Επιστημονικά Νέα

Η τακτική άσκηση βοηθά στην τόνωση και στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Η τακτική άσκηση βοηθά στην τόνωση και στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Μια υγιής καρδιά είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής ευημερίας. Χτυπά ακούραστα, αντλώντας αίμα πλούσιο σε οξυγόνο σε όλο μας το σώμα και συντηρώντας τη ζωή. 

Μια υγιής καρδιά είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής ευημερίας. Χτυπά ακούραστα, αντλώντας αίμα πλούσιο σε οξυγόνο σε όλο μας το σώμα και συντηρώντας τη ζωή. Για να διατηρήσετε την καρδιά σας δυνατή και υγιή, υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσετε: την άσκηση και το τι τρώτε. Η λήψη του σωστού συνδυασμού αυτών των δύο είναι σημαντική για να βεβαιωθείτε ότι η καρδιά σας παραμένει σε καλή κατάσταση. Η άσκηση είναι σαν ένα μαγικό φίλτρο για πολλά προβλήματα υγείας και δεν διαφέρει όταν πρόκειται για την καρδιά σας. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να κάνει καταπληκτικά πράγματα για την καρδιά σας, καθιστώντας την πιο δυνατή και μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων με διάφορους τρόπους:

Καρδιολογικά οφέλη

Ασκήσεις που ανεβάζουν τον καρδιακό σας ρυθμό, όπως τζόκινγκ, κολύμπι, ποδηλασία ή γρήγορο περπάτημα, κάνουν την καρδιά σας να λειτουργεί καλύτερα. Ενισχύει τον καρδιακό μυ και βοηθά στη ροή του αίματος, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών προβλημάτων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι φραγμένες αρτηρίες.

Έλεγχος βάρους

Η άσκηση είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Το υπερβολικό βάρος είναι μεγάλος κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις και όταν χάνετε επιπλέον κιλά, μειώνει την πίεση στην καρδιά σας.

Έλεγχος χοληστερόλης

Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την «καλή» χοληστερόλη HDL και να μειώσει την «κακή» LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση δυσάρεστων αντικειμένων στις αρτηρίες σας και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.

Βοήθεια για την αρτηριακή πίεση

Η μετακίνηση μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης κάνοντας την καρδιά σας να λειτουργεί καλύτερα και ασκώντας λιγότερη πίεση στις αρτηρίες σας. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης.

Ανακούφιση από το άγχος

Η άσκηση κάνει το σώμα σας να απελευθερώνει χαρούμενες χημικές ουσίες που μειώνουν το στρες. Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, επομένως είναι σημαντικό να το διατηρείτε υπό έλεγχο με την άσκηση.

Διαχείριση σακχάρου στο αίμα

Η άσκηση βοηθά το σώμα σας να χρησιμοποιεί καλύτερα την ινσουλίνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Το σταθερό σάκχαρο στο αίμα είναι το κλειδί για την αποφυγή προβλημάτων όπως ο διαβήτης, ο οποίος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Βελτίωση Ύπνου

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την καρδιά σας. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, φροντίζοντας η καρδιά σας να ξεκουράζεται για να λειτουργήσει καλύτερα.

Ευελιξία Καρδιάς

Η άσκηση μπορεί να κάνει την καρδιά σας πιο προσαρμοστική σε διαφορετικές καταστάσεις, κάτι που είναι καλό. Βοηθά την καρδιά σας να διαχειριστεί καλύτερα το άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μερικά οφέλη της άσκησης προέρχονται από το ανοσοποιητικό σύστημα

Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας για μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή

Αποτρέψτε το εγκεφαλικό φυσικά με αυτές τις απλές συμβουλές

Πώς τα άτομα με καρδιακές παθήσεις αθλούνται;

Τρόποι για να ασκηθείτε ενώ είστε σε κατάθλιψη

Ποια είναι τα είδη ασκήσεων που πρέπει να αγνοήσετε και ποιο είδος διατροφής να ακολουθήσετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τεστ ομιλίας ενός λεπτού θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιολόγηση του κινδύνου άνοιας

«Οι αξιολογήσεις που βασίζονται στην ομιλία είναι μια άλλη ευκαιρία για να εξοικονομήσουμε χρόνο ως γιατροί για να κάνουμε αξιολογήσεις πριν έρθει κάποιος στην κλινική μνήμης», είπε.

Σταδιακή γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες με τρέμουλο στα χέρια

Ιδιοπαθής τρόμος: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και άνοιας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ιδιοπαθή τρόμο.

Τι είναι η σκωληκοειδίτιδα και πότε πρέπει να αφαιρείται;

Σκωληκοειδίτιδα χειρουργείο: Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού θύλακα που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της κοιλιάς.

Τι είναι η νόσος του Addison και πώς αντιμετωπίζεται;

Νόσος Addison: Η νόσος του Addison, γνωστή και ως πρωτοπαθής επινεφριδιακή ανεπάρκεια, είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παραγωγή κορτιζόλης και συχνά ορμονών αλδοστερόνης από τα επινεφρίδια.

Τι είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Aγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (AS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και τελικά σύντηξη των σπονδύλων.