Επιστημονικά Νέα

Φυματίωση: Τα κρούσματα φυματίωσης έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια

Φυματίωση: Τα κρούσματα φυματίωσης έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια

Φυματίωση: Ο αριθμός των κρουσμάτων φυματίωσης αυξήθηκε ξανά το 2022 με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να παρατηρούνται σε παιδιά, σε κρατούμενους φυλακών και σε ορισμένες φυλετικές και εθνοτικές ομάδες.

Τα κρούσματα φυματίωσης αυξήθηκαν ξανά το 2022, ανακοίνωσαν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ την Πέμπτη. Ωστόσο, η αύξηση κατά 5%, που ανήλθε σε 8.300 κρούσματα, δεν έφτασε σε υψηλότερους αριθμούς πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης

“Το μήνυμα είναι δυνατό και ξεκάθαρο – η φυματίωση είναι ακόμα εδώ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα κρούσματα φυματίωσης στις ΗΠΑ συνέχισαν να αυξάνονται, με ανησυχητικές αυξήσεις μεταξύ των μικρών παιδιών και άλλων ομάδων με αυξημένο κίνδυνο για νόσο φυματίωσης”, δήλωσε ο Δρ. Ο Philip LoBue, διευθυντής του Τμήματος Εξάλειψης της Φυματίωσης του CDC, δήλωσε σε δελτίο τύπου του πρακτορείου.

«Οι κοινότητες, οι πάροχοι και οι εταίροι δημόσιας υγείας πρέπει να συνεργαστούν για να βεβαιωθούν ότι προσεγγίζουμε τους κατάλληλους ανθρώπους με τεστ και θεραπεία, ώστε να μπορούμε να αποτρέψουμε και να σταματήσουμε την εξάπλωση της φυματίωσης», πρόσθεσε ο LoBue.

Το CDC ζητά από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να σκεφτούν τη φυματίωση κατά την εξέταση ασθενών, να κάνουν εξετάσεις για τη νόσο και να τη θεραπεύσουν. Ορισμένες ομάδες παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις στα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών ηλικίας 4 ετών και κάτω. Το CDC ανησυχεί ιδιαίτερα για αυτές τις περιπτώσεις επειδή συνήθως προκύπτουν από πρόσφατη μετάδοση και όχι από επανενεργοποίηση μακροχρόνιας λανθάνουσας λοίμωξης από φυματίωση.

Επίσης αυξάνεται η φυματίωση μεταξύ των φυλακισμένων. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της εισόδου και του ετήσιου ελέγχου στις φυλακές, ανέφερε το CDC. Απαιτείται επίσης άμεση αξιολόγηση των ατόμων με συμπτώματα φυματίωσης σε αυτές τις ρυθμίσεις. Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης σε άτομα από ορισμένες φυλετικές και εθνοτικές ομάδες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αύξησης των υπηρεσιών πρόληψης της φυματίωσης σε κοινότητες που διατρέχουν κίνδυνο για φυματίωση, ανέφερε το CDC. Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας είχαν ανησυχήσει για καθυστερημένες ή χαμένες διαγνώσεις της νόσου της φυματίωσης το 2020, μετά από μια σημαντική μείωση 20% εκείνο το έτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνολογία για την εύκολη ανίχνευση της ενεργού φυματίωσης

Νέα θεραπεία της φυματίωσης θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές

Νέο εμβόλιο στοχεύει τις απειλητικές για τη ζωή μυκητιασικές λοιμώξεις

Η βιταμίνη D βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση στη φυματίωση, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μας κάνει ο ανταγωνισμός λιγότερο ηθικούς; Νέα έρευνα λέει ναι, αλλά μόνο λίγο

Αυτά τα διερευνητικά αποτελέσματα -που δεν έχουν ακόμη αναπαραχθεί- υποδηλώνουν έναν λόγο για τον οποίο ο ανταγωνισμός δεν επηρεάζει πολύ την ηθική κατά μέσον όρο. Ίσως, η μειονεκτική θέση σε μια ανταγωνιστική διαδικασία να είναι αυτή που διαφθείρει και όχι ο ανταγωνισμός καθαυτός.

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Καρκίνος του προστάτη - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας

Ενώ ο καρκίνος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, ο Humphreys δίνει τις εξής συμβουλές και ενθάρρυνση: "Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σας και μια ομάδα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις λύσεις που είναι πιο προσαρμοσμένες για εσάς, τις επιθυμίες σας και το σώμα σας".