Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Ιδιοπαθής τρόμος: Σταδιακή γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες με τρέμουλο στα χέρια

Ιδιοπαθής τρόμος: Σταδιακή γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες με τρέμουλο στα χέρια

Ιδιοπαθής τρόμος: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και άνοιας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ιδιοπαθή τρόμο.

Ο ιδιοπαθής τρόμος, μια διαταραχή του νευρικού συστήματος που προκαλεί ρυθμικό τρέμουλο στα χέρια, είναι μια από τις πιο συχνές κινητικές διαταραχές. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Neurology αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης (MCI) και άνοιας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ιδιοπαθή τρόμο.

Η έρευνα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη διαθέσιμη διαχρονική προοπτική μελέτη των ποσοστών MCI και άνοιας σε άτομα με ιδιοπαθή τρόμο. Στη μελέτη συμμετείχαν 222 ασθενείς, 177 από τους οποίους συμμετείχαν σε περιοδικές αξιολογήσεις κατά μέσο όρο παρακολούθησης 5 ετών.

Οι ερευνητές παρατήρησαν αθροιστικό επιπολασμό 26,6% και 18,5% για MCI και άνοια, αντίστοιχα. Σημείωσαν επίσης μια σωρευτική επίπτωση 18,2% και 11,2% για MCI και άνοια, αντίστοιχα. Κάθε χρόνο, το 3,9% των ασθενών με φυσιολογική γνωστική λειτουργία «μετατρέπονταν» σε MCI και το 12,2% των ασθενών με MCI «μετατρέπονταν» σε άνοια.

«Γνωρίζουμε από σχετική έρευνα ότι η παρουσία γνωστικής εξασθένησης σε ασθενείς με ιδιοπαθή τρόμο έχει σημαντικές κλινικές συνέπειες. Για παράδειγμα, οι ασθενείς με ιδιοπαθή τρόμο που έχουν διαγνωστεί με άνοια είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν περιπατητή ή αναπηρικό καροτσάκι για να εργαστούν στο σπίτι βοηθός υγείας και να διαμένουν σε μη ανεξάρτητες συνθήκες διαβίωσης από τους ασθενείς με ιδιοπαθή τρόμο χωρίς άνοια», είπε ο αντίστοιχος συγγραφέας Elan D. Louis, MD, του University of Texas Southwestern Medical Center.

“Έχοντας αυτό υπόψη, τα ευρήματα της παρούσας μελέτης υπογραμμίζουν τη σημασία του γνωστικού ελέγχου και παρακολούθησης σε ασθενείς με ιδιοπαθή τρόμο. Η έγκαιρη ανίχνευση της έκπτωσης μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για παρεμβάσεις που μπορεί να επιβραδύνουν περαιτέρω τη γνωστική έκπτωση και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και οι οικογένειές τους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κρίσεις πανικού: Ένας απροσδόκητος επισκέπτης

Τι είναι η νόσος του Graves και ποια τα συμπτώματά της;

Θεραπείες άνοιας που συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες: Μελέτη

Τα επαγγέλματα που διεγείρουν τη γνώση προστατεύουν από την άνοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει καταστάσεις του εγκεφάλου όπως το εγκεφαλικό και το Αλτσχάιμερ

Έρευνα κλιματική αλλαγή: Η ισχυρή σχέση μεταξύ του κλίματος και των εγκεφαλικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων και των λοιμώξεων του νευρικού συστήματος.

Γιατί η αντίληψη του πόνου στη θερμότητα μειώνεται με την ηλικία;

Πόνος γήρανση: Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γήρανση σχετίζεται με μείωση της αντίληψης του πόνου στη θερμότητα, όπως αποδεικνύεται από τα αυξημένα όρια και τη μείωση της διακριτικότητας.

Πόσες πληροφορίες μπορούν να χωρέσουν οι συνάψεις μας

Νευροεπιστήμη: Για να κατανοήσουν πώς ο εγκέφαλος μαθαίνει και διατηρεί πληροφορίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να ποσοτικοποιήσουν πόσο ισχυρότερη έχει γίνει μια σύναψη μέσω της μάθησης και πόσο ισχυρότερη μπορεί να γίνει.

Αντιμετώπιση διαρροής που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης ή του κόλπου;

Ουροδόχος κύστη: Η διαρροή που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης και του κόλπου, όπως τα κυστεοκολπικά συρίγγια (VVFs) και τα ουρηθροκολπικά συρίγγια (UVFs), μπορούν πράγματι να αντιμετωπιστούν, συχνά με σημαντική επιτυχία.

Η επιστήμη πίσω από την ενσυναίσθηση 

Ενσυναίσθηση: Ξετυλίγοντας τις γνωστικές, συναισθηματικές και νευρολογικές διεργασίες που αποτελούν τη βάση της ενσυναίσθησης, οι ερευνητές ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους και πλοηγούμαστε στην πολυπλοκότητα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.

Close Icon