Επιστημονικά Νέα

Έρευνα Covid: Λειτουργική μείωση μετά την παραμονή στο νοσοκομείο παρουσιάζουν σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς

Έρευνα Covid: Λειτουργική μείωση μετά την παραμονή στο νοσοκομείο παρουσιάζουν σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς

"Και γνωρίζουμε από δεκαετίες εργασίας αποκατάστασης ότι ακόμη και οι λεπτές αλλαγές στη λειτουργία μπορούν να εκτροχιάσουν την πορεία της ζωής ενός ατόμου.

Έρευνα Covid: Μια μελέτη των επιζώντων της COVID-19 διαπίστωσε ότι έως και το 45% αυτών που νοσηλεύτηκαν για τον ιό παρουσίασαν σημαντική λειτουργική μείωση μετά την έξοδο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη αποκατάστασης σε αυτόν τον πληθυσμό ασθενών μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από την Ιατρική Michigan και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PM&R, περιελάμβανε δεδομένα από διαγράμματα 300 ενήλικων ασθενών που νοσηλεύτηκαν για την COVID-19 μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2020.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ των ασθενών που εμφάνισαν λειτουργική μείωση, το 80% παραπέμφθηκε για πρόσθετη θεραπεία μετά την έξοδο, ενώ σχεδόν το 20% όλων των ασθενών έχασαν τόσο μεγάλη ικανότητα που δεν μπορούσαν πλέον να ζήσουν ανεξάρτητα κατά την έξοδο από το νοσοκομείο. “Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να χρειαζόταν να μετακινηθούν σε μια ήπια εγκατάσταση ή ίσως χρειαζόταν να μετακινηθούν με ένα μέλος της οικογένειας, αλλά δεν μπόρεσαν να πάνε σπίτι”, είπε σε ένα δελτίο τύπου η Alecia K. Daunter, MD, παιδιατρικός ψυχίατρος στο Michigan Medicine,.

“Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο στους ασθενείς και τις οικογένειές τους – συναισθηματικά και σωματικά.”

Παρ’ όλα αυτά, οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι αριθμοί είναι πιθανότατα αναφερόμενοι, καθώς στην αρχή της πανδημίας πολλά νοσοκομεία κινήθηκαν για να ελαχιστοποιήσουν την έκθεση των ασθενών, έτσι έως και το 40% των ασθενών στη μελέτη δεν είχαν ποτέ αξιολόγηση αποκατάστασης.

“Οι σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία που επισημαίνουμε είναι σημαντικές, αλλά λιγότερο δραματικές μειώσεις στη σωματική και γνωστική λειτουργία είναι πιθανό να βρεθούν σε σχεδόν όλους τους ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί στο παρελθόν λόγω COVID”, δήλωσε στο δελτίο τύπου η Anna Kratz, Ph.D., κλινική ψυχολόγος στο Michigan Medicine and ανώτερη συγγραφέας της έρευνας.

“Και γνωρίζουμε από δεκαετίες εργασίας αποκατάστασης ότι ακόμη και οι λεπτές αλλαγές στη λειτουργία μπορούν να εκτροχιάσουν την πορεία της ζωής ενός ατόμου.

Η μελλοντική εργασία πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της ικανότητάς μας να αναγνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους σε όλο το μέγεθος του λειτουργικού φάσματος μείωσης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Kορωνοϊός ανοσοποιητικό :  Διαφορετική απόκριση στους άντρες από τις  γυναίκες    

Νευρολογικά προβλήματα εμφανίζει ένας στους τρεις ασθενείς με κορωνοϊό

Ποιοι από τους νοσήσαντες με covid19 κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν πνευμονική ίνωση

Θανατηφόρα μυκητιασική λοίμωξη εμφανίζουν χιλιάδες αναρρώσαντες από Covid-19 στην Ινδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.