Επιστημονικά Νέα

Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: Συνολικά τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο μειώνονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση

Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: Συνολικά τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο μειώνονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση

"Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια συνεχιζόμενη μείωση των ποσοστών θανάτου για πολλούς από τους κοινούς καρκίνους", δήλωσε η Karen Hacker, MD, M.P.H., διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης και Προώθησης της Υγείας του CDC.

Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: Τα ποσοστά θανάτου για καρκίνο του προστάτη, του παχέος εντέρου και του μαστού εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία. Συνολικά, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο συνεχίζουν να μειώνονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, με τις πιο αξιοσημείωτες μειώσεις που παρατηρήθηκαν μεταξύ του καρκίνου του πνεύμονα και του μελανώματος. Για άλλους καρκίνους, τα νέα δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρα, καθώς η έκθεση διαπίστωσε ότι οι προηγούμενες φθίνουσες τάσεις στα ποσοστά θανάτου για καρκίνο του προστάτη, του παχέος εντέρου και των γυναικών είχαν επιβραδυνθεί ή εξαφανιστεί. Ωστόσο, τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν τη μείωση των ποσοστών θανάτου για 11 από τους 19 πιο συνηθισμένους καρκίνους στους άνδρες και για 14 από τους 20 πιο συνηθισμένους καρκίνους μεταξύ των γυναικών μεταξύ 2014 και 2018.

Επίσης ενώ τα συνολικά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου ήταν ελαφρώς χαμηλότερα μεταξύ των Μαύρων ανθρώπων από τους λευκούς, είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου.

“Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια συνεχιζόμενη μείωση των ποσοστών θανάτου για πολλούς από τους κοινούς καρκίνους”, δήλωσε η Karen Hacker, MD, M.P.H., διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης και Προώθησης της Υγείας του CDC.

“Για να εξαλείψουμε τις υπάρχουσες ανισότητες στην υγεία και να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιείς, πρέπει να συνεχίσουμε να βρίσκουμε καινοτόμους τρόπους για να προσεγγίσουμε άτομα σε όλη τη συνέχεια του καρκίνου – από τον έλεγχο και την έγκαιρη ανίχνευση έως τη θεραπεία και υποστήριξη για τους επιζώντες.” Εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην έκθεση σημείωσαν ότι η επιβράδυνση των προηγούμενων φθίνουσας τάσης στον καρκίνο του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού είναι πιθανό να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία.

“Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερες βελτιώσεις εάν αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία, η οποία θα μπορούσε να γίνει  ο κύριος τροποποιήσιμος παράγοντας που σχετίζεται με τον καρκίνο εφόσον θα προσπερνούσαμε υποθετικά την χρήση καπνού”, δήλωσε ο Norman E. Sharpless, MD, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο έλεγχος του καρκίνου του μαστού έσωσε πάνω από 27.000 ζωές το 2018

Σε ιστορικό χαμηλό τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο στις ΗΠΑ (πίνακες)

Στις ΗΠΑ η θνησιμότητα από ορισμένους τύπους καρκίνου μειώθηκε σημαντικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ώρα για ύπνο: Tips ύπνου για όλη την οικογένεια

Ύπνος εφηβεία: Γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τιθασεύσει κανείς έναν έφηβο ως προς το πρόγραμμα ύπνου του; Δείτε πώς μπορούν ορισμένα tips να κάνουν τη διαφορά για όνειρα γλυκά!

Μπορεί το εμβόλιο κατά της Covid να σχετίζεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο;

Κορωνοϊός: Όπως επισημαίνει η ειδικός στην αναπαραγωγή, Δρ Victoria Male, οι εμμηνοροϊκές αλλαγές εμβολιασμένων που αναφέρθηκαν ήταν βραχύβιες, ωστόσο η έρευνα για αυτήν την πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου παραμένει κρίσιμη για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.

Νέα έρευνα εντοπίζει την πιθανή αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ, παρέχοντας δυνατότητες για νέα θεραπεία

Αλτσχάιμερ: "Ενώ τώρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι η αφθονία των τοξικών πρωτεϊνικών εναποθέσεων στο αίμα θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής ενός ατόμου και ορισμένων φαρμάκων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν συγκεκριμένατα τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης-αμυλοειδούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής John Mamo από το Πανεπιστημίο Curtin.

Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι προσφέρει η χρήση της μάσκας στους ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο. Επί πόσες ώρες την ημέρα και πόσο καιρό συνήθως χρησιμοποιείται. Τι λένε οι ειδικοί στην αποκατάσταση εγκαυμάτων. Με το πρόσωπό της καλυμμένο με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, […]

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προηγούμενη έρευνα σε όγκους σε στάδιο 1 έως 3 διαπίστωσε ότι η εξέταση Galleri εντόπισε το 67% μιας δωδεκάδας προκαθορισμένων καρκίνων που ευθύνονται για περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και περίπου το 41% όλων των καρκίνων.