στα χέρια και στα πόδια .
 • Ο πόνος σε αυτά τα σημεία, οφείλεται στην επιτάχυνση της ροής του αίματος και στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Η λειτουργία των άκρων

 • Τα άκρα δρουν σαν δεξαμενές που αποθηκεύουν αίμα για να υπάρχει όποτε το σώμα το χρειαστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς ινομυαλγία να νοιώθουν πόνο σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες.
 • Η μείωση του αίματος κάνει τους ασθενείς με ινομυαλγία να νοιώθουν κόπωση.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανακάλυψη

 • Η ανακάλυψη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην εφεύρεση καλύτερων θεραπειών ,αλλά και στην πιο γρήγορη εύρεση της νόσου. Αφού μέχρι στιγμής για να ανιχνευθεί σε ασθενεί χρειάζονται πολλές εξετάσεις.

Οι γυναίκες προσβάλλονται πιο εύκολα από την νόσο

 • Αποδεδειγμένα η ινομυαλγία προσβάλει το γυναικείο φύλλο, δύο φορές συχνότερα από το ανδρικό.

Τι είναι η ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι μια μακροχρόνια (χρόνια) πάθηση.

Προκαλεί:

 • Πόνος στους μύες και τα οστά (μυοσκελετικός πόνος)
 • Περιοχές τρυφερότητας
 • Γενική κόπωση
 • Ύπνος και γνωστικές διαταραχές

Ακολουθεί βίντεο για την ινομυαλγία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

To σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από χρόνιο διάχυτο μυοσκελετικό πόνο είναι η ινομυαλγία

Ινομυαλγία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Η διατροφή για να αντιμετωπίσετε την ινομυαλγία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.

Νέα έρευνα εντοπίζει την πιθανή αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ, παρέχοντας δυνατότητες για νέα θεραπεία

Αλτσχάιμερ: "Ενώ τώρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι η αφθονία των τοξικών πρωτεϊνικών εναποθέσεων στο αίμα θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής ενός ατόμου και ορισμένων φαρμάκων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν συγκεκριμένατα τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης-αμυλοειδούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής John Mamo από το Πανεπιστημίο Curtin.

Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι προσφέρει η χρήση της μάσκας στους ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο. Επί πόσες ώρες την ημέρα και πόσο καιρό συνήθως χρησιμοποιείται. Τι λένε οι ειδικοί στην αποκατάσταση εγκαυμάτων. Με το πρόσωπό της καλυμμένο με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, […]

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προηγούμενη έρευνα σε όγκους σε στάδιο 1 έως 3 διαπίστωσε ότι η εξέταση Galleri εντόπισε το 67% μιας δωδεκάδας προκαθορισμένων καρκίνων που ευθύνονται για περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και περίπου το 41% όλων των καρκίνων.

H απεικόνιση αμφιβληστροειδούς ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ

Αλτσχάιμερ: Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η παρουσία κηλίδων αμφιβληστροειδούς στα μάτια συσχετίζεται με σαρώσεις εγκεφάλου που δείχνουν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικού αμυλοειδούς. Το εύρημα υποδηλώνει ότι η μη επεμβατική απεικόνιση αμφιβληστροειδούς μπορεί να είναι χρήσιμη ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ.

Μηδενικός ο κίνδυνος αυτόματων αποβολών από τα mRNA εμβόλια λένε ερευνητές

Τα δεδομένα αυτά συνηγορούν υπέρ του ότι ο εμβολιασμός των εγκύων πριν την σύλληψη ή κατά την κύηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο των αυτόματων αποβολών πέρα από το αναμενόμενο και υποστηρίζουν την ασφάλεια των mRNA εμβολίων.

Οι συνήθειες άσκησης της μητέρας επηρεάζουν την πνευμονική λειτουργία του βρέφους

Εγκυμοσύνη: "Στη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από αδρανείς μητέρες ήταν πιο πιθανό να ανήκουν στην ομάδα με τη χαμηλότερη πνευμονική λειτουργία σε σύγκριση με τα μωρά που γεννήθηκαν από ενεργές σωματικά μητέρες", σημειώνει η παιδίατρος, Δρ Hrefna Katrin Gudmundsdottir.