Επιστημονικά Νέα

Έντερο Βακτήρια: Μπορεί να τροφοδοτήσουν αντοχή στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Έντερο Βακτήρια: Μπορεί να τροφοδοτήσουν αντοχή στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Σε μελέτες σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εξαφάνισαν αυτά τα βακτήρια, ο καρκίνος ήταν πολύ πιο αργός για να εξελιχθεί σε αντοχή στη θεραπεία.

Έντερο Βακτήρια: Ένας βασικός πυλώνας θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη είναι η στέρησή του από ανδρογόνα, τις ορμόνες που τον κάνουν να μεγαλώνει. Οι όρχεις είναι η κύρια πηγή αυτών των ορμονών, επομένως η θεραπεία μπορεί να συνίσταται είτε στη χειρουργική αφαίρεση αυτών των οργάνων είτε στη χρήση φαρμάκων για τον αποκλεισμό της παραγωγής ορμονών τους. Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένοι καρκίνοι του προστάτη γίνονται ανθεκτικοί σε αυτές τις θεραπείες και αρχίζουν να επεκτείνονται ξανά. Όπως συμβαίνει με πολλούς καρκίνους που εμφανίζουν αυτές τις συμπεριφορές, η εύρεση ακριβώς αυτού που τους κάνει ανθεκτικούς μπορεί να είναι δύσκολη.

Ένας ένοχος μπορεί να είναι βακτήρια που ζουν στο έντερο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε ευνουχισμένα ποντίκια και σε άτομα που λαμβάνουν θεραπεία στέρησης ανδρογόνων, ορισμένα από αυτά τα βακτήρια του εντέρου αρχίζουν να παράγουν ανδρογόνα που λαμβάνονται εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με αυτά τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Sciencce, τα ανδρογόνα φαίνεται να υποστηρίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη και την αντοχή του στη θεραπεία.

Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι τα βακτήρια μπορούν να παράγουν τεστοστερόνη, αν και οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σίγουροι τι τα ωθεί να ξεκινήσουν να το κάνουν αυτό. Η θεραπεία στέρησης ανδρογόνων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερα από αυτά τα μικρόβια που παράγουν ορμόνες στο έντερο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Τα βακτήρια κοπράνων ατόμων με ανθεκτικό στη θεραπεία καρκίνο του προστάτη έδειξαν επίσης μια σχέση με το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής. Οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων από ποντίκια με ανθεκτικό στη θεραπεία καρκίνο του προστάτη θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντίσταση σε ζώα με ασθένειες ευαίσθητες σε αυτές τις ορμόνες.

Όταν αυτά τα ποντίκια έλαβαν μεταμοσχεύσεις κοπράνων από ανθρώπους με ανθεκτικό καρκίνο, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: στροφή στην αντίσταση στη θεραπεία. Αλλά το αντίστροφο ήταν επίσης αλήθεια: οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων από ποντίκια ή ανθρώπους με καρκίνο ευαίσθητο στις ορμόνες συνέβαλαν στον περιορισμό της ανάπτυξης του όγκου. Τα ευρήματα μπορεί να προτείνουν νέους θεραπευτικούς στόχους: τα μικρόβια που ζουν στο έντερο.

Σε μελέτες σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εξαφάνισαν αυτά τα βακτήρια, ο καρκίνος ήταν πολύ πιο αργός για να εξελιχθεί σε αντοχή στη θεραπεία. Οι συγγραφείς ενός σχολίου που συνοδεύει τη μελέτη λένε ότι υπάρχουν άλλα μέρη για να αναζητήσετε βακτήρια που μπορεί να παράγουν αυτές τις ορμόνες, συμπεριλαμβανομένου του ουροποιητικού συστήματος ή ακόμη και στον ίδιο τον όγκο.

Πηγές Επιστήμη: “Τα κοινά βακτήρια προάγουν την ενδοκρινή αντίσταση στον καρκίνο του προστάτη μέσω της βιοσύνθεσης ανδρογόνων”, “Τα βακτήρια του εντέρου επιτρέπουν την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λουκάς Στενός στο healthweb.gr : Ο καρκίνος του προστάτη εξακολουθεί να είναι θανατηφόρα νόσος

Τα λευκά μανιτάρια μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκίνου στον προστάτη

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν την εμφάνιση του

Προστάτης : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνδρες που μιλούν με μεγαλύτερη ένταση μεταδίδουν πιο εύκολα την covid-19, σύμφωνα με ερευνητές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο

Αυτά τα αποτελέσματα, σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης, ενώ υποστηρίζουν περαιτέρω διερεύνηση της έντασης της φωνής και του CO2 ως δείκτες κινδύνου μόλυνσης σε εσωτερικούς χώρους.

Ο αντίκτυπος της ημικρανίας με αύρα στην κίνηση

Ημικρανία με αύρα: Οι ασθενείς με ημικρανία με αύρα εμφάνισαν μεγαλύτερη καθυστέρηση απόκρισης και άλλες υποομάδες ημικρανίας κατά την αξιολόγηση της ισορροπίας μετά από απροσδόκητες διαταραχές του εδάφους.

Τεστ ανιχνεύει τα πρώιμα στάδια άνοιας

Άνοια Αλτσχάιμερ τεστ: Αυτή η πρώιμη ανίχνευση είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική θεραπεία, ειδικά καθώς αναπτύσσονται και εγκρίνονται νέες θεραπείες για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με διπλάσιο ρυθμό από τη Δέλτα

Μετάλλαξη Όμικρον: Η παραλλαγή αυτή δείχνει να ξαπλώνεται με διπλάσιο ρυθμό από ό,τι η παραλλαγή Delta, κυρίως λόγω ενός συνδυασμού μεταδοτικότητας και της ικανότητας να αποφεύγει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πώς αναπτύσσεται ένα μωρό μέσα στη μήτρα - στάδια ανάπτυξης από τη σύλληψη έως τη γέννηση

Μήνας 10 (Εβδομάδες 37 έως 40) Αυτόν τον τελευταίο μήνα το έμβρυο προετοιμάζεται για τη γέννηση. Μπορεί να είναι μέχρι 20 ίντσες και βάρος περίπου 3,50 κιλά. Επειδή ο χώρος είναι στενός, μπορεί να γίνει αισθητή λιγότερη κίνηση, λέει η κλινική του Κλίβελαντ. -

Αυξήθηκε η πίεση το 2020 για το 27% των Αμερικανών λόγω lockdown

Υπέρταση κορωνοϊός: Δεδομένα που καλύπτουν σχεδόν μισό εκατομμύριο μεσήλικες Αμερικανούς δείχνουν ότι περίπου το 27% είδε την αρτηριακή του πίεση να αυξάνεται σημαντικά το 2020 μετά την εμφάνιση περιορισμών για την COVID-19 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.