Επιστημονικά Νέα

Γιατροί και νοσηλευτές «πρόσωπα της χρονιάς» στο Time

Γιατροί και νοσηλευτές «πρόσωπα της χρονιάς» στο Time

Κάθε χρόνο το περιοδικό Time επιλέγει το πρόσωπο της χρονιάς. Φέτος τα πρόσωπα ήταν πολλά και ήταν γιατροί και νοσηλευτές.

Το υγειονομικό προσωπικό που μάχεται κατά της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική επιλέχθηκε ως «προσωπικότητα της χρονιάς 2014» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

«Διακινδύνευσαν και επέμειναν, έκαναν θυσίες και έσωσαν ζωές», αυτό ήταν το λακωνικό σχόλιο της διευθύντριας του περιοδικού Νάνσι Γκιμπς.

Ο αριθμός των νεκρών του Έμπολα στις τρεις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία -Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα- ξεπερνούσε τους 6.300 σε σύνολο 17.800 κρουσμάτων μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα) ανέρχεται σε 6.331 σε σύνολο 17.800 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στις αρχές του μήνα.

Το προσωπικό του τομέα Υγείας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πληρώνει ιδιαίτερα βαρύ τίμημα λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού. Ο ιός μεταδίδεται με άμεση επαφή μέσω των σωματικών υγρών των ασθενών που εμφανίζουν συμπτώματα, κυρίως πυρετό και εμέσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατίνα ενθαρρύνετε το παιδί σας να γράφει με το χέρι

Επιστήμονες χαρτογραφούν το ανθρώπινο πρωτέωμα

Ανακαλύφθηκε ένζυμο - "κλειδί" για τις αυτοάνοσες ασθένειες

Για να εξουδετερωθούν συγκεκριμένα διαφορετικά παθογόνα, τα ανοσοκύτταρα που ονομάζονται Τ λεμφοκύτταρα διαφοροποιούνται σε μια σειρά υποτύπων, συμπεριλαμβανομένων των Τ βοηθητικών κυττάρων τύπου 17

Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη

Γρίπη και κορωνοϊός: Ερχόμαστε στην εποχή, όπου πέρα από τον κορωνοϊό, καλπάζει και η γρίπη. Ποια είναι η βασική τους διαφορά και πως μπορούμε να αποφύγουμε να νοσήσουμε; Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη, σύμφωνα με μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στο ανθρώπινο δέρμα […]