Επιστημονικά Νέα

Έρευνα Covid: Λειτουργική μείωση μετά την παραμονή στο νοσοκομείο παρουσιάζουν σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς

Έρευνα Covid: Λειτουργική μείωση μετά την παραμονή στο νοσοκομείο παρουσιάζουν σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς

"Και γνωρίζουμε από δεκαετίες εργασίας αποκατάστασης ότι ακόμη και οι λεπτές αλλαγές στη λειτουργία μπορούν να εκτροχιάσουν την πορεία της ζωής ενός ατόμου.

Έρευνα Covid: Μια μελέτη των επιζώντων της COVID-19 διαπίστωσε ότι έως και το 45% αυτών που νοσηλεύτηκαν για τον ιό παρουσίασαν σημαντική λειτουργική μείωση μετά την έξοδο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη αποκατάστασης σε αυτόν τον πληθυσμό ασθενών μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από την Ιατρική Michigan και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PM&R, περιελάμβανε δεδομένα από διαγράμματα 300 ενήλικων ασθενών που νοσηλεύτηκαν για την COVID-19 μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2020.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ των ασθενών που εμφάνισαν λειτουργική μείωση, το 80% παραπέμφθηκε για πρόσθετη θεραπεία μετά την έξοδο, ενώ σχεδόν το 20% όλων των ασθενών έχασαν τόσο μεγάλη ικανότητα που δεν μπορούσαν πλέον να ζήσουν ανεξάρτητα κατά την έξοδο από το νοσοκομείο. “Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να χρειαζόταν να μετακινηθούν σε μια ήπια εγκατάσταση ή ίσως χρειαζόταν να μετακινηθούν με ένα μέλος της οικογένειας, αλλά δεν μπόρεσαν να πάνε σπίτι”, είπε σε ένα δελτίο τύπου η Alecia K. Daunter, MD, παιδιατρικός ψυχίατρος στο Michigan Medicine,.

“Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο στους ασθενείς και τις οικογένειές τους – συναισθηματικά και σωματικά.”

Παρ’ όλα αυτά, οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι αριθμοί είναι πιθανότατα αναφερόμενοι, καθώς στην αρχή της πανδημίας πολλά νοσοκομεία κινήθηκαν για να ελαχιστοποιήσουν την έκθεση των ασθενών, έτσι έως και το 40% των ασθενών στη μελέτη δεν είχαν ποτέ αξιολόγηση αποκατάστασης.

“Οι σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία που επισημαίνουμε είναι σημαντικές, αλλά λιγότερο δραματικές μειώσεις στη σωματική και γνωστική λειτουργία είναι πιθανό να βρεθούν σε σχεδόν όλους τους ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί στο παρελθόν λόγω COVID”, δήλωσε στο δελτίο τύπου η Anna Kratz, Ph.D., κλινική ψυχολόγος στο Michigan Medicine and ανώτερη συγγραφέας της έρευνας.

“Και γνωρίζουμε από δεκαετίες εργασίας αποκατάστασης ότι ακόμη και οι λεπτές αλλαγές στη λειτουργία μπορούν να εκτροχιάσουν την πορεία της ζωής ενός ατόμου.

Η μελλοντική εργασία πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της ικανότητάς μας να αναγνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους σε όλο το μέγεθος του λειτουργικού φάσματος μείωσης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Kορωνοϊός ανοσοποιητικό :  Διαφορετική απόκριση στους άντρες από τις  γυναίκες    

Νευρολογικά προβλήματα εμφανίζει ένας στους τρεις ασθενείς με κορωνοϊό

Ποιοι από τους νοσήσαντες με covid19 κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν πνευμονική ίνωση

Θανατηφόρα μυκητιασική λοίμωξη εμφανίζουν χιλιάδες αναρρώσαντες από Covid-19 στην Ινδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι δεσμοί μεταξύ σκληρών γονεϊκών πρακτικών, παιδικού άγχους και ανατομίας του εγκεφάλου

Ανάπτυξη παιδιού: "Νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να καταλάβουν οι γονείς και η κοινωνία ότι η συχνή χρήση σκληρών γονικών πρακτικών μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη ενός παιδιού", δήλωσε η Suffren, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. "Μιλάμε για την κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, καθώς και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους".

Καρκίνος: Η υγιεινή ζωή μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, ακόμη και σε άτομα με υψηλή γενετική προδιάθεση

Καρκίνος: Yγιεινοί τρόποι ζωής όπως η αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ, ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος και η άσκηση συσχετίζονται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου, ακόμη και σε άτομα με υψηλό γενετικό κίνδυνο.

Μνήμη : Την διαμορφώνουν οι θετικές και αρνητικές καταστάσεις που βιώνει το άτομο

Μνήμη : Στο παρόν άρθρο θα κατανοήσετε πως το συναίσθημα που μας δημιουργήθηκε και το μέρος που διεξάχθηκε ένα συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να καθορίσει πόσο καλά θα το θυμόμαστε.

Τριπλάσιες περιπτώσεις άνοιας αναμένονται ως το 2050

Άνοια: Ερευνητές από το Institute for Health Metrics and Evaluation της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον εκτιμούν ότι ο αριθμός των ατόμων με άνοια θα τριπλασιαστεί: σχεδόν περισσότερα από 152 εκατομμύρια άτομα θα έχουν άνοια έως το 2050. Ο επιπολασμός προβλέπεται να είναι υψηλότερος στην ανατολική υποσαχάρια Αφρική, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.