Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Ηνωμένο Βασίλειο Covid-19: Νέο εργαλείο αναγνωρίζει τις ομάδες κινδύνου

Ηνωμένο Βασίλειο Covid-19: Νέο εργαλείο αναγνωρίζει τις ομάδες κινδύνου

Ηνωμένο Βασίλειο Covid-19: Ποιες ομάδες βρίσκονται σε κίνδυνο σύμφωνα με μελέτη για να νοσήσουν με κορωνοϊό; Νέο εργαλείο προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, αν και πολύ λίγοι θάνατοι ή νοσηλείες μετά τον εμβολιασμό συνέβησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρκετές ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες. Ένα νέο εργαλείο εντοπίζει άτομα με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών αποτελεσμάτων από πρωτοποριακές λοιμώξεις SARS-CoV-2. Η SARS-CoV-2 είναι ο κορωνοϊός που προκαλεί τον COVID-19. Υπάρχει ελπίδα ότι αυτές οι πληροφορίες επιτρέπουν στους επαγγελματίες υγείας και στους ασθενείς να λαμβάνουν καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις στρατηγικές του COVID-19. Πριν από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, οι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξαν το εργαλείο εκτίμησης κινδύνου QCOVID για τον εντοπισμό εκείνων με τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας στο νοσοκομείο με COVID-19.

Η μεγάλη σημασία του νέου εργαλείου

Το εργαλείο είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη 1,5 εκατομμυρίου ατόμων στον Εθνικό Κατάλογο Ασθενών. Βοήθησε έτσι τις αρχές να δώσουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς. Παραμένει, ωστόσο, ένας υπολειπόμενος κίνδυνος σημαντικών λοιμώξεων για άτομα που είναι πλήρως ή εν μέρει εμβολιασμένα. Για να εντοπιστούν τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από μολύνσεις, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσαν ένα έγγραφο που παρουσιάζει ένα ενημερωμένο εργαλείο QCOVID που ονομάζεται QCOVID3.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο μέρος για την εφαρμογή προγράμματος εμβολιασμού και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα δεδομένα κλινικής έρευνας στον κόσμο. Αναπτύξαμε αυτό το νέο εργαλείο χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων QResearch για να βοηθήσουμε την [Εθνική Υπηρεσία Υγείας] να εντοπίσει ποιοι ασθενείς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών αποτελεσμάτων παρά τον εμβολιασμό για στοχευμένη παρέμβαση.

Πάνω από 6 εκατομμύρια σύνολα δεδομένων εμβολιασμένων ενηλίκων μελετήθηκαν χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο QCOVID3. Από αυτούς τους ενήλικες, περισσότερα από 5 εκατομμύρια είχαν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Τα σύνολα δεδομένων περιελάμβαναν 2.031 θανάτους που σχετίζονται με τον COVID-19 και 1.929 νοσηλεία που σχετίζονται με τον COVID-19, 4% και 3,7% των οποίων, αντίστοιχα, συνέβησαν 14 ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.

Το νέο εργαλείο QCOVID3 έχει εντοπίσει αρκετές ομάδες εμβολιασμένων ατόμων που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να πεθάνουν ή να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης SARS-CoV-2. Ο αλγόριθμος QCOVID3 αναγνώρισε τις ακόλουθες ομάδες ως υψηλού κινδύνου, κατά φθίνουσα σειρά:

 • άτομα με σύνδρομο Down
 • όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού
 • άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο
 • όσοι ζουν σε οίκους ευγηρίας
 • άτομα που λαμβάνουν χημειοθεραπεία
 • όσοι είχαν πρόσφατα μεταμόσχευση μυελού των οστών ή μεταμόσχευση στερεών οργάνων
 • άτομα με HIV ή AIDS
 • όσοι πάσχουν από άνοια
 • άτομα με νόσο του Πάρκινσον
 • ασθενείς με σπάνιες νευρολογικές καταστάσεις
 • άτομα με κίρρωση
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 3/10 – 1.165 νέα κρούσματα – 31 νεκροί – 332 διασωληνωμένοι

Ανοίγουν αύριο τα πανεπιστήμια με υγειονομικούς κανόνες - Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Άτομα με προπανδημικές προκλήσεις ψυχικής υγείας βίωσαν δεινότερα τις επιπτώσεις της Covid

Κορωνοϊός: Μίνι lockdown σε Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση κάνει τα κορίτσια να έχουν την πρώτη τους περίοδο νωρίτερα 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να διαταράξει τη λεπτή ισορροπία των ορμονών στο σώμα, επηρεάζοντας συγκεκριμένα τα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ουλίτιδα

Ουλίτιδα: Είναι μια κοινή οδοντική πάθηση που περιλαμβάνει φλεγμονή των ούλων. Συνήθως προκαλείται από κακή στοματική υγιεινή που οδηγεί στη συσσώρευση πλάκας στα δόντια.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το πόδι του αθλητή;

Πόδι του αθλητή: Κατανοώντας τα αίτια και τα συμπτώματά του, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουν τα πόδια τους από αυτήν την κοινή μυκητιασική λοίμωξη.

Οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα

Μάτια θερμοκρασία: Το οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα (HIOS) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από δυσφορία στα μάτια και βλάβες που προκύπτουν από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τι να κάνετε αν σπάσετε κάτι στην παλάμη σας;

Παλάμη σπάσιμο: Εάν σπάσετε ένα οστό στην παλάμη σας, είναι σημαντικό να λάβετε άμεσα και κατάλληλα μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά και να εξασφαλίσετε τη σωστή επούλωση.

Close Icon