Επιστημονικά Νέα

Ηλικιωμένοι: Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Ηλικιωμένοι: Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.

Ηλικιωμένοι: Οι πτώσεις μεταξύ των ηλικιωμένων είναι η κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από τρία εκατομμύρια επισκέψεις στα επείγοντα ετησίως και δημιουργώντας περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο ιατρικό κόστος (για στοιχεία που σχετίζονται με τις ΗΠΑ). Αυτοί οι αριθμοί γίνονται χειρότεροι καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, όπου οι πτώσεις είναι η πιο κοινή αιτία θανάτων λόγω τραυματισμών σε άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών. Υπάρχει επίσης υψηλότερο ποσοστό ατόμων που επηρεάζονται από χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.

Μια κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία Medicaid (μια διαδικασία των ΗΠΑ που συμβάλλει στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης για ορισμένα άτομα με περιορισμένο εισόδημα και πόρους), η Highmark Wholecare, ξεκίνησε ένα έργο επίδειξης χρησιμοποιώντας το λογισμικό εκπαίδευσης εγκεφάλου BrainHQ. Ο στόχος του έργου, που πραγματοποιείται στην Πενσυλβάνια, είναι να μειωθεί ο κίνδυνος πτώσης και τραυματισμού στον πιο ευάλωτο πληθυσμό της.

Αυτοί είναι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο πτώσεων που λαμβάνουν Medicaid.

Αυτή η προσέγγιση στη φροντίδα των ηλικιωμένων ταιριάζει με το παράδειγμα «ολικής φροντίδας», το οποίο είναι μια νέα προσέγγιση στην υγειονομική περίθαλψη που επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν υγεία ολόκληρης της ζωής τους, όχι μόνο τη σωματική υγεία. Αυτό είναι η ψυχική υγεία και η γενική υγεία του εγκεφάλου.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, εκ πρώτης όψεως, ότι το να κάθεσαι σε έναν υπολογιστή για να κάνεις ασκήσεις εγκεφάλου μπορεί να βελτιώσει την κίνηση ενός ατόμου. Ωστόσο, τα δεδομένα του BrainHQ έχουν αποδειχθεί σε πολλαπλές μελέτες ότι βελτιώνουν το βάδισμα και την ισορροπία και μειώνουν τον κίνδυνο πτώσης.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω Android, iOS και διαδικτυακών εφαρμογών.

Η εφαρμογή το κάνει βελτιώνοντας την ταχύτητα του εγκεφάλου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αντιδρούν γρηγορότερα για να κάνουν τις νευροκινητικές προσαρμογές σε κλάσματα δευτερολέπτου που αποτρέπουν τις πτώσεις και βελτιώνουν το βάδισμα και την ισορροπία.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει ακόμη και μεταξύ εκείνων που βρίσκονται στο κατώφλι του υψηλού κινδύνου πτώσης.

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.

Μελέτες έχουν δείξει μεγάλες βελτιώσεις στο βάδισμα και την ισορροπία.

Πιο αναλυτικά, τα εμπειρικά στοιχεία δείχνουν οφέλη όσον αφορά τις τυπικές μετρήσεις της γνώσης (προσοχή, ταχύτητα, μνήμη, εκτελεστική λειτουργία, κοινωνική γνώση), τυπικές μετρήσεις ποιότητας ζωής (διάθεση, εμπιστοσύνη και έλεγχος, ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία, υγεία κόστος φροντίδας) και πραγματικές δραστηριότητες (βάδισμα, ισορροπία, οδήγηση, καθημερινή γνώση, διατήρηση της ανεξαρτησίας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προ-Αλτσχάιμερ: Ήπια γνωστική εξασθένηση ή φυσιολογική γήρανση;

Η απόσυρση από τη ρουτίνα επιφέρει αλλαγές στην ψυχική μας υγεία

Η τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της υγείας των ηλικιωμένων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος συνδέεται με τον κίνδυνο CRC μετά από θετική FIT

Αδένωμα: Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος (ADR) των ενδοσκόπων σχετίζεται με τον κίνδυνο για ενδιάμεσους μετακολονοσκοπικούς καρκίνους του παχέος εντέρου (PCCRCs) μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα ανοσοχημικής εξέτασης κοπράνων (FIT)

Ο ρόλος του δυσλειτουργικού εντέρου στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού σε άλλα σημεία του σώματος

Ο στόχος της ιατρικής κοινότητας είναι να μπορέσει να κατανοήσει τη σχέση εντέρου-μαστοκυττάρου σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού προκειμένου να βρεθεί ο προληπτικός μηχανισμός που θα εμποδίζει την επανεμφάνιση και τη μετάσταση του καρκίνου.

Η επίκτητη ανοσία σε τυχαία τροφικά αλλεργιογόνα μπορεί να προστατεύει ορισμένους τυχερούς ανθρώπους από την COVID-19

Πράγματι, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι παρόλο που οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέχουν κάποια προστασία από τον SARS-CoV-2, δεν τους βλέπουν ως αντικαταστάτες των σημερινών εμβολίων.